Demə, çay dəmindən çox istifadə etmək olmazmış...
Adətən iş yerlərində və ailə üzvlərinin sayı çox olan evlərdə dəmə qoyulmuş çayı gün ərzində içirlər.
Yəni tünd dəmlənmiş çay üzərinə qaynar su alınmaqla dəfələrlə istifadə olunur. Amma bununla orqanizmimizə nə qədər ziyan etdiyimizdən xəbərsizik.
Publika.az xəbər verir ki, çayın dəmi 15-20 dəqiqə ərzində faydalıdır. Bundan sonra onun tərkibində çətin həll olunan maddələr formalaşır ki, bu da həzm prosesinə pis təsir edir, mədənin turşuluğunu artırır.
Bu zərərli transformasiya bütün çaylar üçün keçərlidir: yaşıl, qızrmızı, qara çayların hamısı dəmləndikdən sonra 15-20 dəqiqə ərzində istifadə olunmalıdır.