Banan, pomidor, xiyar... – Səhərlər bunları yeməyin

Banan, pomidor, xiyar... – Səhərlər bunları yeməyinMüxtəlif qidaların düzüldüyü zəngin səhər yeməyi süfrəsini bir çox insan sevir. Ancaq səhərlər hər qidanı yemək olmaz.
Həkimlər səhərlər istehlak edildikdə sağlamlığa mənfi təsir edə biləcək 10 qidanın adını açıqlayıblar.
Milli.Az medicina.az-a istinadən həmin qidaları təqdim edir:
Un məmulatları
Səhər yeməyində istehlak edilən simit və çörək kimi tərkibində maya olan qidalar mədənin selikli qişasını qıcıqlandıra və qaz problemlərinə səbəb ola bilər.
Fermentləşmiş qidalar
Boş mədə ilə qatıq yeyəndə mədədə əmələ gələn xlorid turşusu faydalı süd turşusu bakteriyalarını öldürə bilər. Buna görə də səhər yeməyi üçün belə məhsulların istehlakı çox faydalı hesab edilmir.
Armud
Səhər yeməyində istehlak etmək son dərəcə riskli ola bilər. Çünki armudda olan liflərin boş mədənin incə selikli qişasına zərər vermək ehtimalı var.
Şəkərli qidalar
Şəkər istehlakı insulin səviyyənizi artıra və nəticədə "yenicə oyanmış" mədəaltı vəzinizi gərginləşdirə bilər. Səhər acqarına şəkər qəbulu davamlı hal alarsa, bir müddət sonra şəkər xəstəliyinə səbəb ola bilər. Xüsusilə uşaqlara səhər yeməyində şəkərli qidalar verməmək tövsiyə olunur.
Acılı qidalar
Bu cür qidalar mədənin selikli qişasına zərər verə bilər. Mədənizdə turşu istehsalı artdığı üçün həzm sistemində bir çox problem yaranacaq.
Soyuq və qazlı içkilər
Səhər qazlı içkilər içmək də selikli qişanı zədələyir. Soyuq içki isə mədədə qan miqdarını azaldır. Bu isə o deməkdir ki, yediyiniz qida daha yavaş həzm olunacaq. Nəticədə həzm problemləri və şişkinlik yaranır.
Sitrus meyvələri
Bunlar meyvə turşuları ilə zəngindir. Boş bir mədəyə daxil olduqda mədədə yanmaya səbəb ola bilər. Bu davranış qastroenterit və hətta mədə xorası riskini artırır. Bundan əlavə, acqarına istehlak edilən sitrus meyvələri allergik reaksiyalara da səbəb ola bilər.
Pomidor
Pomidorda yüksək miqdarda tannik turşusu var və bu, mədə turşusunun artmasına səbəb olur. Bu da mədə xorası riskini artırır.
Xiyar və çiy tərəvəzlər
Çiy tərəvəzlər zəngin amin turşuları mənbəyi ola bilər. Lakin xiyar da daxil olmaqla, hərhansı bir çiy tərəvəzi səhərlər ac halda yemək mədə yanması, qaz və mədə ağrısı yaradır.
Banan
Acqarına banan istehlak etdiyiniz zaman qanınızdakı maqnezium miqdarında kəskin artım olur. Bu artım ürəyə zərər verə bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 877   Tarix: 12 may 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Dərdlərin dərmanı olan narı bu insanlar qəti yeməsin

Nar (nar meyvəsi) ümumiyyətlə sağlamlıq üçün faydalı olsa da, bəzi hallarda müəyyən insanlar üçün problem yarada bilər. xəbər verir ki, aşağıdakı hallarda nar yeməkdən çəkinmək tövsiyə olunur:. Mədə-bağırsaq problemləri olanlar

.

İnsan həftədə nə qədər ət yeməlidir?

Ət və ət məhsulları zülal və digər qida mənbəyidir və insan qidasında mühüm yer tutur. Lakin onun həddindən artıq istifadəsi bir sıra sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər insanı

.

Siqareti bu məhsullarla tərgidə bilərsiniz

Siqareti tərgitmək istəyənlər üçün bir çox məhsul və metod mövcuddur. Bu məhsullar, tərgitmə prosesini asanlaşdıraraq nikotin asılılığını azaltmaq məqsədi daşıyır. ən çox tövsiyə edilən məhsullar və üsulları sizə təqdim edir:

.

Belə havalarda niyə bəzi insanların əhvalı yaxşı olmur?

Tutqun və buludlu havalar bəzi insanlarda əhval-ruhiyyəni pisləşdirə bilər, çünki günəş işığının azalması beyindəki serotonin səviyyəsinin düşməsinə səbəb ola bilər. Serotonin, əhval-ruhiyyə, yuxu və iştahanı tənzimləyə

.

Gündüz qısaca yatmağın FAYDALARI

İnsanlar bəzən çox yorğun olduqları zaman günü hansı saatı olmasının fərqi olmadan yuxuya dalırlar. Bəzən qısa yuxuya getmək insan üçün çox xeyirlidir. -ə istinadən bildirir ki,  uxu ehtiyacı ilk növbədə iki fizioloji prosesl

.

Saç ağarmasının qarşısını ala bilərik?

Ağarmış saçlar, üzdəki qırışlar kimi, qocalığın çoxsaylı əlamətlərindən biri hesab olunur. Bir çox insan saç ağarması prosesini geri qaytarmağın mümkün olub-olmadığı ilə maraqlanır. -ə istinadən bildirir ki, 2021-ci ild

.

Bu qidalarla xərçəng riskini azaltmaq olar - SİYAHI

Müəyyən qidaların müntəzəm qəbulu kolorektal xərçəngə tutulma riskini təxminən 30% artıra bilər. xəbər verir ki, kişilərdə xərçəng riskini azaltmağa kömək edən qidalar arasında əsasən aşağıdakılar tövsiyə olunur:. Antioksidantlarl

.

"1 qaşığı şəfa mənbəyidir, bütün xəstəlikləri yox edir

Sağlam həyata addım atmaq istəyənlərə təkliflər təqdim edən Prof. Dr. Canan Karatay min illik şəfa mənbəyi adlandırılan yeməyin hər zaman nizamlı istehlak edilməsinin lazım olduğunu vurğulayıb. Hər kəsin evində olan və adətə

.

Uşaq telefondan nə qədər istifadə etməlidir?

Əgər siz sonradan övladınızı qadcetlərdən necə ayırmaq barədə suala cavab axtarmaq istəmirsinizsə, dərhal onların istifadəsi üçün vaxt məhdudiyyətləri təyin edin. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər uşağın telefon qarşısınd

turlar.az

sonxeber.az toy gecesi yay kolleksiyasi geymler 2024 sizanaqlara qarsi vasite balamı sevirəm hamiləlik təqvimi uşağın sağlamlığı gulmeli hakista üzeyir hacıbəyli cinsi əlaqə novruza aid hakışda ağır itki