Brokoli, Toyuq Və Göbələkli Zapekanka

Brokoli, Toyuq Və Göbələkli ZapekankaSobada brokoli, göbələk və toyuq filesindən dadlı və dietik yemək hazırlaya bilərsiniz. Evdar.az azkalorili yeməyin reseptini təqdim edir.

Tərkibi:

300 qr brokoli
200 qr toyuq filesi
300 qr şampinyon göbələyi
100 qr bərk pendir
1 ədəd soğan
350 ml süd
2 xörək qaşığı un
duz, istiot zövqə görə
qızartmaq üçün bitki yağı
Hazırlanma qaydası:

İlk öncə toyuq filesini nazik doğrayın və bitki yağında qızılı rəng olana qədər qızardın. Brokolini buxarda bişirin. Soğan və göbələyi istədiyiniz formada doğrayın. Çuğun və ya sobaya yerləşdirə biləcəyiniz tavada soğan və göbələyi qovurun. Üzərinə 2 xörək qaşığı un töküb yaxşıca qarışdırın. İsti südü az-az töküb dayanmadan qarışdırın. Qatılaşana qədər qarışdıraraq bişirib ocaqdan götürün. Daha sonra qızardılmış toyuq filesini və buxarda bişirdiyini brokolini əlavə edib,duz, istiot səpin. Pendiri sürtgəcin iri gözündən keçirib yeməyin üzərinə səpin. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 10-15 dəqiqə pendir əriyənə qədər bişirin. Dadlı zapekankanı isti halda süfrəyə verin.

Mətbəx     Baxılıb: 1746   Tarix: 18 iyul 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qaşların formalari qadin dunyasi geyim seçimi kofe maskasi 2025 hicab geyimləri azərbaycan haqda kisi ve qadin intim munasibetleri nağıllar naz mila atalar sözü burcler xocali