Dünya mətbəxindən "Muhammara"

Dünya mətbəxindən "Muhammara"Dünya mətbəxindən təamlar təqdim etməyə davam edirik. Bu dəfə "Muhammara" yeməyinin reseptini sizə təqdim edəcəyik. Yeməyin hazırlanması 15 dəqiqə vaxtını alacaq, bu resept 4 nəfərlik süfrə üçün nəzərdə tutulub.

Tərkibi:

1 ədəd soğan

250 qram qoz

1 çay qaşığı istiot

½ xörək qaşığı tomat

2 dilim boyat çörək

1 çay qaşığı kimyon

2 ədəd limonun suyu

½ bardaq zeytun yağı

10 dəstə cədəri

5 ədəd uzun bibər

Duz

Hazırlanması:

Cəfəriləri təmizləyib doğrayın. Bibərləri təmizləyib incə doğrayın. Soğanı təmizləyib doğrayın. Su dolu bir kasanın içində 30 dəqiqə gözlədib süzün.

Qozu blenderdən keçirin. Boyat çörəkləri isladın. Qoz içi, biber, duz, tamat, çörək içi, kimyon və soğanı bir kasaya götürüb qarışdırın.

Limon suyu və zeytun yağını yavaş-yavaş əlavə edib qarışdırın. Bibər və doğranmış cəfəri ilə bəzəyib süfrəyə verin. Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2891   Tarix: 10 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

kosmetoloq geyim və ayaqqabılar yemek reseptleri sonsuzluq və onun müalicəsi qargidali salati xarici ulduzlar əli əmirli kosmetika nizami gəncəvi hüzeyir hacibəyov salatlar novruz bayramına aid insan