Beyini gücləndirən möcüzəvi çay

Beyini gücləndirən möcüzəvi çayAdaçayı dərman bitkisi hesab edilir və min bir dərdin dərmanı olduğu deyilir.
Publika.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, alimlər adaçayının beyin üçün faydalı olduğunu açıqlayıb. Məlum olub ki, adaçayı depressiyaya qarşı effektiv təsir göstərir. Həmçinin beyin funksiyasını yaxşılaşdırır, sinirləri və baş ağrısını rahatlaşdırır.
Digər faydaları
Adaçayı bədəndən zərərli toksinlərin çıxarılmasını təmin edir, bronxit və astma simptomlarını aradan qaldırır, qaraciyəri təmizləyir, sidik yolu infeksiyasının müalicəsində kömək edir, həddindən artıq tərləməni və stressi azaldır, bədəni sakitləşdirir, saçların ağarmasını yavaşladır, göbələk infeksiyalarına qarşı istifadə olunur, yaddaşı gücləndirir, qanda şəkəri azaldır, diş ağrılarına qarşı istifadə olunur, ağız yaralarını müalicə etmək üçün istifadə olunur, boğaz ağrısını azaldır, qocalma prosesini ləngidir, selülit problemini minimuma endirir və həzm sistemini yaxşılaşdırır.
Adaçayı dəmləmək üçün təzə adaçayı və qurudulmuş adaçayı yarpaqlarından istifadə edə bilərsiniz.
Adaçayının yuxarıda göstərilən bir çox faydası olmasına baxmayaraq, gündə 2-3 fincandan çox adaçayı içmək sağlamlıq üçün ciddi təhlükə ola bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 848   Tarix: 29 yanvar 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İnsan hər gün ağlasa nə olar?

Duyğularınızı daim nəzarətdə saxlamaq və ağlamağa imkan verməmək son dərəcə zərərlidir. Ancaq hər gün uzun müddət ağlamaq sağlamlığa zərər verə bilər. İnsan hər gün ağlasa nə olar?. -a istinadla xəbər verir ki, tez-tez ağlama

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Dişlərin saralmasının əsas 9 səbəbi

Dişlərin təbii rəngi diş minasının sıxlığı, diş toxumasının keyfiyyəti (dentin) və dişlərin mikrorelyefi ilə müəyyən edilir. Bu amillər də öz növbəsində genetikadan asılıdır. Bundan əlavə, sağlamlıq vəziyyəti və ya xaric

.

Müxtəlif yemək çeşidlərinin verdiyi fəsadlardan necə qorunaq? - AÇIQLAMA

"50 yaşdan yuxarı insanlar balıq yeməlidirlər, çünki bu yaşda bədənin əzələ kütləsini və gücünü saxlamaq üçün daha çox proteinə ehtiyacı var". Bu barədə -a Tibet təbabəti üzrə menecer Günay Seyfullayeva Novruz Bayram

.

Yeməkdən sonra yatmaq arıqlamağa necə təsir edir?

Yuxunun normal beyin funksiyasını bərpa etdiyi məlumdur və bunun da arıqlamaq prosesi ilə birbaşa əlaqəli olduğu ortaya çıxır. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, yaxşı yuxu arıqlamağa inanılmaz təsir göstərir

.

Çaytikanı çayını necə hazırlamaq olar?

Tələb olunan maddələrin siyahısı. - 150 qram giləmeyvə;. - 2,5 stəkan su;. - üç qaşıq istənilən çay;. - lazımi miqdarda bal. xarici KİV-ə istinadla hazırlanma üsulunu təqdim edir:. Əvvəlcə çayı klassik şəkildə dəmləmək lazımdır

.

Balıq niyə limonla yeyilməlidir? - Beş əsas SƏBƏB

Restoranlarda balıq və dəniz məhsulları yeməkləri bir səbəbə görə limonla verilir.   -a istinadən xəbər verir ki, aşpaz Yuliya Arxipova balıq yeməklərinin nəyə görə limonla yeyilməsinin səbəbini açıqlayıb. Birincisi, gözəldir

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

turlar.az

sonxeber.az sade makiyaj sekilleri qadin dunyasi geyim necə seçməli cavanlasdirici maskalar milli yemek tutma reseptleri mantı reseptleri kosmetika qoğalın nağlı atalar sozu 8 mart opusme irem derici