Ana südünü artırır, ürəyi möhkəmlədir - Doşabın FAYDALARI

Ana südünü artırır, ürəyi möhkəmlədir - Doşabın FAYDALARIBəkməzdə baldan 8 dəfə çox dəmir var. Bəkməz qan azlığında, mineral çatışmazlığında, saç tökülməsində və sairələrdə istifadə oluna bilər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bəkməz başdan-başa bir mineral qaynağıdır. Əgər bənizi solmuş, qanı az olan birisini görsəniz ona gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 xörək qaşığı bəkməz içməsini söyləyin və 15-20 gündən sonra həmin insanın necə dəyişdiyini görəcəksiniz. Təsəvvür edin ki, 1 xörək qaşığı tut bəkməzini içmək 1 stəkan tut yeməyə bərabərdir, yəni 1 stəkanın içindəki minerallar 1 xörək qaşığına yığılmışdır. Bəli, onunla razıyam ki, bəkməz təzə meyvənin yerini verə bilməz. Çünki bişəndə bəzi vitaminlər (hansı ki, suda həll olur) parçalanır, amma yağda olan vitaminlər və minerallar parçalanmır.
Bəkməz qan azlığı, soyuqdəymələrdə, bronxitlərdə (çox yaxşı bəlğəmgətiricidir), qaraciyər xəstəliklərində, halsızlıqda, immunitet zəifliyində, sümük əyilmələrində və əriməsində (kalsium çatışmazlığında osteoporoz), ağız-boğaz yaralarında (doşab ağızda bir müddət saxlanılır, sonra udulur), tut bəkməzində sink çox olduğunda prostat problemi olanlar üçün çox faydalıdır. Bəkməz böyüməkdə olan uşaqlarımız üçün də mükəmməl qidadır, çünki uşaqların minerallara daha çox ehtiyacı vardır. Bəkməz qan damarlarının içini yağlardan təmizləyir, bununla da ürək və qaraciyərin daha yaxşı işləməsinə şərait yaradır.
Başdan-başa enerji mənbəyi olan doşab, qaraciyərin dostu desək yanılmarıq, həm də dalaq böyüməsində faydalıdır. Şəkər xəstələri doşabı çox az istifadə etməli, yaxşı olar ki, turş nar bəkməzindən istifadə etsinlər.
Əncir bəkməzi ürəyi zəif olanlar, tez-tez qıcolmaları olanlar, öskürəkdən əziyyət çəkənlər üçün, babasildən əziyyət çəkənlər üçün faydalıdır. Əncir bəkməzi ürəyin vurma gücünü artırır, dəridə səpmə və ləkələri olanlar üçün də həmçinin faydalıdır.
Tut bəkməzi çox istifadə olunan və belə deyək bəkməzlərin şahıdır. Ana südünü artırır, böyrək və sidik yollarının həm daş xəstəliyində, həm də iltihabi xəstəliklərində faydalıdır, əsəbləri sakitləşdirir, uşaqlarda beyin inkişafını sürətləndirir, mədə-bağısaq yaralarında çox faydalı olmaqla yanaşı, ağciyər xəstəliklərində də çox faydalıdır. Bəkməzi həm su ilə qarışdırıb içə bilərsiniz.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1653   Tarix: 26 noyabr 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Qadın sonsuzluğunun səbəbi AÇIQLANDI

Helsinki Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qadınlarda hər iki valideyndən miras qalan TBPL2 genindəki mutasiyalar sonsuzluğa səbəb ola bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat çərçivəsində alimlər sonsuzlu

.

Baş ağrısının səbəbləri

Baş ağrısı, müxtəlif səbəblərdən meydana gələ bilən bir simptomdur. Onun səbəbləri sadə yorğunluqdan ciddi tibbi vəziyyətlərə qədər dəyişə bilər. xəbər verir ki, baş ağrısının ən geniş yayılmış səbəbləri aşağıdakı kimi təsni

.

Bu insanlara kəsmik yemək tövsiyə olunmur - Təhlükəlidir

Kəsmik faydalı və zülal, kalsium kimi qidalandırıcı maddələrlə zəngindir. Lakin bəzi insanlar üçün bu qidanın istehlakı məhdudlaşdırılmalı və ya tamamilə dayandırılmalıdır. kəsmik yeməməsi tövsiyə olunan insanları təqdi

.

Bu tərəvəz qış xəstəliklərindən qoruyur

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. xəbər verir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib. O sizi qış xəstəliklərində

.

Kiflənmiş çörəyi yemək olar?

Standart vəziyyət: çörək alırsan, unudursan, bir neçə gün (həftə?) sonra xatırlayırsan, sendviç etmək istəyirsən, amma çörəyin üzərində artıq yaşıl ləkə yetişib. Bu xoşagəlməzdir - amma bəlkə kəssəniz, qalanını yemək olar?

.

Öd kisəsinin işləmədiyini necə bilmək olar?

Öd kisəsinin tam və ya qismən işləmədiyini müəyyən etmək üçün bir sıra əlamətlərə diqqət yetirmək lazımdır. Əsas göstəricilərdən biri həzm problemləri və xüsusilə yağlı yeməklərin həzmi ilə bağlı çətinliklərdir. bildiri

.

2 manata yarım saatlıq xoşbəxtlik necə olur?

Tünd şokolad az miqdarda yeyildikdə orqanizm üçün heç də zərərli deyil. xəbər verir ki, tünd şokolad yedikdən sonra ilk yarım saat ərzində bədəndə bir sıra biokimyəvi proseslər baş verir:. Enerji artışı. Tünd şokoladın tərkibindək

.

Virusların "qorxulu yuxusu" - Antioksidant tərkibli 5 meyvə

C vitamini immun sistemini gücləndirən, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıran və ümumi sağlamlığı dəstəkləyən ən təsirli antioksidantlardan biridir. Vücudumuz tərəfindən istehsal edilmədiyi üçün onu yalnız qida vasitəsilə əld

.

Xurma barədə bilmədiklərimiz - Sirləri AÇIQLANDI

İstənilən növ xurma alarkən hamar, parlaq narıncı qabığı olan və kəsikləri və yumşaq ləkələri olmayan meyvələri seçin. -a istinadən bildirir ki, xurma ən məşhur payız meyvələrindən biridir. Bununla belə, çox uzun müddət qalmı

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma sac duzumleri kosmetik vasiteler salatlar və qəlyanaltılar mesameler ucun maskalar dondurma reseptləri balqabağın faydaları badambura vətən həsrətinə aid bayatılar cinsi maskalar usaq seirleri