Banan niyə tez xarab olur?

Banan niyə tez xarab olur?Bananın tez xarab olmasının bir neçə əsas səbəbi var.
Milli.Az həmin səbəbləri təqdim edir:
Etilen qazı: Banan yetişmə prosesi zamanı etilen qazı ifraz edir. Etilen qazı meyvələrin yetişməsini sürətləndirir, bu da bananın tez yumşalmasına və xarab olmasına səbəb olur.
Temperatur həssaslığı: Banan soyuğa həssasdır və 12°C-dən aşağı temperaturda qaralmağa başlayır. Soyuducuda saxlandıqda da xarici qabığı tez qaralır, lakin içi bir müddət təzə qala bilər. Otaq temperaturunda isə çox isti olduqda daha tez yetişir və xarab olur.
Nəmlik: Bananın səthi nəmliklə təmasda olduqda kiflənmə və yumşalma prosesi daha tez başlayır. Bu səbəbdən, bananı quru və sərin yerdə saxlamaq faydalıdır.
Yetişmə mərhələsi: Alınan bananlar artıq yetişmiş olarsa, onlar daha tez xarab olmağa meylli olur. Yarım-yetişmiş, yaşıl banan alıb onları evdə otaq temperaturunda yetişdirmək xarab olma müddətini uzada bilər.
Digər meyvələrdən təsirlənməsi: Alma və armud kimi digər meyvələr də etilen qazı ifraz edir. Bananı bu cür meyvələrdən uzaqda saxlamaq onun daha uzun müddət təzə qalmasına kömək edə bilər.
Bananları daha uzun müddət saxlamaq üçün onları sərin, quru və digər meyvələrdən ayrı saxlamaq, həmçinin gövdəsini plastiklə bağlamaq kimi üsullar təklif edilir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 653   Tarix: 11 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

30:30:30 qaydası nədir? - Yeni arıqlama üsulu

30:30:30 pəhriz üsulunun ideyası ilk dəfə Tim Ferriss tərəfindən "The 4-Hour Body" kitabında təklif edilib. xəbər verir ki, bu yanaşma bioloq Gary Brecka tərəfindən məşhurlaşıb. Brecka bu metodu sosial mediada yayı

.

Burun damcılarının təhlükəli əks təsirləri AÇIQLANDI

Vazokonstriktor burun damcılarına alışmaq təhlükəli nəticələrə səbəb ola bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, bunu Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin tibb fakültəsinin terapiya kafedrasının dosenti, terapevt Natalya Kobelevskay

.

Niyə daim çay və ya qəhvə içmək istəyirik? - SƏBƏB

Daim çay və ya qəhvə içmək istəyinin bir neçə səbəbi ola bilər. həmin səbəbləri təqdim edir:.  Kofeinə Asılılıq. Qəhvə və bəzi çay növləri (xüsusilə yaşıl çay və qara çay) kofein ehtiva edir, bu da beynimizi stimullaşdırır

.

Bu qidalar depressiya riskini azaldır

Harbin Tibb Universitetinin Çin alimləri təbii spermidin maddəsi ilə depressiya riskinin azalması arasında əlaqə aşkar ediblər. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat Journal of Affective Disorders (JAD) elmi nəşrində dər

.

Günəbaxan yağı haqqında bilmədiyimiz FAKTLAR: xəstəliklərdən qoruyur

Günəbaxan yağını "omega-6" yağ turşularının yüksək tərkibinə görə çox vaxt faydalı məhsul hesab etmirlər. Lakin norma çərçivəsində istifadə zamanı bu məhsul tamamilə zərərsiz və hətta sağlamlıq üçün faydalıdır

.

Elektron siqaretlərin ən təhlükəlisi açıqlandı

Kanadada aparılan araşdırmaya görə, meyvə ətirli elektron siqaretlərin, xüsusilə böyürtkən ətirlilərin ağciyərlərə ən çox zərər verdiyi müəyyən edilib. -a istinadən bildirir ki, McGill Universitetindən bir qrup alimin apardığ

.

Qışda xəstəliklərdən qorunmağın sirri: Çuğundur, sarımsaq, vəzəri

Soyuq qış aylarında orqanizmimiz xəstəliklərə qarşı daha həssas olur. Bu mövsümdə xəstəliklərdən qorunmaq üçün bəzi təbii üsullardan istifadə edə bilərik. -a istinadən xəbər verir ki, "Haber Global" immunitet sistemin

.

Azərbaycanlıların sevimli qidası şəkər xəstəliyi yaradır

Mürəbbə dadlı olsa da, həddindən artıq istifadəsi sağlamlıq üçün bir sıra zərərlər yarada bilər:. xəbər verir ki, mürəbbənin normadan artıq yeyilməsi müxtəlif sağlamlıq problemlərlərinin yaranmasına gətirib çıxarır. Şəkə

.

Hansı yuxu sağlam yaşlandırır?

Vençjou Tibb Universitetinin (Çin) alimləri müəyyən ediblər ki, sabit yuxu rejimi və səkkiz saatlıq gecə yuxusu uğurlu yaşlanma üçün ən əlverişlidir. bildirir ki,   bu barədə -ya istinadən xəbər verir. Məlumata görə, tədqiqatd

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri yay kolleksiyasi qadın geyimi xına bəzəkləri kisi ve qadin intim munasibetleri geyim dəbləri hicab bağlamaq baldiza aid haxisda novruza aid hakışda hesaplama səməd vurğun bayati