DİQQƏT: Xiyar və pomidoru eyni zamanda yeməyin, yoxsa...
Bəzi tərəvəzləri bir yerdə yemək olmaz, məsələn, pomidor və xiyar. Bu tərəvəzlərin hər biri fərqli həzm müddətinə malikdir və bunları bir araya gətirmədən əvvəl yediyimiz hər bir qidanın tam həzm müddətini bilməliyik.
Sürətli və yavaş həzmə malik meyvə-tərəvəzi birlikdə istifadə etmək yaxşı fikir deyil. Çünki, digəri tamamilə həzm edilir, daha yüngül olduğu üçün bağırsaqdan keçəcəkdir. Bu qarnınızın bütün bədəni zəhərləyə bilər. Bu bağırsaq problemləri ilə yanaşı mədədə qaz, şişkinlik və ağrıya səbəb ola bilər.
Xiyarlar və pomidorlar bir-biri ilə uyğun deyil və heç vaxt bir arada istehlak edilməməlidir. Mədəyə çatanda fermantasiya prosesi başlayır, qarın boşluğunda həzm üçün salınan turşu bir çox həzm probleminə səbəb ola bilər.
Yeməklərdən sonra meyvə yemək yaxşı fikir deyil. Meyvələrin həzmi çox vaxt tələb edir və mədədə heç vaxt uzun müddət qalmamalıdır. Yeməkdən sonra meyvə yeyəndə mədənizdə turşu reflüsü və digər həzm problemlərinə səbəb ola biləcək "mey" yaranır.
Pendirli makaron populyar bir yeməkdir, ancaq yenə də uzaq durulmalıdır. Makaron nişastalar baxımından zəngindir. Bu səbəblə bu gecikmə labüd olaraq fermantasiyaya və həzm problemlərinə yol açır. Makaron və ət üçün də eyni şey keçərlidir.
Hər yemək üçün ancaq bir protein seçin. Ət və pendirli omlet milyonlarla insanın favorit xörəklərindən biridir, ancaq eyni boşqaba çox zülal qoymaqdan uzaq durmalısınız.
Çörəklə portağal suyu içməyin. Portağal suyunu həzm etmək üçün lazım olan turşu miqdarı, nişasta üzrə fermenti məhv edə bilər.
Tərəvəzlər və pendirin başqa bir uyğunsuz kombinasiyası və ikisini birlikdə yemək yalnız şişkinlik ilə nəticələnir.
Yemiş və qarpızı heç vaxt birlikdə yeməyin. Çünki bu meyvələr başqa meyvələrlə birlikdə yox, tək başına istehlak edilməlidir.
Bananlı süd həzm sisteminizi zəiflədər. Bir çox adam banan və süd xoşlayır, ancaq bu kombinasiya həzm sisteminizi əhəmiyyətli dərəcədə ləngidəcəkdir.
Səhər ac qarına meyvəli qatıq bağırsaq florasına zərər verir. Bəzən səhər yemək üçün qatıq kasasına meyvə qatılır, ancaq bu kombinasiya həzm sisteminizi zəiflədir və bağırsaq florasına zərər verir. Bu xüsusilə də, qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilən aktiv maddələrin miqdarını artıran, qatığa ananas əlavə olunması vəziyyəti üçün keçərlidir.Cebhe.info
f Paylaş