Dünya mətbəxindən "Muhammara"

Dünya mətbəxindən "Muhammara"Dünya mətbəxindən təamlar təqdim etməyə davam edirik. Bu dəfə "Muhammara" yeməyinin reseptini sizə təqdim edəcəyik. Yeməyin hazırlanması 15 dəqiqə vaxtını alacaq, bu resept 4 nəfərlik süfrə üçün nəzərdə tutulub.

Tərkibi:

1 ədəd soğan

250 qram qoz

1 çay qaşığı istiot

½ xörək qaşığı tomat

2 dilim boyat çörək

1 çay qaşığı kimyon

2 ədəd limonun suyu

½ bardaq zeytun yağı

10 dəstə cədəri

5 ədəd uzun bibər

Duz

Hazırlanması:

Cəfəriləri təmizləyib doğrayın. Bibərləri təmizləyib incə doğrayın. Soğanı təmizləyib doğrayın. Su dolu bir kasanın içində 30 dəqiqə gözlədib süzün.

Qozu blenderdən keçirin. Boyat çörəkləri isladın. Qoz içi, biber, duz, tamat, çörək içi, kimyon və soğanı bir kasaya götürüb qarışdırın.

Limon suyu və zeytun yağını yavaş-yavaş əlavə edib qarışdırın. Bibər və doğranmış cəfəri ilə bəzəyib süfrəyə verin. Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2947   Tarix: 10 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

turlar.az

toy makiyajlari sac duzumleri geyim seçimi bürclər usaq saclarinin yigilmasi dəri və saç qarindaki yaglari eritmek kosmetika ariqlamaq baldiza aid haxisda sirin qogal əfsanələr qızlıq pərdəsi