Bu yağlar qanda laxtalanma riskini artırır
Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur.
Banan yeməyin faydaları və zərərləri
Soğanın hansı növü daha faydalıdır?
Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər
Həkimlər omeqa-6-da yüksək olan yağların istehlakının mümkün təhlükələri barədə xəbərdarlıq ediblər.
Qanın laxtalanmasının özü həddindən artıq qanaxmanın qarşısını alan ayrılmaz bir prosesdir. Ancaq qanda əmələ gələn laxtalar ciddi xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Qan laxtalarının əmələ gəlməsinə kömək edən bir neçə amil var ki, onlardan biri də pəhrizdir. Yağlı və duzlu qidalar qan laxtalanmasını sürətləndirə bilər.
Mütəxəssislər vurğulayırlar ki, yağ seçimi də qan laxtalarının əmələ gəlməsinə təsir edə bilər. Tədqiqatlar göstərir ki, bitki yağlarında qızardılmış qidalar aterosklerozu tətikləyəbilər, bu da öz növbəsində qan laxtalanma riskini artırır.
Tərkibində omeqa-6 olan yağlara kanola, soya, günəbaxan və qarğıdalı daxildir. Onları yemək "pis" xolesterinin səviyyəsinin artmasına, həmçinin damarların zədələnməsinə və tıxanmasına səbəb ola bilər. Yüksək temperaturlara məruz qaldıqda, yağlar kimyəvi quruluşunu dəyişdirərək iltihaba səbəb ola bilər. İltihab aterosklerozun inkişafında əsas rol oynayır, qan laxtalanma riskini artırır.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki
Heç evdə olmurdu, əcəl onu apardı' - Xuraman
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu
Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı
Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır
Nə vaxt konservatoriya məzunlarını izləyib ulduz etdiniz bu ölkədə?' - Muraddan sərt tənqid
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI