Bu ədviyyatlar sağlamlıq üçün vacibdir
Kəskin ədviyyatlar əks göstərişləri olmayan insanlarda orqanizmi gücləndirməlidir.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı diyetoloq Yelena Solomatina deyib.
Mütəxəssisin fikrincə, acı qidaların az miqdarda müntəzəm istehlakı mədə-bağırsaq traktının patogenlərə qarşı müqavimətini qorumağa kömək edir.
"Ədviyyatlarda antioksidantlar var. Bibərdə, məsələn, piperindir. Bütün antioksidantlar təkcə patogen mikrofloranın inkişafını deyil, həm də bu floranın səbəb ola biləcəyi iltihabı boğur", - ekspert bildirib.
Bundan əlavə, Solomatina vurğulayıb ki, kəskin ədviyyatlar qidanın daha yaxşı həzm olunmasına, qan dövranının yaxşılaşmasına və lazımi fermentlərin sərbəst buraxılmasına kömək edir. Acı yeməklərin daha bir xüsusiyyəti odur ki, əhval-ruhiyyəni yüksəldir.
Yekaterina Muravskaya isə sarıkökün orqanizm üçün faydalı olduğunu söyləyib. Ekspertin sözlərinə görə, sarıkök bakteriyalarla mübarizə aparan təbii antiseptikdir. Bundan əlavə, sarıkök anti-kanserogen təsirə malikdir. Qədim dövrlərdən bəri Asiyada ondan bütün növ qaraciyər xəstəliklərinin bir nömrəli dərmanı kimi istifadə olunub.









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış
Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır
Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama
Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq
Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir
Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar
İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin
Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət
Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü
Aktrisa burun əməliyyatlarını tənqid etdi
Qızının etirafı Fatiməni ağlatdı - FOTO