Çipsi hazırlamağın ən rahat qaydası
1.Kartofları soyun və yaxşıca yuyun.
2. İncə formada halqa formasında doğrayın.
3. Kartof dilimlərini soyuq su dolu bir qabın içərisinə qoyun və nişastanın çıxması üçün 1-2 dəqiqə suda 1-2 dəqiqə suda saxlayın.
4. Bir qazanda su qaynadın. Qaynayan suyun içərisinə 1-2 çay qaşığı qədər sirkə tökün. Kartof dilimlərini içərisinə qoyub bir neçə dəqiqə gözləyin.
5. Kartof dilimlərini sirkəli sudan çıxarıb süzgəcə tökün və kağız dəsmal sərdiyiniz bir qaba qoyub qurudun.
6. Tavada və ya qazanda qızartdığınız yağın içərisinə, quruduğundan əmin olduğunuz kartof dilimlərini bir-bir atın.
7. Bir neçə dəqiqə içində xıçırdayan və qızılı rəng alan kartofları qabdan çıxarın, bu arada, kartofları qəhvərəngi alana qədər qızartmayın.
8. Üzərinə duz əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Nuş olsun!
f Paylaş