Dünya mətbəxindən "Muhammara"

Dünya mətbəxindən "Muhammara"Dünya mətbəxindən təamlar təqdim etməyə davam edirik. Bu dəfə "Muhammara" yeməyinin reseptini sizə təqdim edəcəyik. Yeməyin hazırlanması 15 dəqiqə vaxtını alacaq, bu resept 4 nəfərlik süfrə üçün nəzərdə tutulub.

Tərkibi:

1 ədəd soğan

250 qram qoz

1 çay qaşığı istiot

½ xörək qaşığı tomat

2 dilim boyat çörək

1 çay qaşığı kimyon

2 ədəd limonun suyu

½ bardaq zeytun yağı

10 dəstə cədəri

5 ədəd uzun bibər

Duz

Hazırlanması:

Cəfəriləri təmizləyib doğrayın. Bibərləri təmizləyib incə doğrayın. Soğanı təmizləyib doğrayın. Su dolu bir kasanın içində 30 dəqiqə gözlədib süzün.

Qozu blenderdən keçirin. Boyat çörəkləri isladın. Qoz içi, biber, duz, tamat, çörək içi, kimyon və soğanı bir kasaya götürüb qarışdırın.

Limon suyu və zeytun yağını yavaş-yavaş əlavə edib qarışdırın. Bibər və doğranmış cəfəri ilə bəzəyib süfrəyə verin. Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3035   Tarix: 10 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

turlar.az

donlar 2025 yay kolleksiyasi qadin dunyasi dirnaqlara qulluq maskalari müsabiqələr hicab 2025 gözəllik xəbərləri kosmetika lakonizm qızlıq pərdəsi vetene aid atalar sozleri sevgi aysel