Bu qidalar ağrıları azaldır

Bu qidalar ağrıları azaldırBu qidalar ağrıları azaldırHər birimiz həyatda müxtəlif ağrılarla üzləşirik - baş ağrısı, bel ağrısı, oynaq və əzələ ağrıları və s.
Əksər hallarda fikirləşmədən biz ağrısızlaşdıran dərmanlardan birinə əl atırıq. Lakin belə dərmanların tez-tez və həkimin məsləhəti olmadan qəbulu çox təhlükəlidir.
Bu səbəbdən ağrılarla təbii üsullarla mübarizə aparmağa çalışın. Maraqlıdır ki, bəzi qida məhsulları və ədviyyatlar ağrıları azaltmaq xüsusiyyətinə malikdir. Bu məhsullar arasında:
- Albalı. Bu giləmeyvə və onun şirəsi çox gözəl təbii ağrısızlaşdırıcı dərmandır. Albalı oynaqlarda və əzələlərdə ağrıları və iltihabları azaldır.
- Zəncəfil miqren, artrit, əzələ ağrıları, qadınlarda menstruasiya ağrıları, mədədə diskomfort zamanı çox yaxşı kömək edir. 1/4 çay qaşığı üyüdülmüş və ya 3-4 sm uzunluqda təzə zəncəfil isti suda dəmlənilir və qəbul olunur.
- Balıq və balıq yağı bel, boyun, oynaqlar ağrıları zamanı yaxşı kömək edir. Belə ağrılardan tez-tez əziyyət çəkirsinizsə, həftədə 2-3 dəfə balıq yeyin. Omeqa3 maddəsi ilə zəngin olan balıq qan dövranını yaxşılaşdırır, sinir və damarları iltihablardan qoruyur.
- Sarıkök bağırsaqlarda spazmları, sinir və oynaq ağrılarını azaldır, iltihabəleyhinə təsir edir.
- Bioyoqurt mədə-bağırsaq sistemində ağrılar, köp, spazmlar və s. xoşagəlməz hisslərlə mübarizə aparır.
- Nanə istənilən ağrılar zamanı yaxşı kömək edir. 1 çay qaşığı nanə qurusunu 1 fincan qaynar suda dəmləyin, 1 dilim limon əlavə edin və için. Baş, qarın, əzələ ağrıları tez bir zamanda keçəcək.
- İstiot çox yaxşı ağrısızlaşdırır. Məhz bu səbəbdən ağrılar zamanı tərkibində istiot olan plastrlar və məlhəmlər istifadə olunur. İstiot damarların genişlənməsinə, yerli qan dövranının yaxşılaşmasına səbəb olur ki, nəticədə ağrı və iltihab azalır.
- Soya bitkisi artrit zamanı yaxşı kömək edir, ağrıları azaldır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 993   Tarix: 20 mart 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yatmazdan əvvəl bu çayı için - möcüzəvi FAYDALARI

Çobanyastığı (çobanyastığı) çayı uzun illərdir sakitləşdirici və rahatlaşdırıcı təsiri ilə tanınır.  xəbər verir ki, xüsusilə yatmazdan əvvəl içildikdə bir sıra müsbət təsirləri ilə seçilir:. 1. Gərginliyi azaldır. Çobanyastığ

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

turlar.az

sac duzumleri hamiləlik kosmetika mehsullari türk şirniyyatları şorba reseptləri körpəyə qulluq balıqqulağı kosmetika pomidor ağır itki vidyolar qadin.az cekc pornuxa