Bu xəstəliyi olanlar bal yeməsin – Həkim məsləhəti
Müəyyən əks göstərişləri olan insanlar rasionlarına bal daxil etməməlidirlər, bəzən bu məhsul tamamilə sağlam bir insan üçün də zərərli olur.
Publika.az "Lenta.ru"ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı diyetoloq Yelena Solomatina danışıb. Bal eyni karbohidrat olduğu üçün şəkərə çox bənzəyir: tərkibində mikro və makro elementlər, amin turşuları və fermentlər olmasına baxmayaraq məhsul yüksək qlisemik indeksə malikdir.
"Artıq çəkisi, insulin müqaviməti və ya şəkərli diabeti olan insanlar üçün bal təhlükəli məhsuldur. Ballı isti çayın özü sağlamlıq üçün təhlükəlidir. Soyuq havaya çıxmazdan əvvəl onu içkiyə əlavə etməyin, soyuqdəymə riskini artıra bilər", - həkim qeyd edib.
Bal qızdırıldıqda bu təam kanserogenlər əmələ gətirir: məhsul faydalarını itirir və yalnız şəkərə çevrilmir, həm də zəhərli xüsusiyyətləri üzə çıxır. Diyetoloq belə qənaətə gəlib ki, gündə bir neçə çay qaşığı bal sağlam insan üçün norma hesab edilə bilər.









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir
Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA
Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU
Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş