Balığın Növlərinə Görə Bişirilmə Qaydası

Adətən balıq "r" hərfi olan aylarda yeyilir. Zəngin vitamin tərkibi və güclü qida dəyəri baxımından olduqca faydalı olan balıqları böyükdən kiçiyə hər kəs nizamlı olaraq yeməlidir. Omega-3 baxımından zəngin olan bu qidanın ürək damar xəstəliklərinə qarşı da qoruyucu bir təsiri var. Həmçinin yağ nisbəti aşağı olduğu üçün də çəkiyə nəzarət baxımından da əhəmiyyətlidir. Hər balığın mövsümü fərqlidir. Mövsümündə istifadə edilən balıqlar hər zaman daha ləzzətlidir. Mövsümü qədər balığın necə bişirildiyi də olduqca əhəmiyyətlidir.

Evdar.az sizlər üçün balığın növlərinə görə bişirilmə qaydasını təqdim edir.

Nuş Olsun!

Qızartma
Step 1

Kiçik balıqlar qızartmalar üçün idealdır. Palamut kimi böyük balıqlar isə dilim halında qızardılmalıdır. Balıqları una batardıqda həm daha ləzzətli olur, həm də tavaya yapışmır. Balıqları yumamışdan əvvəl yaxşıca təmizləyib və kağız dəsmal ilə yaxşıca qurudun. Tavada qızartdıqda balığın yağı özünə çox çəkməməsi üçün qızğın yağda və yüksək odda qızardılmalıdır.
Sobada
Step 2

Sobada bişirmə üsulunda isə balıqlar 180 dərəcədə, bir soba qabının içərisində tərəvəz ilə birlikdə bişirilməlidir. Sobada bişirmə həm asan, həm də olduqca yüngül bir üsuldur. Bu bişirmə üsulu kiçik və böyük balıqlar üçün də uyğundur. Öz suyunda və tərəvəzlərin suyunda bişən balıqlar hər zaman daha ləzzətli olur.
Qrildə qızartma (Izgara)
Step 3

Qrildə qızartma üçün ən yaxşı balıqlar iri və yağlı olanlardır. Əgər başqa balıqları seçsəniz qızartdıqda yapışacaq. Qrildə qızartmmışdan əvvəl balıqlara 2-3 saat əvvəl soğan suyu və zeytun yağı yaxsanız daha ləzzətli olar.Tez bişirmək üçün balıqları hissələrə bölərək şişə də çəkə bilərsiniz.
Soyutma (qaynatma)
Step 4

Adətən losos balığını bu üsulla bişirirlər. Bu bişirmə üsulu balığın qaynayarkən formasının itməməsi üçündür. Bu üsul üçün balıqları su dəyməyəcək şəkildə streç salafanla möhkəm bükün. Daha sonra yaxşıca qaynayan suyun içərisinə atıb bişirin.
Şiş və Saxsı qab
Step 5

Şiş, ətli və quşbaşı doğranacaq balıq növləri üçün tətbiq oluna bilər. Saxsı isə həm ətli, həm də xırda balıq növləri üçün uyğundur.
Növlərinə görə balıqların bişirmə üsulları: Barbun balığı
Step 6

Tavada qızartma üçün uyğundur. Yağlı kağızda və ya dəmir torda da bişirilə bilər.
Çapaq balığı
Step 7

Qızartma və sobada bişirilməyə uyğundur. Buğlaması və şorbası da olduqca ləzzətli olur.
Dəniz dili balığı
Step 8

Tavada, şişdə və file kimi bişirmək olar.
Kilkə balığı
Step 9

Tava, soba, qrildə qızartma kimi bişirmək olar. Buğlaması da çox ləzzətlidir.
Stavrida balığı
Step 10

Tavada və sobada bişirilən bu balıq çox ləzzətli olur.
Qalxan balığı
Step 11

Yağlı kağızda və buğlaması ləzzətli olur. Bundan əlavə də tavada da bişirə bilərsiniz.
Qaragöz balığı
Step 12

Sobada və buğlama olaraq bişirilən qaragöz şorbası da olduqca ləzzətlidir.
Kefal balığı
Step 13

Kefal balığı buğlama üsulu üçün uyğundur.
Qılınc balığı
Step 14

Yağlı kağızda bişirmə üsulu və qızartma üçün uyğundur.
Levrək balığı
Step 15

Qrildə (ızgarada) və ya sobada bişirmək üçün uyğundur. Öz buğunda bişirilməsi da ləzzətli olur.
Skumbriya balığı
Step 16

Qızartma və dolması ləzzətlidir. Duzda basdırılması da dadlı olur.
Balığın Növlərinə Görə Bişirilmə QaydasıBalığın Növlərinə Görə Bişirilmə QaydasıBalığın Növlərinə Görə Bişirilmə Qaydası

Mətbəx     Baxılıb: 2009   Tarix: 19 iyul 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az aksessuarlar gözəllik məhsulları donlar 2025 dirnaq maskasi 2025 cu ilin modasi uzum sirkesinin hazırlanması qaydasi ilk öpüş tapmacalar qaynana kondom nedir qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə novruz bayramı haxışta