Bu ədviyyatlar sağlamlıq üçün vacibdir
Kəskin ədviyyatlar əks göstərişləri olmayan insanlarda orqanizmi gücləndirməlidir.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı diyetoloq Yelena Solomatina deyib.
Mütəxəssisin fikrincə, acı qidaların az miqdarda müntəzəm istehlakı mədə-bağırsaq traktının patogenlərə qarşı müqavimətini qorumağa kömək edir.
"Ədviyyatlarda antioksidantlar var. Bibərdə, məsələn, piperindir. Bütün antioksidantlar təkcə patogen mikrofloranın inkişafını deyil, həm də bu floranın səbəb ola biləcəyi iltihabı boğur", - ekspert bildirib.
Bundan əlavə, Solomatina vurğulayıb ki, kəskin ədviyyatlar qidanın daha yaxşı həzm olunmasına, qan dövranının yaxşılaşmasına və lazımi fermentlərin sərbəst buraxılmasına kömək edir. Acı yeməklərin daha bir xüsusiyyəti odur ki, əhval-ruhiyyəni yüksəldir.
Yekaterina Muravskaya isə sarıkökün orqanizm üçün faydalı olduğunu söyləyib. Ekspertin sözlərinə görə, sarıkök bakteriyalarla mübarizə aparan təbii antiseptikdir. Bundan əlavə, sarıkök anti-kanserogen təsirə malikdir. Qədim dövrlərdən bəri Asiyada ondan bütün növ qaraciyər xəstəliklərinin bir nömrəli dərmanı kimi istifadə olunub.









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Vətən haqqında bayatılar
Arzuolunmaz hamiləlik
Qaravəllilər
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Abbas səhnə fəaliyyətinin 30 illiyi münasibətilə konsert verəcək
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq
100 yaşına qədər yaşamağın gizli resepti - Xəstəliksiz ömür üçün
Sızanaqların yaranmasının gözlənilməz səbəbi açıqlandı
Mövzu olmasa verilişlərə getmirəm' - Natavan
Aygün Kazımova və Röya Ayxan illər sonra birlikdə- Foto