Bu yağlar qanda laxtalanma riskini artırır
Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur.
Banan yeməyin faydaları və zərərləri
Soğanın hansı növü daha faydalıdır?
Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər
Həkimlər omeqa-6-da yüksək olan yağların istehlakının mümkün təhlükələri barədə xəbərdarlıq ediblər.
Qanın laxtalanmasının özü həddindən artıq qanaxmanın qarşısını alan ayrılmaz bir prosesdir. Ancaq qanda əmələ gələn laxtalar ciddi xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Qan laxtalarının əmələ gəlməsinə kömək edən bir neçə amil var ki, onlardan biri də pəhrizdir. Yağlı və duzlu qidalar qan laxtalanmasını sürətləndirə bilər.
Mütəxəssislər vurğulayırlar ki, yağ seçimi də qan laxtalarının əmələ gəlməsinə təsir edə bilər. Tədqiqatlar göstərir ki, bitki yağlarında qızardılmış qidalar aterosklerozu tətikləyəbilər, bu da öz növbəsində qan laxtalanma riskini artırır.
Tərkibində omeqa-6 olan yağlara kanola, soya, günəbaxan və qarğıdalı daxildir. Onları yemək "pis" xolesterinin səviyyəsinin artmasına, həmçinin damarların zədələnməsinə və tıxanmasına səbəb ola bilər. Yüksək temperaturlara məruz qaldıqda, yağlar kimyəvi quruluşunu dəyişdirərək iltihaba səbəb ola bilər. İltihab aterosklerozun inkişafında əsas rol oynayır, qan laxtalanma riskini artırır.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
"Wednesday" serialının üçüncü mövsümünün çəkilşləri fevral ayında başlayacaq
Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL
Maska'nın aktyoru vəfat etdi - FOTO
Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi
Reanimasiyadan çıxan aktyor ilk dəfə açıqlama verdi
Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır
Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın
Ərbil toy fotolarını sildi
Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı
Çağla prokuror rolunu canlandıracaq