Bu yağlar qanda laxtalanma riskini artırır
Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur.
Banan yeməyin faydaları və zərərləri
Soğanın hansı növü daha faydalıdır?
Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər
Həkimlər omeqa-6-da yüksək olan yağların istehlakının mümkün təhlükələri barədə xəbərdarlıq ediblər.
Qanın laxtalanmasının özü həddindən artıq qanaxmanın qarşısını alan ayrılmaz bir prosesdir. Ancaq qanda əmələ gələn laxtalar ciddi xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Qan laxtalarının əmələ gəlməsinə kömək edən bir neçə amil var ki, onlardan biri də pəhrizdir. Yağlı və duzlu qidalar qan laxtalanmasını sürətləndirə bilər.
Mütəxəssislər vurğulayırlar ki, yağ seçimi də qan laxtalarının əmələ gəlməsinə təsir edə bilər. Tədqiqatlar göstərir ki, bitki yağlarında qızardılmış qidalar aterosklerozu tətikləyəbilər, bu da öz növbəsində qan laxtalanma riskini artırır.
Tərkibində omeqa-6 olan yağlara kanola, soya, günəbaxan və qarğıdalı daxildir. Onları yemək "pis" xolesterinin səviyyəsinin artmasına, həmçinin damarların zədələnməsinə və tıxanmasına səbəb ola bilər. Yüksək temperaturlara məruz qaldıqda, yağlar kimyəvi quruluşunu dəyişdirərək iltihaba səbəb ola bilər. İltihab aterosklerozun inkişafında əsas rol oynayır, qan laxtalanma riskini artırır.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab
Berenin çox danışılan filmi yayımdan qaldırıldı
İsrailə Avroviziya icazəsi verildi - 5 ölkə müsabiqədən çıxdı
Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir