ÇİNDƏ QADINLARDA DÖŞ XƏRÇƏNGİ OLMUR! XƏSTƏLİYİN SƏBƏBİ, FAYDALI BİLDİYİMİZ VƏ HƏR GÜN YEDİYİMİZ ƏRZAQ İMİŞ!
ÇİNDƏ QADINLARDA DÖŞ XƏRÇƏNGİ OLMUR! XƏSTƏLİYİN SƏBƏBİ, FAYDALI BİLDİYİMİZ VƏ HƏR GÜN YÜDİYİMİZ ƏRZAQ İMİŞ!
SaqlamHeyat.azxarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Ceyn Plant geokimya sahəsində məşhur professor, ideal həyat yoldaşı və gözəl ana idiƏ onun 1987-ci ildə gözlənilmədən sinəsində xərçəngi aşkar etdi. Görünür ki, onun xoşbəxt və məhsuldar həyatı bitdi. Ceyn təslim olmaq istəmirdi və xəstəliklə bütün mümkün metodlarla mübarizə aparırdı. Ceyn əri məşhur alim idi, o, Çində işləyirdi. Öz kolleqalarıyla birlikdə təəccüblü araşdırma etdi, hansı ki,niyə Çində qadınlar sinə xərçəngiylə xəstələnmirlər. Ər-arvad xüsusi metodika hazırladılar və bu üsul Ceynə xərçəngə qalib gəlməyə kömək etdi!
Qeyd etmək lazımdır ki, alimlərin bu kəşfi indiyə qədər çox mübahisələrin və müzakirələrin predmeti oldu. Buna görə də bu metodikanı öz üzərində sınamaq qərarına gəldi: "Uzun vaxt mən anlaya bilmirdim, niyə Çin qadınları sinə xərçəngiylə xəstələnmirlər. Nə vaxt ki, mən özüm bu xəstəliklə rastlaşdım, mən bu məsələni mümkün qədər ətraflı öyrənməyə qərar verdim, – Ceyn Plant
— Biz onların gündəlik həyatını, fiziki yüklənmələri və qidalanmanın rasionunu araşdıraraq, kolleqalarla buna məntiqi izahat tapmağa çalışırdıq. Əvvəlcə bizim diqqətimizi o fakt cəlb etdi ki, Çin qadınlarının rasionunda çox az piydən istifadə edirlər. Bununla belə, bu izahat bizə əlverişli deyildi. Birincisi, heç bir verilmişi, təsdiq edən yoxdur ki, rasionda piylərin yüksəldilmiş tərkibi xərçəngin inkişafının riskini artırır. Amma bir dəfə mənim kolleqalarımdan başa bir ideya gəldi: "Çinlilər süd məhsullarları istifadə etmirlər!" Nə vaxt ki, biz bunu fikirləşdik, biz hiss etdik, həqiqətən böyük kəşfə yaxınlaşırıq! Mən təəcüb içindəydim. Necə oldu, süd və süd məhsullarları allergiyaların əksəriyyətinə səbəb olur. Təəccüblü deyil, axı planetin 70% əhalisi süd şəkərini daşımırlar – laktozanı. Sinənin xərçəngi mənə diaqnoz qoymazdan əvvəllər, mən çox süd istifadə edirdim: yoqurtlar, qatıqlar, pendir və kəsmik.Bizim həkimlərimiz süd məhsullarlarını sağlamlıq üçün çox faydalı hesab edirlər, amma çinlilər tamamilə süd qidasına üstünlük vermirlər.1989-cu ildə tədqiqat göstərdi ki, qatıq yumurtalıqların xərçənginə səbəb ola bilər! Harvard universitetindən doktor Daniel Krammer bu diaqnozla yüzlərlə qadını yoxladı və qidalanmanı, onların rasionunu diqqətlə araşdırırdı. Bundan sonra, mən südü özündə saxlayan bütün məhsullardan tamamilə imtina etdim. Mən birdən dərk etdim ki, biz çox yeməklərdə süd istifadə edirik – biskvitlər, bişirmə, marqarin, soya məhsulları, hazır şorbalar çox və ya az miqdarda südü özündə saxlayır. Şiş 6 həftə sonra yox oldu! Şiş, hansıki, kimyaterapiya üstün gələ bilmədi, bir neçə gün ərzində azaldı. Bu inanılmazlara görünürdü! Kimyaterapiyanın ikinci kursundan sonra iki həftə sonra boyunda şiş qaşınmağa başladı, sonra yumşaq oldu, sonra azaldı, və zamanla yox oldu! Həkimlər öz gözlərinə inanmırdılar, amma bütün müayinələr təsdiq edirdi şiş yox olmuşdu! Və bu 6 həftə sonra olmuşdu ki, bu müddətdə mən süd məhsullarlarından tamamilə imtina etmişdim.