Bunu Oxuduqdan Sonra Soğan Qabıqlarını Atmayacaqsınız!

Bunu Oxuduqdan Sonra Soğan Qabıqlarını Atmayacaqsınız!Soğan süfrənizə qoyduğunuz yeməklərin ayrılmaz bir hissəsidir. Bəs bu günə qədər zibilə atdığınız soğan qabıqlarının faydalarından xəbəriniz varmı? Evdar.az-ın təqdim etdiyi araşdırmanı oxuduqdan sonra soğan qabığını atmayacaqsınız.

Dəri sağlamlığı üçün mükəmməldir

Araşdırmalar, soğanın qəhvəyi rəngli xarici qabığının antioksidant, lif və flavanoid baxımından zəngin olduğunu göstərir. Soğanın xarici qabığı bu xüsusiyyətləriylə dəri sağlamlığının unikal bir mənbəyidir.

Damar tıxanıqlığı və yüksək təzyiq probleminiz varsa…

Soğan qabığının tərkibindəki kversetin sayəsində damar tıxanıqlığı və yüksək təzyiqi azaldıcı təsirə sahibdir. Bunlardan əlavə, soğan qabığı xərçəng əleyhinə, antibakterial və göbələk əleyhinə komponentlər baxımından da olduqca zəngindir.

Qidalanmanızda soğan qabığına yer vermək aşağıdakı xəstəliklərə tutulma riskini azaldır:
Ürək və damar xəstəlikləri (kardiovaskulyar xəstəliklər)
Kolon (qalın bağırsaq) xərçəngi
Aşırı köklük
2-ci tip şəkərli diabet
Həzm sistemi problemləri
Soğan qabıqları yeməklərdə necə istifadə edilir?

Soğan qabığını birbaşa yemək çox iştahaçan olmadığı üçün şorbalarınızda və ya yeməklərinizdə istifadə etmək yaxşıdır. Yuduğunuz soğan qabıqlarını kiçik parçalar halında atıb yeyərək və ya böyük parçalar halında atıb daha sonra içindən çıxardaraq istifadə edə bilərsiniz.

Qida dəyəri yüksək liflər xərçənglə mübarizə aparır
Soğan qabığının tərkibindəki yüksək liflər möhkəmləndirici qida olaraq əvəzolunmazdır. Bu liflər, bağırsaqlarda yığılan toksinin atılmasına köməkçi olaraq, bədənin pH tarazlığını tənzimləməyə kömək edir. Toksinlərdən təmizlənmiş bağırsaqlarda şiş hüceyrələrinin əmələ gəlməsini və inkişafının qarşısını alır. Ancaq hamilə qadınların və süd verən anaların soğan qabığını istifadə etməsi tövsiyyə edilmir.

Sağlamlıq     Baxılıb: 770   Tarix: 18 iyul 2021
f Paylaş


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Faydaları saymaqla bitməyən 14 qida

Dünyanın ən sağlam qidalarından ibarət bir siyahı hazırlanıb.Budur faydaları saymaqla bitməyən 14 qida. Ağ tut:. * Bədənə qüvvət verər, qan azlığına yaxşı təsir edir. * Ağız, badamcıq və boğaz iltihabı, diş əti xəstəliklər

Yodlaşdırılmış duz haqqında bilmədikləriniz

Yod qalxanvari vəzinin normal fəaliyyəti üçün olduqca vacib olan maddədir. Bu mineralın çatışmazlığı qalxanvari vəzi xəstəliklərinə, sonsuzluğa, əqli zəifliyinə səbəb olur. Hal hazırda dünyanın bir çox ölkələrində yodlaşdırılmı

Mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri üçün ehtiyatlı bir pəhriz

Mədə-bağırsaq traktının, qaraciyərin, böyrəklərin, ürəyin çoxsaylı xəstəlikləri ilə, eləcə də əməliyyatdan sonrakı reabilitasiya dövründə məşhur qidalanma mütəxəssisi M.İ. tərəfindən hazırlanan ehtiyatsız bir pəhriz hazırlanır

Qastrit diyeti

Gastrit dieti mədə şişkinliyini qoruyan və mədə şirələri istehsalının intensivliyini düzəldən yeməklərdən xüsusi bir pəhrizdir. Mədədə iltihablı və qıcıqlanan proseslər qastrit kimi tanınır. Mükəmməl membranın iltihabı üçü

Bədəninizin sağlam olduğunu göstərən - 30 saniyəlik 5 TEST

Bədəninizlə bağlı hər şeyin yaxşı olub-olmadığını cəmi 30 saniyə ərzində müəyyən edə bilərsiniz. Həkimlərə görə xəstələnmə riski yaşlandıqca artır və immun sistemi zəifləməyə başlayır. Odur ki, hər 2 ildə bir dəfə bütünlükd

Onurğanızı düzəltmək üçün 3 idman

Squat. İşə squatla başalaya bilərsiniz. Bu hərəkət, onurğa əyrililiyindən qaynaqlana bel və çiyin problemlərinə kömək edir. Düzgün edilən squat hərəkətinin bədənə faydalarını saymaqla bitməz. Budları sıxlaşdırır, oynaqlar

Həzm sistemini gücləndirən kabağın 4 faydası

Qan şəkərini aşağı salır. Kabak, diabet xəstələrində qan şəkərini aşağı salma təsirinə sahibdir. Aşağı karbohidrat tərkibli olmasına görə insülin səviyyəsini nizamlamağa və qan şəkərini aşağı salmaqda təsirli olduğundan diabe

40 yaşdan sonra xanımları narahat edən xəstəlik - Müalicə yolları

Uşaqlıq sallanması qarın daxilində fiksasiya edən bağların xüsusiyyətlərini itirməsi səbəbi ilə aşağıya - vaginaya doğru yer dəyişdirməsidir. Əksər hallarda sadəcə uşaqlıq deyil, onun önündə yerləşən sidik kisəsi və arxasınd

Bədənimiz vitaminsizləşəndə bunları yeməliyik! 8 təbii möcüzə

Qış fəslində qidalanma insan orqanizmini vitamin və antioksidant deposunu azaldır, çünki yediyimiz qidaların tərkibində vitaminlər az olur, bədənimiz necə deyərlər vitaminsizləşir. bildirir ki, yazda təzə tər bitən bitkilərdə


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az kosmetika mehsullari toy makiyajlari qadin sayti piroq reseptləri allergiya qadın saytı orucluqda cinsi əlaqə kosmetika lakonizim novruz bayatıları