Bu qidalar tox tutur
Toxluq hissini artırmaq, sağlam bir qidalanma planının vacib hissəsidir. Toxluq hissi yaradan qidalar, qidalanma zamanı daha az kalori qəbul etməyə kömək edir və çəki kontroluna imkan verir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu fikirləri Səhiyyə Nazirliyinin rəsmi "Instagram"səhifəsində Səhiyyə Nazirliyinin mütəxəssis-eksperti, qastroenteroloq Emin Məmmədov açıqlayıb.
Qastroenteroloq qeyd edib ki, lifli qidalar, həzm sistemində daha uzun müddət qalaraq toxluq hissini artırır:
"Tərəvəz, meyvə, tam taxıllar, paxlalılar (məsələn, noxud və lobya) lif baxımından zəngindir. Protein, toxluq hissini artırmaqda effektivdir. Qırmızı ət, toyuq, balıq, yumurta, yoğurt və süd məhsulları, həmçinin bitki mənşəli protein mənbələri (quinoa, tofu, badam) protein baxımından zəngindir".
"Tam taxıllar ilə protein birləşmələri (məsələn, qəhvəyi düyü) daha uzun müddət toxluq hissi yaradır. Pomidor, xiyar, kələm və göyərti kimi su tərkibi yüksək olan tərəvəzlər, həmçinin toxluq hissini artırmağa kömək edir, çünki su bədənin doymasını təmin edir", - mütəxəssis əlavə edib.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI
Bir İstanbul masalı' 22 il sonra yenidən çəkiləcək - FOTO
Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir
O qədər evsiz qalmışam ki, küçədə qalmaq qorxum var' - Zaurdan etiraf
Mən Ulu Öndəri hər gün, hər an, hər saat xatırlayıram' - Bilal Əliyev
"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur
Qəlb qırıb, ah almışam' - Rəqsanə səhvlərini etiraf etdi