Bu xəbərdən sonra nar qabıqlarını atmayacaqsınız!
İnsan sağlamlığına faydaları saymaqla bitməyən nar immunitet sistemini gücləndirərək, başda xərçəng olmaqla bir çox xəstəlikdən qurtulmağa kömək edir. Həmçinin qabıqları da orqanizm üçün çox lazımlıdır.
Nar suyu damar sağlamlığını təmin edir, ürəyi qüvvətləndirir, təzyiqi aşağı salır.
Öskürəyi dərhal kəsir.
Adətən bizdə narın meyvəsi yeyildikdən və ya suyu sıxıldıqdan sonra qabığı atılır. Çində isə son illərdə aparılan tədqiqatlar göstərib ki, narın qabığında suyuna nisbətən vitaminlər daha çoxdur.
Nar qabığının tərkibindəki möcüzəvi elementlər döş xərçəngini, həmçinin bütün növ şişləri əridir.
Nar qabığını dəmləyib içmək də olar.
Aparılan tədqiqatlara görə, nar qabığı xolesterini azaldır, beta hüceyrələrini artırır, diabet və ürək-damar xəstəliklərinə suyundan daha çox təsir edir. Həmçinin də ishala yaxşı təsir edir.
Bu müalicə döş, yemək borusu, dəri, bağırsaq, prostat və mədəaltı vəzi xərçəngi ilə mübarizədə sınanılıb və yüksək effekt verdiyi məlum olub.
Bəs bu möcüzəvi nemətdən necə istifadə etməli?
Kölgədə və ya 40-50 dərəcə istilikdə qurudulan nar qabıqları ovulur. 100 qram qaynamış suya 2 qram nar qabığı atılır. Təxminən 10 dəqiqə qaynadılır və suyu hər gün çay əvəzi içilir.
Bu asan dəmləməni davamlı qəbul edin və başda ürək qüsurları, xərçəng və şəkər xəstəlikləri olmaqla, bir çox problemərdən özünüzü qorumuş olarsınız.
Qurudulmuş və parçalanmış nar qabığını üyüdüb toz halına salın, 1 çay qaşığı salatın və ya pendirin üzərinə töküb yeyin.
Qadin.az
f Paylaş