Dalaq necə bişirir? Quzu qanamadan bişirmək üçün göstərişlər! Doldurulmuş Dalaq resepti
Türkiyədə tez-tez istehlak edilən və qida mağazası sayılan dalaq, xüsusən Qurban bayramında süfrələrdən əskik olmur. Anemiya problemi olan insanların dalaq istehlak etmələri tövsiyə olunur. Dalaq bişirmə texnikası və qovurma haqqında ətraflı məlumat:
Dəri içi arasında az bilinən dalaq anemiya problemi üçün mükəmməldir. Dalağın bəzi üzləri membranla örtülü olduğundan dalaq bişmədən əvvəl bu membran qırxılmalıdır . Dalağın membran hissəsinin təmizlənməsi dalağın daha qalın və asanlıqla bişirilməsini təmin edir. Kiçik və ya iribuynuzlu heyvanlardan alınan dalaq bol miqdarda protein ehtiva edir. Dalaq qiymətləri çox qənaətcil olduğundan dalağı ayda ən azı bir dəfə istehlak etmək məsləhət görülür. Dalaq qızartmasına üstünlük verənlər dalağı kublar halında kəsməlidirlər. Kəskin bir bıçağın köməyi ilə xarici membran hissəsi tamamilə təmizlənməlidir.
- Dalağı qızardarkən üzərinə soğan və yaşıl bibər əlavə etmək olar. Soğan və yaşıl bibəri xırda doğrayaraq şəkil pozulmur. Soğan və yaşıl bibərin bişirmə müddəti fərqli olduğundan dalaqdan əvvəl rəngi dəyişənə qədər zeytun yağı və ya kərə yağı ilə bişirilməlidir.
- Dalaq suyunu udana qədər bişdikdən sonra qovurma prosesi tətbiq olunmalıdır. Qeyd etmək lazımdır ki, dalaq qırmızı ətdən fərqlənir və tez bişirilir.
f Paylaş