Bu meyvə min bir dərdə dərmandır: Onu gündə 3 dəfə yesəniz...
Bu dəfə Xanim.az sizlərə nə yeyək ki, daha rahat həzm olsun, necə edək ki, kökəlməyək və nə içək ki, orqanizmimizə ziyan olmasın kimi problemlərdən söhbət açacaq.
Heyva ləzzəti və faydalarıyla ən qədim zamanlardan bəri sevilərək yeyilir. Romada heyva sayəsində yemək, içki, bal, mürəbbə və hətta ətir belə düzəldilirdi. Bütün bunlar hazırlanarkən heyvanın çiçəklərindən istifadə edilirdi.
İnsan Sağlamlığı üçün çox faydalı olan heyva maddələr mübadiləsini sürətləndirir.
Xanim.az Türkiyə mətbuatına istinadən məlumat verir ki, bu səbəbdən məşhur dietoloq Nilay Keçeci Arpacı "100 qram heyva" təxminən 40 kaloridir deyir.
Tərkibindəki vitamin və minerallar ilə bədənin ümumi tarazlığını qoruyur və bədəndə yağ itirilməsini sürətləndirir. Bildiyiniz kimi qış mövüsümündə bolluca vitaminlə zəngin meyvələr yemək lazımdır. Qışın isə ən çox tükətilən meyvələrindən biri də, heyvadır.
Bu mövsümdə bol vitamin qəbul etmək üçün üçün ilk növbədə heyva yemək lazımdır.
Detoks təsiri yaradan heyvanın eyni zamanda dəri, ürək və həzm sisteminə böyük əhəmiyyəti var.
Bundan başqa, bu meyvə insanı uzun müddət insanı tox saxlayır. Tərkibində şəkərin kalorisi azdır, buna görə də şəkər xəstələri də, qorxusuz yeyə bilərlər.
Bir heyva təxminən 110 kaloridir. Çox az kalorisi olan meyvələrdən biridir.
Həzm sistemini yaxşılaşdırmaq üçün üçün gündə bir neçə dilim heyva yemək məsləhət görülür.
Bol-bol heyva yeməkdə fayda var, təbii ki, normanı pozmadan. Tibbdə dərman hazırlanmasında da böyük faydası vardır. Heyvanın içindəki faydalı elementlər: şəkər, protein, B2, C və A vitaminləridir. Onun tərkibində yüksək miqdarda dəmir və başqa minerallar var.
Sağlam və gənc dəri üçün oksigen toxumalara girməlidir.Heyvanın tərkibində isə dəri üçün lazımlı bütün elementlər var. Belə ki, bu meyvə dəmir, mis və sink minerallarından bol miqdarda ehtiva edərək qırmızı qan hüceyrələrin artmasını dəstəkləyir. Bu da qanda oksigen miqdarını artırır. Heyva eyni zamanda sağlam saç köklərinin möhkəmlənməsinə də ,kömək olur.
Dəmləmə üsulu hazırlanan heyva çayları orqanizmdə maddələr mübadiləsinin sürətlənməsində təsirli olur.
Yarpağı, qabığı hətta bu meyvənin tumu belə faydalıdır.
Bir çox xəstəliyin sağalmasında istifadə edilən heyva ağciyər, boğaz, ürək, bağırsaq, mədə, göz və ağız xəstəliklərinin müalicəsində istifadə edilir. Sinir sistemini qüvvətləndirir.
*Mədə və bağırsaqları qüvvətləndirir, həzmsizliyi və bağırsaq mikroblarını aradan qaldırır.
Yeni il gecəsi ləzzətli yeməklərdən yeyib, kilo alacaq xanımlarımıza Heyva detoksunun reseptini təqdim edirik.
Yeni il gecəsi artıq çəkidən azad olmaq istəyənlər heyva detoksunu hazırlaya bilərlər. Heyvanı rəndədən keçirib,2-3 yemək qaşığı qatıq ilə qarışdırın.Bunun üzərinə yarım limon sıxıb, yemək əvəzinə yeyin.
Sağlam pəhriz saxlamaqla heyva detoksu kilolardan xilas olub yeni ilə fit və sağlam girməyinizə kömək olacaq.
Bu tərz detoks qidalanma proqramı xroniki xəstəlik, hamiləlik və körpəsinə süd verən analara tövsiyə edilmir.
Ülviyyə Mirzəyeva