Arı məhsullarını qorunan sağlamlıq

Arı məhsullarını qorunan sağlamlıqVərəmlə "mübarizədə" mum güvə sürfələri, propolis, kral jeli, polen və bal dərman müalicəsi üçün əlavə bir terapiya olaraq istifadə olunur. Bu məhsullar qaraciyərdə metabolik prosesləri yaxşılaşdırır və xəstənin immun vəziyyətini artırır.

Faydalı xassələr:

Mum güvəsinin sürfələri. Atəş qurdunun arı pətəklərinin əsas paraziti olmasına baxmayaraq, yumurta əsasında vərəm əleyhinə tinctures hazırlanır. Rus immunoloqu I.I.Mechnikov eksperimental olaraq mum güvə sürfələrinin həzm fermentlərinin mikobakteriyalarla örtülmüş olan filmləri həll etməyə qadir olduğunu müəyyənləşdirdi. Nəticədə, infeksiyaya qarşı əsas dərman preparatlarına məruz qalma həssas olur.
Propolis. Aromatik qatranlar, flavonoidlər, benzoik və darçın turşularının olması səbəbindən məhsul antiseptik, bakterisid xüsusiyyətlərə malikdir (xüsusən vərəm bakteriyalarına qarşı). Bununla yanaşı, propolis təbii infeksiyaya qarşı toxunulmazlığı artırır, zərərli xolesterolun aradan qaldırılmasını sürətləndirir, iştahı yaxşılaşdırır və öskürək hücumlarının tezliyini azaldır. Bundan əlavə, maddə qan laxtalarının meydana gəlməsinə qarşı təsir göstərir, hematopoez prosesini stimullaşdırır, damar spazmını aradan qaldırır.
Maraqlıdır ki, propolis antibiotiklərin (polimiksin, tetrasiklin, neomisin, streptomisin) hərəkətini 10-100 dəfə artırır. Xəstəliyin kəskin dövründə, arıçılıq məhsulunun yağ və su ekstraktı istifadə edilir, remissiya dövründə spirt həllərindən istifadə etmək olar.

Royal jele. Bu məhsulun qidalanma dəyəri bütün inək südündən üstündür: protein tərkibində 4-5 dəfə, karbohidrat konsentrasiyasında 3-4 dəfə, yağ tərkibində 2-3 dəfə. Bundan əlavə, bədənə güclü bir detoksifikasiya və anabolik təsir göstərir (flavonoidlərin, immunoglobulinlərin, fitonsidlərin, amin turşularının, fitohormonların, antioksidanların, fermentlərin tərkibinə görə).
Ağciyər tüberkülozunda, kral jeli, bitki mənşəli balin, propolis (bioloji xüsusiyyətləri artırmaq) ilə bitki tərkib hissəsi kimi istifadə edilməlidir.

Polen (arı polen). Xəstənin immunitetini artırıcı amin turşularının təbii konsentratları. Bundan əlavə, məhsul toxuma zülallarının bərpasını sürətləndirir, qaraciyərdə metabolik prosesləri yaxşılaşdırır, qırmızı qan hüceyrələrinin istehsalını stimullaşdırır, relapsların sayını azaldır, hüceyrə membranlarını stabilləşdirir, toksinləri və şlakları neytrallaşdırır.
Bal Xəstənin canlılığını artıran bərpaedici məhsul. Bal, həzm sisteminin enzimatik funksiyasını yaxşılaşdırır, qırmızı qan hüceyrələrinin sintezini stimullaşdırır, lökositlərin fagositik fəaliyyətini artırır, qaraciyərdə glikogen mağazalarını artırır və mikobakteriyaların parçalanma məhsullarının təmizlənməsini sürətləndirir.
Unutmayın, tüberkülozun xəstəliyi olan xəstələrin tüberküloz xəstələrinə müalicəsi və profilaktikası üçün arı məhsullarının istifadə edilməsi məsləhətdir.

Sağlamlıq     Baxılıb: 776   Tarix: 24 sentyabr 2021
f Paylaş


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Tüberküloz üçün qidalanma

Tüberküloz üçün qidalanma yoluxucu xəstəliklərin müvəffəqiyyətli müalicəsinin vacib bir komponentidir. Pəhriz müalicəsinin əsas vəzifələri bədəni qida ilə təmin etmək, immunitet sisteminin hüceyrələrinin fəaliyyətini artırmaq

Qaraciyər fəaliyyətinin pisləşməsini bildirən 6 əlamət

İnsan orqanizmində qaraciyərin normal fəaliyyət göstərməsi çox əhəmiyyət daşıyır. Ekologiya, qəbul edilən zərərli qida məhsulları, dərman preparatları qaraciyərin sağlamlığına birbaşa təsir edir və onun fəaliyyətini korlayır

Çölyak xəstəliyi nədir?

İmmun sistemimiz bakteriyalara, viruslara qarşı antitellər yaradaraq bizi qoruyur. Ancaq bəzən bizə xeyirli maddələrə qarşı da antitel yaranır. Çölyak xəstəliyində qlütein adlı proteinə qarşı yaranan antitellər nazik bağısaqlar

Südlü yaşıl çayın xeyirli xüsusiyyətləri...

Südlü yaşıl çay az kalorili içki sayılıb, bədən quruluşuna ziyan vurmayaraq pəhriz zamanı da istifadə oluna bilir. Yaşıl çayın sayəsində süddə olan xeyirli maddələr daha yaxşı mənimsənildiyinə görə bir çox insanlar bu ik

Kartof həm qida, həm də müalicə vasitəsidir

Kartof bəşər tarixində yetişdirilən ən qiymətli ərzaq növlərindən biridir. Bəzi slavyan ölkələrində "ikinci çörək" adlandırılan kartof mətbəxdə geniş istifadə edilir. Çox az xörək, qəlyanaltı və salat tapmaq ola

Payız soyuqdəyməsindən bunlarla qorunun

Havaların get-gedə soyumağa başlaması ilə soyuqdəymə, qrip kimi xəstəliklər də çoxalır. İmmunitet getdikcə, düşür. Buna görə də ilk növbədə immuniteti yüksək saxlamaq üçün vasitələrə baş vurmaq lazımdır. immuniteti ən ço

Şəkərə xeyirdir, ürəyi gücləndirir, dərini gözəlləşdirir...

200-dən çox növü olan kətan toxumu orqanizm üçün ən faydalı qidalardandır. Amma onu həddindən çox qəbul etmək orqanizm üçün ziyandır. Həm arıqlamağa kömək edən, həm də sağlamlıq üçün faydalı olan bu qidanın bir çox növü var

Bu prosedur ağız xəstəlikləri üçündür

Orqanizmimiz daim baxım tələb edir. Bəzən üzümüzə qulluq edir, hansısa orqanı müalicə edirik. Amma ağız içinin də qulluğa ehtiyacı olduğunu bilirsiz? Son vaxtlar "Oil pulling" (yağlı pilinq) deyilən yeni bir üsu

Şişkinliyi nəcə aradan qaldırmaq olar?

Şişkinlik bir çox insanın əziyyət çəkdiyi ümumi problemlərdən biridir. stress, qəbzlik, mədə-bağırsaq problemləri, hormonal səbəblər, qidalanma şişkinliyin yaranmasına səbəb olur. Bu problemin qarşısını almaq üçün sağla


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az makiyaj instagram toy makiyaji sekilleri kosmetik vasiteler blincik hazirlanma qaydasi qadın doğuşu yay donları 2021 is qurmagin yollari kosmetika aygun kazimova vulva