Azərbaycanlıların sevimli qidası şəkər xəstəliyi yaradır

Azərbaycanlıların sevimli qidası şəkər xəstəliyi yaradırMürəbbə dadlı olsa da, həddindən artıq istifadəsi sağlamlıq üçün bir sıra zərərlər yarada bilər:
Milli.Az xəbər verir ki, mürəbbənin normadan artıq yeyilməsi müxtəlif sağlamlıq problemlərlərinin yaranmasına gətirib çıxarır.
Şəkər miqdarı: Mürəbbədə yüksək miqdarda şəkər olur, bu da qan şəkərinin sürətli yüksəlməsinə səbəb olur. Çox şəkər istifadəsi isə çəki artımına, diabet və ürək xəstəliklərinə yol aça bilər.
Kalori miqdarı: Mürəbbələr yüksək kalorilidir və az hərəkət edən şəxslərdə piylənmə riskini artırır.
Diabet riski: Tez-tez mürəbbə yeyən insanlarda şəkərli diabet riski arta bilər, xüsusilə də artıq çəki ilə birlikdə bu risk yüksəlir.
Diş problemləri: Şəkər diş sağlamlığı üçün də zərərlidir və kariyes kimi problemlərə səbəb ola bilər.
İnsulin müqaviməti: Müntəzəm olaraq çox şəkər istehlakı orqanizmdə insulin müqavimətinə səbəb ola bilər, bu da metabolik pozuntulara yol açar.
Mədə problemləri: Həddindən artıq şəkər mədə-bağırsaq sisteminə yük ola bilər, həzm problemləri və qaz kimi narahatlıqlar yarada bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 736   Tarix: 12 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yatmazdan əvvəl dişlərinizi fırçalamağı unutmaq nəyə səbəb ola bilər?

Həkimlər dişlərinizi fırçalamağı unutmağınız ağız boşluğunda böyük problemlərə yol açacağını bildirib. xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, daimi diş baxımı uzun illər sağlamlıq sərmayənizdir. Dişlərin müntəzəm fırçalanmas

.

Hər gün limon yesək, nə olar?

Limon soyuq aylarda yada düşən meyvədir. Əgər gündə limon yesək, orqanizmimizdə nə baş verər?. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Yevgeni Belousov limonda olan yüksək miqdarda C vitamininin təsirindən danışıb. "Amm

.

Azərbaycanda piylənmədən ən çox qadınlar əziyyət çəkir

Müasir dövrün ən aktual xəstəliklərindən biri də piylənmədir. Bu gün dünyada piylənmədən əziyyət çəkən insanların sayı bir milyarddan çoxdur və hər il təxminən üç milyon insan piylənmənin yaratdığı fəsadlar səbəbindən həyatın

.

Mədəyə ziyandır, amma arıqladır - Acılı yeyək ya yox?

Dünyanın bir çox mətbəxində olduğu kimi, bizim də mətbəximizdə acılı yeməklər bəyənilir. Bəs acılı yeməklər sağlamlığımıza necə təsir edir? . xəbər verir ki, "British Journal of Nutrition" jurnalında bibərlə bağl

.

Xolesterolu aşağı salmağa kömək edən TƏRƏVƏZLƏR

Bəzi dondurulmuş tərəvəzlər xolesterolu azaltmağa və ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edən lif və qida maddələrindən ibarətdir. . -ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, mütəxəssislər qida rasionunuza hansı qidaları

.

Qaşıq-qaşıq zəhər yeyirmişik - İnsanı dəli, orqanizmi məhv edir - XƏBƏRDARLIQ

Türkiyənin məşhur həkim və sağlam qidalanma mütəxəssisi, professor Canan Karatay insan sağlamlığı üçün riskli hesab olunan bir qida ilə bağlı vacib xəbərdarlıq edib. -a istinadən bildirir ki, Karatay "dəli bal"

.

İmmuniteti gücləndirmək üçün ən yaxşı meyvələr hansılardır?

İmmuniteti gücləndirmək və viruslu xəstəliklərin qarşısını almaq üçün bəzi meyvələr xüsusilə faydalıdır. Bu meyvələr vitaminlərlə zəngin olduğu üçün immunitet sistemini dəstəkləyir və orqanizmi xəstəliklərə qarşı qoruyur

.

Yeyirəm, amma doymuram. Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu

.

50 yaşdan sonra bu qidalardan imtina edin

50 yaşdan sonra sağlamlığı qorumaq və həyat keyfiyyətini artırmaq üçün bəzi qidalardan imtina etmək və ya onların istehlakını məhdudlaşdırmaq vacibdir. Bu dövrdə metabolizma yavaşlayır, qidaların təsirləri isə daha çox his

turlar.az

sonxeber.az qaşların formalari geyim dəbləri hamilelikde qidalanma hicab baglama qaydasi dalğalı saç düzümləri peraski cudu 2024 burcler olumu qaynana aybawi novruza aid hakışda şebnem tovuzlu