Bunları qarışdırıb yeyəndə, xəstəlik yaradır - Kola ilə dönər, pizza və...

Bunları qarışdırıb yeyəndə, xəstəlik yaradır - Kola ilə dönər, pizza və...Yemək yeyərkən əsasən yediyimiz qidaların faydaları haqqında düşünürük. Ancaq qidalanarkən yol verdiyimiz bəzi səhvlərə görə vücudumuz heç bir vitamini qəbul edə bilmir.
Milli.Az çox insanların hər gün yanlış olaraq qarışdırdığı qidaları təqdim edir.
1. Kakao və süd
İçərisində bol miqdarda oksalit asid olan kakao süddəki kalsiyum ilə birləşdiyi zaman bədəndə sorulma prosesi getmir. Bu da qısa vaxtda böyrək xəstəliklərinin yaranmasına səbəb olur.
2. Pizza, dönər və Coca Cola
Oizzanın yanında Coca Colaya kim yox deyə bilər ki? Ancaq bu çox zərərlidir. Pitsa yeyərkən Coca Cola içmək ağır həzm pozğunluğuna səbəb olur. Bu vəziyyət də mədənin işini ləngidərək köpə səbəb olur.
3. Salata qatılan limon və sirkə
Vitamin baxımdan zəngin olan salatlar ancaq yağsız, limonsuz və sirkəsiz olduğu halda lazımlı maddələrlə bədənimizi təmin edə bilir. Buna görə də, salat yeyərkən limon və sirkəni uzaq tutmaq məsləhət görülür.
4. Soğan və sarımsaq
Soğan və sarımsağın faydaları heç kimə sirr deyil. Ancaq bu tərəvəzlər birlikdə yeyildiyi zaman ciddi şəkildə təklükə yarada bilər. Belə ki, bu halda dəridə ləkələr, baş dönməsi və həzm pozğunluğu kimi problemlərlə qarşılaşa bilərik.
5. Düyünü şoraba ilə yemək
Düyü ən çox istifadə etdiyimiz qidalar arasında yer alır. Bəziləri düyünün zərərli olduğunu söylədiyi halda, bəziləri tərəfindən düyü əvəzsiz vitamin mənbəyi hesab olunur. Ancaq dəqiqliklə deyilən bir şey var ki, düyü yeyərkən turşu və ya salat yemək olmaz. Əgər düyünün belə yesəniz, ciddi mədə xəstəlikləri, hətta daha da irəlidə bağırsaq problemləri ilə qarşılaşa bilərsiniz. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1424   Tarix: 28 may 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı

Türkiyənin yerli dondurma markalarından birinin analizlərində insan sağlamlığı üçün təhlükə yaradan nəcis bakteriyası olduğu iddia edilib. Mütəxəssislər hesab edirlər ki, məhsullarda aşkar olunan mikroorqanizmlər arasınd

.

Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa

Ev şəraitində ət və digər məhsulları konservləşdirmək botulizm təhlükəsini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Nadejda Çernışova danışıb. "Botulizm bakteriyasını məhv etmək üçün 120C temperatur lazımdı

.

Yeməklərinizə 1 qaşıq qatın - Soyuqdəymədən qoruyur: Tərkibində 3 vacib vitamin var

Yeməklərə dad və ətir qatan ədviyyatlar eyni zamanda tərkibindəki vitamin və minerallarla da sağlamlıq baxımından önəmlidir. xəbər verir ki, qədimdən bəri süfrələrdə yer alan kəklikotu güclü təsirləri ilə alimlərin diqqətin

.

Xərçəngin ən təhlükəli növü belə yaranır

Rusiyalı onkoloq-ginekoloq Radmir Axmerov uşaqlıq endometriyası xərçənginin əsas risk amillərini sadalayıb və qadınları sağlamlıqlarına daha diqqətli olmağa çağırıb. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə uşaqlıq selikli qişasını

.

"Kişilər performans üçün dərman atır, amma bilmirlər ki, arıqlamaq bəs edir"

Uroloq Rodriqo Braz kişilərdə erektil disfunksiya ilə əlaqəli xəstəliklər barədə danışıb. xəbər verir ki, "Metropoles" nəşrinə açıqlamasında həkim bu problemin bir çox hallarda şəkərli diabet və ürək-damar sistem

.

Diş məcunları saçdan hazırlanacaq

Elm dünyasında maraqlı yenilik baş verib. xəbər verir ki, İngiltərənin "Kings College" London universitetinin alimləri insan saçından əldə edilən keratin adlı maddədən diş minasını yenidən bərpa edə bilən diş məcun

.

Pendirin beyinə faydası nədir?

Müntəzəm olaraq pendir yemək demensiyanın (ağıl zəifləməsinin) inkişaf ehtimalını azalda bilər. xəbər verir ki, bu nəticə "Nutrients" jurnalında dərc olunan yeni elmi araşdırmada göstərilib. Tədqiqat 65 yaşdan yuxar

.

Bu ədviyyatı pəhrizinizə əlavə edin – Şəkəri azaldır və ürəyi qoruyur

Mütəxəssislər qeyd edir ki, darçın həm dadına, həm də sağlamlığa olan faydalarına görə ən dəyərli ədviyyatlardan biridir. xəbər verir ki, onun tərkibindəki təbii maddələr qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləyir, xolesterin

.

Çayı şirin edənlərin nəzərinə - bu xəstəliyə səbəb olurmuş

Çaya şirin qatmaq zərərsiz görünə bilər, amma uzun müddət istifadə olunduqda ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb olur.  xəbər verir ki, gün ərzində içilən bir neçə stəkan çaya atılan şəkər tozu və ya qənd fərqinə varmada

turlar.az

donlar 2025 hamilelikde qidalanma kosmetik vasiteler toxunma geyimlər uşaqlar və tərbiyə hakışdalar döşlər kosmetika novruza aid saglam qidalanma novruz bayramina aid qiz evi haxista usaq seirleri