Cəmi 7 addımda soyuducunuzu təmizləyin

Cəmi 7 addımda soyuducunuzu təmizləyin1. Öncə bütün ərzaqları soyuducudan çıxarın.
Ərzaqları soyuducudan çıxararaq stolun üstünə düzün və soyuducuda boş sahə yaradın.

2. Vaxtı keçmiş, kiflənmiş və artıq yeyilməsi mümkün olmayan ərzaqları soyuducudan çıxardın və atın, kifin yayılmasına icazə verməyin.

3. Soyuducunun içindəki rəf, çəkməcələri çıxarın. Çünki rəf və digər çəkməcələri yerindən çıxarmasanız soyuducunun orta hissəsini düzgün təmizləyə bilməzsiniz. Buna görə də hamısını çıxarın.

4. Parçaları yuyun.
Çəkməcə, rəf və digər səthləri əldə yuyun. Çünki onlar qabyuyan maşında yuyulmağa uyğun deyil. Hissələri süngər vasitəsilə təmizləyin. Soyuq olan şüşə parçaları əsla isti su ilə yumayın. Ani istilik nəticəsində şüşə hissələri çatlaya bilər. Bunun yerinə soyuq su istifadə edin, ya da parçaların otaq istiliyinə qədər istiləşməsini gözləyin.

Hissələrin üzərindəki kir və ləkələr üçün isti su və ammonyak istifadə edə bilərsiniz. İsti su içərisində bir az amonyak həll edərək (5 lt suya 1 lt ammonyak) parçaları bu məhlul içərisində saxlayın. Daha sonra süngər vasitəsilə təmizləyin. Soyuducu parçalarını yerinə qoymadan əvvəl onların tamamilə quruduğuna əmin olun.

5. Soyuducunun içini silin
Təmizlənməsi çətin olan çirkləri təmiz bir süngər və ya parça köməyi ilə çıxarın. Soyuducudakı qidaları kimyəvi təmizləyici və ya sabunun qoxusunu çəkəcəyini düşünərək bu maddələri istifadə etmək istəmirsinizsə aşağıdakı yollarla özünüzə təbii təmizləmə həlli hazırlaya bilərsiniz:

- 2 xörək qaşığı soda 1 litr su ilə qarışdıraraq
- 3 ölçü suya 1 ölçü alma sirkəsi tökərək

6. Soyuducu qapağını təmizləməyin
Əgər soyuducunun qapağında rəflər varsa bunları yuxarıda bəhs edilən məhlullar ilə təmizləyin

7. Rəfləri soyuducuna yerləşdirməzdən əvvəl qurulayın.

Mətbəx     Baxılıb: 3942   Tarix: 22 dekabr 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma geyim dəbləri yemek reseptleri gozalti qaralar ucun maskalar hicab baglamaq usullari qirmizi mercinin hazirlanmasi qəbizlik kosmetika haxışda novruz hakista ana haqqinda bayati sanama üzeyir hacıbəyli