Bu qidalar tox tutur
Toxluq hissini artırmaq, sağlam bir qidalanma planının vacib hissəsidir. Toxluq hissi yaradan qidalar, qidalanma zamanı daha az kalori qəbul etməyə kömək edir və çəki kontroluna imkan verir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu fikirləri Səhiyyə Nazirliyinin rəsmi "Instagram"səhifəsində Səhiyyə Nazirliyinin mütəxəssis-eksperti, qastroenteroloq Emin Məmmədov açıqlayıb.
Qastroenteroloq qeyd edib ki, lifli qidalar, həzm sistemində daha uzun müddət qalaraq toxluq hissini artırır:
"Tərəvəz, meyvə, tam taxıllar, paxlalılar (məsələn, noxud və lobya) lif baxımından zəngindir. Protein, toxluq hissini artırmaqda effektivdir. Qırmızı ət, toyuq, balıq, yumurta, yoğurt və süd məhsulları, həmçinin bitki mənşəli protein mənbələri (quinoa, tofu, badam) protein baxımından zəngindir".
"Tam taxıllar ilə protein birləşmələri (məsələn, qəhvəyi düyü) daha uzun müddət toxluq hissi yaradır. Pomidor, xiyar, kələm və göyərti kimi su tərkibi yüksək olan tərəvəzlər, həmçinin toxluq hissini artırmağa kömək edir, çünki su bədənin doymasını təmin edir", - mütəxəssis əlavə edib.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun









Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki
Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI
Təmizlik vasitələrinin üzərində bu simvollar yoxdursa, əsla istifadə etməyin
Sibel Can nəvəsinə mövlud oxutdu - FOTOLAR
Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları
Yanğında zərər görən uşaqlarda psixoloji problemlər: Nələrə diqqət etmək lazımdır?
Gündə neçə fincan qəhvə təhlükəsizdir? - Həkim xəbərdarlığı
Soyuqdəyməyə qarşı təbii dərman - Bir stəkan için