Bu ədviyyat mədə qıcıqrmasını tamamilə aradan qaldırır
Keşniş toxumundan şərbətlərin, likörlərin hazırlanmasında geniş istifadə edilir. Keşniş toxumu mətbəxtdə ən çox istifadə edilən ədviyyatlardan sayılır.
Qadinsayti.az immunitet.az-a istinadən keşniş toxumunun faydalarını sadalayır.
Keşniş toxumu antioksidant təsirə malik olmaqla yanaşı ürək xəstəliklərində xəstələrə yüngülləşdirici təsir bağışlayır.
Bir çay qaşığı keşniş toxumunun tərkibində olanlar:
a- 6 kalori
- 172 mq protein
- 274 mq yağ
- 11,2 mq kalsium
- 791 mq karbohidrat
- 6,2 mq fosfor
- 3,6 mq tiamin
- 3,2 mq riboflovin.
Onun orqanizmə aşağıdakı faydaları var.
* Keşniş toxumu qanda qlükozanın miqdarını normallaşdırmaq qabiliyyətinə malikdir
* Keşniş toxumu hər cür xərçəng növünə qarşı qoruyucu təsirə malikdir.
* Keşniş toxumu çayı mədə-bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, bağırsaqların fəaliyyətini sürətləndirir.
* Keşniş toxumu yemək mədə qıcqırmasını aradan qaldırır.
Keşniş toxumu çayı aşağıdakı patologiyalarda orqanizmə faydalıdır:
- dərinin iltihabi xəstəlikləri
- ishal
- anemiya
- aybaşı pozğunluqları
- həzm pozğunluqları.
Ağızdan iy gələn zaman keşniş toxumu çeynəmək qoxunu aradan qaldırır. Keşniş toxumu dəmləməsi bağırsaqda olan bakteriyaların məhv olmasına səbəb olur. Onun anti-histamin təsiri orqanizmi allergik xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsirə malikdir, tərkibində olan kalsium osteoparozlu xəstələr üçün çox faydalı bir nemət sayılır.
f Paylaş