Badamlı və kişmişli alabalıq resepti

Badamlı və kişmişli alabalıq reseptiTərkibi:
5 ədəd alabalıq
75 qr badam
75 qr kişmiş
1 xörək qaşığı zeytunyağı
1 xörək qaşığı marqarin
1-4 çay qaşığı hindistan qozu rəndəsi
1-2 çay qaşığı darçın
1 ədəd portağal (pərdəsiz dilimlərə ayrılmış)
Duz
Təzə çəkilmiş qara bibər

Hazırlanması:
Sobanı180°C'yə gətirib, istilədin. Alabalıqların içini və xaricini duzlayıb, bibərləyin. Badamların qabıqlarının asanca soyulması üçün qaynar suya atıb, 1-2 dəqiqə gözlədin. Süzdürüb, qabıqlarını soyun və badamları uzunlamasına ortadan ikiyə bölün. Alabalıqları içinə sığa biləcək bir soba qabının içinə ikiyə qatlanmış bir aluminyum folyo kağızı sərin. Badamları soyub, ikiyə bölün və balıqları soba qabına yerləşdirin.
Kişmişləri yuyub süzün. Alabalıqları kağızın içinə yerləşdirin. Bir tavada zeytun yağını istilədin. Yağ istiləndikdə, içinə badamları atıb, yüngülcə qızarana qədər qızardın. Badamların rəngi dəyişər-dəyişməz tavaya marqarini əlavə edin. Marqarin əriyincə kişmişləri, hindistan qozu rəndəsini və darçını qatın. Hamısını birlikdə 1 dəqiqə qarışdıraraq bişirib oddan götürün. Badamlı-quru üzümlü qarışığı soba qabındakı balıqların üzərinə gəzdirin. Alüminium kağızı üzərlərinə bağlayaraq kənarlarından bükün. Əvvəldən isidilmiş sobada 20-25 dəqiqə bişirin. Balıqları sobadan götürüb bir servis qabına köçürün. Portağal dilimləri ilə bəzəyərək servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1815   Tarix: 11 avqust 2021
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

gozel gorunmek reseptler makiyaj instagram ana və körpə yanıltmacalar stil və moda gullu cantalar kosmetika ağır itki pehriz qadin.az tərəzi bürcü birlik haqqinda