Azərbaycanda xəstəlik yayan GMO məhsullar: Hökumət onlardan necə qurtulacaq?
Yəqin bir çoxlarına məlumdur ki, uzun və gümrah, xəstəliklərsiz ömür yaşamağın əsasını, yəni 80 faizini sağlam qidalanmaq təşkil edir. Yerdə qalan 20 faizi isə təmiz ekologiya və suyun üzərinə düşür. Təbii ki, müasir dövrdə sadaladığımız hər üç faktorun 100 faiz təmini müşkülə çevrilib.
Qidalara gəlincə, internet dövründə yaşayırıq, hazırda istehsal olunan qida məhsulları ilə bağlı az qalsın, bütün dünyada həyəcan təbili çalınır.
Çünki süd, toyuq, kəsmik və sair bu qəbildən olan məhsulların ömrünü uzatmaq üçün tərkibinə konservant dediyimiz antibiotiklər vurulur. Amma bu məhsulları davamlı qəbul edən insanların ömrünü "yeyir".
Dədə-babadan kəndlərdə inəyin südünü bir gün saxlayardın, növbəti gün çürüyərdi. Amma indi piştaxtalarda bərbəzəkli qablaşdırılmada qoyulan südün üzərinə saxlanma müddəti bir il yazılır. Alıb, evdə istifadə edib, qalanını soyuducuya qoyursan, həftələrlə qalsa da, xarab olmur. Südün dadı-tamı isə başqa bir mövzudur.
Bəli, son illər ölkədə istər böyük, istərsə də kiçik qida məhsulları satılan marketlərdə, əhalinin həyatı ilə oynayırlar desək, yerinə düşər.
cebhe.info