Arıqlamaq üçün zəncəfil çayı için
Zəncəfilin tərkibi efir yağları ilə zəngindir. Zəncəfil həzm prosesini yüngülləşdirir, maddələr mübadiləsini tənzimləyir, qan dövranını qüvvətləndirir və daxili orqanları qızdırır (isindirir). Bundan əlavə, onun tərkibində mineral maddələr, kalsium, maqnezium, dəmir, sink, A, C,B1, B2 vitaminləri mövcuddur. Zəncəfildən hər gün istifadə etməklə orqanizmi gümrah saxlamaq mümkündür.
Zəncəfil üz dərisinin rəngini gözəlləşdirir, insana gümrahlıq və ruh yüksəkliyi verir.
Pəhriz saxlayanlara yeməkdən əvvəl zəncəfilli çayı içmək məsləhət görülür. Bu çay iştahanı azaldır, yeməkdən sonra isə həzmi tezləşdirir. Çayı asta qurtumlarla içmək məsləhətdir. Soyuqdəymə və infeksion xəstəliklərə fəal mübarizə aparan zəncəfilli payız və qış fəslində içilən ən faydalı və ətirli içkilərdən hesab olunur.
Hazırlanma qaydası:
Xırdalanmış zəncəfil kökünün üzərinə 2 lt qaynar su, bal və yarım limon əlavə edib 30 dəq. dəmlənməsini gözləyirlər.
Zəncəfil çayı içərkən siz 3 cür dad hiss edəcəksiniz: tünd, turş və şirin. Faydalı çay sizi gümrah edərək, orqanizminizdə ləng fəaliyyət göstərərn prosesləri fəallaşdıracaq.