Bu qidalar tox tutur

Bu qidalar tox tuturToxluq hissini artırmaq, sağlam bir qidalanma planının vacib hissəsidir. Toxluq hissi yaradan qidalar, qidalanma zamanı daha az kalori qəbul etməyə kömək edir və çəki kontroluna imkan verir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu fikirləri Səhiyyə Nazirliyinin rəsmi "Instagram"səhifəsində Səhiyyə Nazirliyinin mütəxəssis-eksperti, qastroenteroloq Emin Məmmədov açıqlayıb.
Qastroenteroloq qeyd edib ki, lifli qidalar, həzm sistemində daha uzun müddət qalaraq toxluq hissini artırır: 
"Tərəvəz, meyvə, tam taxıllar, paxlalılar (məsələn, noxud və lobya) lif baxımından zəngindir. Protein, toxluq hissini artırmaqda effektivdir. Qırmızı ət, toyuq, balıq, yumurta, yoğurt və süd məhsulları, həmçinin bitki mənşəli protein mənbələri (quinoa, tofu, badam) protein baxımından zəngindir".
"Tam taxıllar ilə protein birləşmələri (məsələn, qəhvəyi düyü) daha uzun müddət toxluq hissi yaradır. Pomidor, xiyar, kələm və göyərti kimi su tərkibi yüksək olan tərəvəzlər, həmçinin toxluq hissini artırmağa kömək edir, çünki su bədənin doymasını təmin edir", - mütəxəssis əlavə edib.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 838   Tarix: 12 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gecə yatarkən başlayan təhlükə - Xəstəliyin ilk siqnalı ola bilər

Nevrologiya Mütəxəssisi Dos. Doktor Aylin Yaman narahat ayaq sindromunun Parkinson xəstəliyinin xəbərçisi ola biləcəyinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, o, gecə saatlarında artan ayaq hərəkətlərinin və sancma hisslərinin yüngü

.

Qaraciyərin düşməni hesab edilir - Hər kəsin evində var

Qaraciyər orqanizmin ən vacib orqanlarından biridir. O, bədəndə toksinlərin zərərsizləşdirilməsi, qida maddələrinin parçalanması və həyati əhəmiyyətli zülalların sintezində əsas rol oynayır. Sağlamlığı qorumaq üçün isə düzgü

.

Bu kişilərin oğlu olmur

Körpənin cinsiyyəti ana bətnində mayalanma zamanı müəyyən olunur və bu, tamamilə atanın spermatozoidindəki xromosomdan asılıdır. Qadının yumurta hüceyrəsində yalnız X xromosomu olur. Kişi isə həm X, həm də Y xromosom daşıya

.

Hər yeməyə əlavə edirik, sağlamlığı MƏHV EDİR: damarlar tıxanır, ürəyi yükləyir, 5 dəfə artıq xərçəng riski

Gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunan bu məhsul sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dad artırıcı kimi tanınsa da, damar tıxanması, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riskin

.

Başınız ağrıyırsa, çay için

Çay xüsusilə də qara çay, baş ağrısını kəsə bilən bəzi xüsusiyyətlərə malikdir. xəbər verir ki, bu, əsasən çayın tərkibindəki kofein və antioksidantlar sayəsində olur. Kofein, qan damarlarını daraltmağa kömək edərək baş ağrısın

.

Ən təhlükəli qulaqcıq növü açıqlandı

Birbaşa qulaq kanalına yerləşdirilən kanaldaxili qulaqcıqlar, qulaq pərdəsinə daha yaxın olur. -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, bu da həkimlərin fikrincə, eşitmə orqanlarına zərər vermə riskini artırır. "Qulaqcı

.

Azyaşlılar arasında təhlükə: "Ölümlə nəticələnən xəstəlikdir"

Son günlər azyaşlılar arasında kəskin respirator virus infeksiyalarının və rotavirusun yayılması müşahidə olunur. Xəstəliyin əsas əlamətləri arasında hərarətin 39 dərəcəyə qədər yüksəlməsi, burun axması, boğaz ağrısı, öskürək

.

Hər yeməkdə var: Depressiya yaradırmış

Duz depressiya və anksiyete riskini 40 faiz artırır. xəbər verir ki, duzlu yeməklər depressiya və anksiyete riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Çinin Sincan Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırm

.

Orqanizm üçün ən faydal 7 balıq növü

Balıq insanın sağlam qidalanmasının vacib hissəsidir. Mütəxəssislər həftədə 2-3 dəfə balıq yeməyi tövsiyə edirlər və bu, təsadüfi deyil. Balıq zülal və faydalı yağların əla mənbəyidir və bu səbəbdən balanslı rasionun mühü

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetoloq yay kolleksiyasi yaz geyimleri 2025 sevgi üz və bədənə qulluq yaz geyimleri makaronlar sanamalar sirin qogal aysel yumurta muellim seiri