Dalaq necə bişirir? Quzu qanamadan bişirmək üçün göstərişlər! Doldurulmuş Dalaq resepti

Dalaq necə bişirir? Quzu qanamadan bişirmək üçün göstərişlər! Doldurulmuş Dalaq reseptiTürkiyədə tez-tez istehlak edilən və qida mağazası sayılan dalaq, xüsusən Qurban bayramında süfrələrdən əskik olmur. Anemiya problemi olan insanların dalaq istehlak etmələri tövsiyə olunur. Dalaq bişirmə texnikası və qovurma haqqında ətraflı məlumat:

Dəri içi arasında az bilinən dalaq anemiya problemi üçün mükəmməldir. Dalağın bəzi üzləri membranla örtülü olduğundan dalaq bişmədən əvvəl bu membran qırxılmalıdır . Dalağın membran hissəsinin təmizlənməsi dalağın daha qalın və asanlıqla bişirilməsini təmin edir. Kiçik və ya iribuynuzlu heyvanlardan alınan dalaq bol miqdarda protein ehtiva edir. Dalaq qiymətləri çox qənaətcil olduğundan dalağı ayda ən azı bir dəfə istehlak etmək məsləhət görülür. Dalaq qızartmasına üstünlük verənlər dalağı kublar halında kəsməlidirlər. Kəskin bir bıçağın köməyi ilə xarici membran hissəsi tamamilə təmizlənməlidir.

- Dalağı qızardarkən üzərinə soğan və yaşıl bibər əlavə etmək olar. Soğan və yaşıl bibəri xırda doğrayaraq şəkil pozulmur. Soğan və yaşıl bibərin bişirmə müddəti fərqli olduğundan dalaqdan əvvəl rəngi dəyişənə qədər zeytun yağı və ya kərə yağı ilə bişirilməlidir.

- Dalaq suyunu udana qədər bişdikdən sonra qovurma prosesi tətbiq olunmalıdır. Qeyd etmək lazımdır ki, dalaq qırmızı ətdən fərqlənir və tez bişirilir.

Mətbəx     Baxılıb: 2431   Tarix: 29 iyul 2021
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az donlar 2025 yaz geyimleri 2025 qadin sayti ana və körpə elm aid atalar sozleri kesmikli koke abqoranin hazirlanmasi aslan olumu maska qurd ve quzu hakıştalar