Bu xəstəliyi olanlar bal yeməsin – Həkim məsləhəti
Müəyyən əks göstərişləri olan insanlar rasionlarına bal daxil etməməlidirlər, bəzən bu məhsul tamamilə sağlam bir insan üçün də zərərli olur.
Publika.az "Lenta.ru"ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı diyetoloq Yelena Solomatina danışıb. Bal eyni karbohidrat olduğu üçün şəkərə çox bənzəyir: tərkibində mikro və makro elementlər, amin turşuları və fermentlər olmasına baxmayaraq məhsul yüksək qlisemik indeksə malikdir.
"Artıq çəkisi, insulin müqaviməti və ya şəkərli diabeti olan insanlar üçün bal təhlükəli məhsuldur. Ballı isti çayın özü sağlamlıq üçün təhlükəlidir. Soyuq havaya çıxmazdan əvvəl onu içkiyə əlavə etməyin, soyuqdəymə riskini artıra bilər", - həkim qeyd edib.
Bal qızdırıldıqda bu təam kanserogenlər əmələ gətirir: məhsul faydalarını itirir və yalnız şəkərə çevrilmir, həm də zəhərli xüsusiyyətləri üzə çıxır. Diyetoloq belə qənaətə gəlib ki, gündə bir neçə çay qaşığı bal sağlam insan üçün norma hesab edilə bilər.









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
"Labubu" filmi çəkiləcək
Qadınlar niyə kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirir?
Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır
Şakira və övladlarından yeni - FOTOLAR
Nura Suri şou-biznes haqda kitab yazacaq
"Gündüz gülüb-danışmışdıq..." - Yaşar Nurinin həyat yoldaşı
Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"
Tolik:' Xalq üçün nə etmisən ki, fəxri ad istəyirsən?
Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?
Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki