Cəmi 7 addımda soyuducunuzu təmizləyin

Cəmi 7 addımda soyuducunuzu təmizləyin1. Öncə bütün ərzaqları soyuducudan çıxarın.
Ərzaqları soyuducudan çıxararaq stolun üstünə düzün və soyuducuda boş sahə yaradın.

2. Vaxtı keçmiş, kiflənmiş və artıq yeyilməsi mümkün olmayan ərzaqları soyuducudan çıxardın və atın, kifin yayılmasına icazə verməyin.

3. Soyuducunun içindəki rəf, çəkməcələri çıxarın. Çünki rəf və digər çəkməcələri yerindən çıxarmasanız soyuducunun orta hissəsini düzgün təmizləyə bilməzsiniz. Buna görə də hamısını çıxarın.

4. Parçaları yuyun.
Çəkməcə, rəf və digər səthləri əldə yuyun. Çünki onlar qabyuyan maşında yuyulmağa uyğun deyil. Hissələri süngər vasitəsilə təmizləyin. Soyuq olan şüşə parçaları əsla isti su ilə yumayın. Ani istilik nəticəsində şüşə hissələri çatlaya bilər. Bunun yerinə soyuq su istifadə edin, ya da parçaların otaq istiliyinə qədər istiləşməsini gözləyin.

Hissələrin üzərindəki kir və ləkələr üçün isti su və ammonyak istifadə edə bilərsiniz. İsti su içərisində bir az amonyak həll edərək (5 lt suya 1 lt ammonyak) parçaları bu məhlul içərisində saxlayın. Daha sonra süngər vasitəsilə təmizləyin. Soyuducu parçalarını yerinə qoymadan əvvəl onların tamamilə quruduğuna əmin olun.

5. Soyuducunun içini silin
Təmizlənməsi çətin olan çirkləri təmiz bir süngər və ya parça köməyi ilə çıxarın. Soyuducudakı qidaları kimyəvi təmizləyici və ya sabunun qoxusunu çəkəcəyini düşünərək bu maddələri istifadə etmək istəmirsinizsə aşağıdakı yollarla özünüzə təbii təmizləmə həlli hazırlaya bilərsiniz:

- 2 xörək qaşığı soda 1 litr su ilə qarışdıraraq
- 3 ölçü suya 1 ölçü alma sirkəsi tökərək

6. Soyuducu qapağını təmizləməyin
Əgər soyuducunun qapağında rəflər varsa bunları yuxarıda bəhs edilən məhlullar ilə təmizləyin

7. Rəfləri soyuducuna yerləşdirməzdən əvvəl qurulayın.

Mətbəx     Baxılıb: 4114   Tarix: 22 dekabr 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim dəbləri həkim məsləhəti yay kolleksiyasi həzm orqanları salatlar moda xəbərləri sevismeyin menasi yemekler sevda novruz hakısdası faydalı maskalar