Badamlı və kişmişli alabalıq resepti

Badamlı və kişmişli alabalıq reseptiTərkibi:
5 ədəd alabalıq
75 qr badam
75 qr kişmiş
1 xörək qaşığı zeytunyağı
1 xörək qaşığı marqarin
1-4 çay qaşığı hindistan qozu rəndəsi
1-2 çay qaşığı darçın
1 ədəd portağal (pərdəsiz dilimlərə ayrılmış)
Duz
Təzə çəkilmiş qara bibər

Hazırlanması:
Sobanı180°C'yə gətirib, istilədin. Alabalıqların içini və xaricini duzlayıb, bibərləyin. Badamların qabıqlarının asanca soyulması üçün qaynar suya atıb, 1-2 dəqiqə gözlədin. Süzdürüb, qabıqlarını soyun və badamları uzunlamasına ortadan ikiyə bölün. Alabalıqları içinə sığa biləcək bir soba qabının içinə ikiyə qatlanmış bir aluminyum folyo kağızı sərin. Badamları soyub, ikiyə bölün və balıqları soba qabına yerləşdirin.
Kişmişləri yuyub süzün. Alabalıqları kağızın içinə yerləşdirin. Bir tavada zeytun yağını istilədin. Yağ istiləndikdə, içinə badamları atıb, yüngülcə qızarana qədər qızardın. Badamların rəngi dəyişər-dəyişməz tavaya marqarini əlavə edin. Marqarin əriyincə kişmişləri, hindistan qozu rəndəsini və darçını qatın. Hamısını birlikdə 1 dəqiqə qarışdıraraq bişirib oddan götürün. Badamlı-quru üzümlü qarışığı soba qabındakı balıqların üzərinə gəzdirin. Alüminium kağızı üzərlərinə bağlayaraq kənarlarından bükün. Əvvəldən isidilmiş sobada 20-25 dəqiqə bişirin. Balıqları sobadan götürüb bir servis qabına köçürün. Portağal dilimləri ilə bəzəyərək servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1512   Tarix: 11 avqust 2021
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli toy gecesi reseptler gözəllik və makiyaj hakişta qonaq otaqi dizayni her sey daxil kosmetika paxlava kurtlar vadisi qızlıq pərdəsi seksler novruz bayrami hakisda