Balığın dadlı olması üçün bu yağlardan istifadə edin

Balığın dadlı olması üçün bu yağlardan istifadə edinHər hansı bir məhsulun qızartma prosesində yağın mühüm rol oynadığı məlumdur. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, keyfiyyətli yemək əldə etməyə və yaxşı iştahaaçan olması üçün düzgün yağ seçimi vacibdir. Balıq qızardarkən bu xüsusilə önəmlidir. Bildirilir ki, çox kəskin dadı olan yağlar balığın ləzzətini poza bilər. 
Təmizlənməmiş yağları dərhal siyahıdan çıxarmalısınız. Balığı təmizlənməmiş kokos yağında qızartmaq olar. Amma sonda balığın dadı pozulacaq və ondan razı qalmayacaqsınız. Həmçinin, güclü qoxu və dadı olan yağlardan da istifadə etməməlisiniz. 
Klassik təmizlənmiş kolza və günəbaxan yağları qızartmanın öhdəsindən yaxşı gəlir. Bu seçimlər ucuz və keyfiyyətlidir. Balığa bir parça kərə yağı əridərək əlavə etsəniz, onun dadını daha da möhtəşəm edə bilərsiniz. Zeytun və ya qarğıdalı yağını qarışdıraraq balığı qızartsanız da keyfiyyətli şam yeməyi yeyəcəksiniz. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1008   Tarix: 19 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Uşağın xatirinə boşanmamaq... - Seçim doğru, yoxsa?

Azərbaycanda ailədaxili münasibətlərin vəziyyətini göstərən son statistika həm zorakılıq halları, həm də boşanma prosesləri ilə bağlı ciddi tendensiyalara işarə edir. Belə ki, bu ilin ilk 9 ayında məişət zorakılığından zərə

.

Çox adamın maşınında və evində var - Ölüm saçır

Son zamanlar evlərdə və avtomobillərdə tez tez istifadə edilən ətir çubuqları sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, bunu onkoloq Fərid Museyibov deyib. O bildirib ki, bu tip məhsulların bir çoxunun tərkibind

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

Təmizlik vasitələrinin üzərində bu simvollar yoxdursa, əsla istifadə etməyin

Ev təmizliyində istifadə olunan vasitələrin üzərindəki təhlükəsizlik nişanları bir çox insanın fərqinə varmadığı həyati əhəmiyyətli xəbərdarlıqları əks etdirir. Avropa Kimyəvi Maddələr Agentliyi (ECHA) mütəxəssisləri bildirirlə

.

Ailənizdə infarkt olan varsa... - Araşdırmanın qorxunc nəticələri üzə çıxdı

Genetik xəstəlik qan xolesterini xeyli artırır. xəbər verir ki, bu qənaətə "Mayo Clinic"in tədqiqatçıları gəlib. Ailəvi hiperxolesterinemiya yüksək xolesterin səviyyəsinə və erkən ürək-damar xəstəliklərinə səbə

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb

Payız aylarında yaranan vitamin çatışmazlığının qarşısını almaq üçün bəzi qidaların gündəlik rasionda yer alması vacibdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı alim Dmitri Kulikov deyib. Onun sözlərinə görə kərə yağı A, E, D v

.

Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır

Vitamin D çatışmazlığı artıq çəkiyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Diana Erikanova bildirib. "Piylənməsi olan insanlarda vitamin D səviyyəsi normal bədən çəkisinə malik insanlarl

turlar.az

qis geyimləri 2025 gözəllik məhsulları sade makiyaj sekilleri hicablar dodaq toy qabağı eroziya xesteliyi kosmetika gozellik vətənə aid kəlamlar xerçeng englishdilində qulaq