Azərbaycanlıların sevimli qidası şəkər xəstəliyi yaradır

Azərbaycanlıların sevimli qidası şəkər xəstəliyi yaradırMürəbbə dadlı olsa da, həddindən artıq istifadəsi sağlamlıq üçün bir sıra zərərlər yarada bilər:
Milli.Az xəbər verir ki, mürəbbənin normadan artıq yeyilməsi müxtəlif sağlamlıq problemlərlərinin yaranmasına gətirib çıxarır.
Şəkər miqdarı: Mürəbbədə yüksək miqdarda şəkər olur, bu da qan şəkərinin sürətli yüksəlməsinə səbəb olur. Çox şəkər istifadəsi isə çəki artımına, diabet və ürək xəstəliklərinə yol aça bilər.
Kalori miqdarı: Mürəbbələr yüksək kalorilidir və az hərəkət edən şəxslərdə piylənmə riskini artırır.
Diabet riski: Tez-tez mürəbbə yeyən insanlarda şəkərli diabet riski arta bilər, xüsusilə də artıq çəki ilə birlikdə bu risk yüksəlir.
Diş problemləri: Şəkər diş sağlamlığı üçün də zərərlidir və kariyes kimi problemlərə səbəb ola bilər.
İnsulin müqaviməti: Müntəzəm olaraq çox şəkər istehlakı orqanizmdə insulin müqavimətinə səbəb ola bilər, bu da metabolik pozuntulara yol açar.
Mədə problemləri: Həddindən artıq şəkər mədə-bağırsaq sisteminə yük ola bilər, həzm problemləri və qaz kimi narahatlıqlar yarada bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 902   Tarix: 12 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün soğan yeyin - Xəstəliklərə qarşı qoruyucu güc

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, gündəlik qidalanmada tez-tez istifadə olunan soğan təkcə yeməklərə dad qatmır, həm də ürək və damar sağlamlığını qorumaqda mühüm rol oynayır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, soğanı

.

C vitamini bu şəxslərə xeyirdən çox zərər verir

"Askorbin turşusunu ( vitamin C-nin elmi adı ) yüksək dozada qəbul etmək nə xəstəliyin qarşısını alır, nə də gedişatını yüngülləşdirir". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Svetlana Kanevskaya payız aylarında vitami

.

Hər il 11 milyon insan bu xəstəlikdən ölür - Kimlər risk altındadır?

Yoluxucu xəstəliklər və klinik mikrobiologiya üzrə mütəxəssis Dr. Müberra Hraloğlu sepsisin ölümcül nəticələri barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, orqanizmin bakteriya, virus, göbələk və ya parazitləri

.

Böyrəkləri gücləndirən təbii qida – Hər gün 1 ovuc yeyin

Böyrək sağlamlığını qorumaq həyat keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artırır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qidalar böyrəkləri gücləndirir və daş əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Antioksidant zənginliyi

.

Hər gün səhər yeməyində banan yesək, belə olacaq

Günü bananla başlamaq sadə və adi seçim kimi görünə bilər. Amma bu meyvənin müntəzəm olaraq səhərlər yeyilməsi orqanizmə düşündüyümüzdən daha dərindən təsir göstərir. Diyetoloqlar qeyd edirlər ki, banan sürətli karbohidra

.

COVİD19-un ən uzunmüddətli yoluxma halı qeydə alındı - 2 il daşıyıcı olub

Amerikalı həkimlər COVID-19-un indiyədək ən uzun sürən yoluxma halını təsdiqləyiblər. xəbər verir ki, məlumata görə, virus İİV-ə yoluxmuş 41 yaşlı xəstənin orqanizmində ölümünə qədər 776 gün qalıb. Bu nadir klinik hadis

.

Ağciyəri qoruyan qidalar

Sərbəst radikalların ağciyər toxumasına verdiyi zərərin qarşısını ağciyərlərə faydalı qidalarla almaq mümkündür. Sitrus meyvələri, kivi, çiyələk və brokoli kimi C vitamini ilə zəngin meyvə və tərəvəzlər xüsusilə ağciyər üçü

.

Bu şəxslərə 30 qramdan artıq pendir yemək olmaz - Açıqlama

Mütəxəssislər yaşlı insanlara pendir istifadəsində ehtiyatlı olmağı tövsiyə edir. xəbər verir ki, qida eksperti Yelena Sidorovanın sözlərinə görə ürək-damar xəstəlikləri, xüsusən hipertoniya və aterosklerozu olan şəxslə

.

Ölkədə xəstəxanalara müraciətlərin sayı artdı

Son günlər ölkəmizdə havaların soyuması ilə öskürək, qızdırma və boğaz ağrısı şikayətləri ilə xəstəxanalara müraciətlərin sayı artıb. . Bəs bu hallar sadəcə mövsümi qripdir ya aktiv virus dalğasıdır? . xəbər verir ki, həkimləri

turlar.az

donlar 2025 makiyaj instagram adlarin menasi adların mənası ana haqqinda atalar sözləri dırnaqlara qulluq kelem tutmasinin hazirlanmasi kosmetika lakonizim qaynanaya aid haqisda haxışda vətənə aid bayatı