Bu qidalar depressiya riskini azaldır

Bu qidalar depressiya riskini azaldırHarbin Tibb Universitetinin Çin alimləri təbii spermidin maddəsi ilə depressiya riskinin azalması arasında əlaqə aşkar ediblər.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat Journal of Affective Disorders (JAD) elmi nəşrində dərc olunub.
Spermidin soya, qırmızı lobya, buğda rüşeymləri, fındıq, noxud, göbələk, ispanaq, gül kələm, brokoli, badam, püstə, şabalıd, düyü, ağ çörək, alma, banan, kivi, avokado və digər qidalarda olan təbii birləşmədir. Spermidin heyvan mənşəli məhsullarda da var: mal əti, toyuq, donuz əti, hinduşka və ördək əti, süd və yumurta.
Spermidin poliaminlər adlanan molekullar qrupunun bir hissəsidir. Onlar hüceyrə sağlamlığı üçün vacibdir və böyümə, təmir və stressdən qorunma kimi hüceyrə proseslərini dəstəkləməkdə əsas rol oynayırlar.
Bu maddə hüceyrələrə zədələnmiş komponentləri çıxarmağa və optimal şəkildə işləməyə kömək edən autofagiyaya səbəb olmaqla hüceyrə uzunömürlülüyünü dəstəkləyir.
Yeni araşdırmada tədqiqatçılar 2005-ci ildən 2014-cü ilə qədər 19.000-dən çox insanın Milli Sağlamlıq və Qidalanma Müayinəsi Sorğusunun məlumatlarını təhlil ediblər.
İştirakçılar pəhrizləri haqqında məlumat veriblər. Daha sonra məlumatlar gündəlik qəbul səviyyələrini qiymətləndirmək üçün müxtəlif qidaların məlum spermidin tərkibi ilə müqayisə edilib.
Təhlil göstərib ki, daha çox spermidin qəbul edən iştirakçılar, aşağı qəbul səviyyəsinə malik olanlara nisbətən depressiya əlamətlərini daha az bildirirlər.
Bu birləşmə spermidinlə zəngin qidaların müxtəlif növləri arasında davam edib. Nəticələr statistik modellərlə dəstəklənib və ən çox spermidin qəbul edən qrupda iştirak edənlərin depressiya ehtimalının ən az qəbul edilən qrupdakı iştirakçılara nisbətən daha az olduğunu göstərib. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 784   Tarix: 11 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər il 3 milyon uşaq bu səbəbdən ölür

Yeni araşdırma 2022-ci ildə antibiotik müqaviməti səbəbilə 3 milyondan çox uşağın həyatını itirdiyini ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, Avstraliyadakı Murdoch Uşaq Araşdırma İnstitutu və Clinton Health Access Initiative-ni

.

İmmuniteti gücləndirən möcüzə: Qırmızı kələmin faydaları

Qırmızı kələm zəngin antioksidant tərkibi və vitamin-mineral baxımından yüksək dəyəri ilə sağlam qidalanmada mühüm yer tutur. xəbər verir ki, sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri qoruyan bu tərəvəz, immunite

.

Estetik əməliyyat etmək istəyənlərə qiymətlərlə bağlı XƏBƏRDARLIQ

Xəbər verdiyimiz kimi Azərbaycan Respublikası Səhiyyə Nazirliyinin müvafiq əmri ilə "Cərrahiyyə profili üzrə digər peşə ixtisas sahibləri tərəfindən ali ixtisas tibb təhsilinin tədris proqramlarına uyğun olaraq icrasın

.

Qızarmış göz qapaqları bu xəstəliyin əlamətidir - DİQQƏT

Göz qapaqlarının davamlı qızarması və şişməsi blefarit adlı xroniki göz xəstəliyinin göstəricisi ola bilər. xəbər verir ki, göz xəstəlikləri üzrə mütəxəssis Prof. Dr. Mutlu Acarın sözlərinə görə, bu xəstəlik göz qapaqlarınd

.

Təbiətdə vaxt keçirən uşaqlar daha dözümlü olurlar

Torpaqla tanış olan, yəni təbiətlə daha çox vaxt keçirən, palçıqla çirklənən, torpaqda oynayan uşaqlar həm fiziki, həm də psixoloji cəhətdən daha möhkəm olurlar. -a istinadən xəbər verir ki, bunun bir neçə əsas səbəbi var:

.

Antibiotiklər uşaqları öldürür

Antibiotik səbəbindən 2022-ci ildə 3 milyondan çox uşaq ölüb. xəbər verir ki, araşdırmanı Avstraliyadakı Mardoç Uşaq Araşdırmaları İnstitutu və Clinton Sağlamlığa Çatım Təşəbbüsü aparıb. Elmi işin əsas müəllifləri Yanxon

.

Hər gün çörək yediyinizdə nə baş verir? - "Avto pivə sindromu"

Səhər yeməyinin ayrılmaz hissəsi sayılan çörək bəzən düşündüyümüz qədər zərərsiz olmaya bilər. Səhiyyə mütəxəssisləri, xüsusilə də həkim Dr. Mickey Mehta çörəyin hər gün və həddindən artıq istehlakının sağlamlıq üçün cidd

.

Saqqızla bağlı bilmədiyimiz şok həqiqət

Siz heç vaxt düşünməzdiniz, amma gündəlik vərdişə çevrilmiş saqqız çeynəməl orqanizmə təhlükəli mikroplastik hissəciklərinin mənbəyi ola bilər. -ın xarici mətbuata istinadla xəbərinə görə, alimlərin yeni araşdırması bun

.

Hər yeməyə əlavə edirik, sağlamlığı MƏHV EDİR: damarlar tıxanır, ürəyi yükləyir, 5 dəfə artıq xərçəng riski

Gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunan bu məhsul sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dad artırıcı kimi tanınsa da, damar tıxanması, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riskin

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadin sayti geyim necə seçməli makiyaj etmek qaydalari abqoranin hazirlanmasi sümük və saç hamilə geyimləri bakirəliyin pozulması tut ağacı tutdudu hakisdalar ziyafet geyimleri sirniyatlar lakonizim