Dünyanın ən faydalı qidaları

Dünyanın ən faydalı qidalarıDünyanın ən sağlam qidaları arasında yer alan tərəvəz və meyvələr müntəzəm olaraq istehlak edildikdə bir çox xəstəliyin qarşısını alır. Mütəxəssislər bu qidaların zədələnmiş hüceyrələri hədəf aldığını və hüceyrələrin yenilənməsi prosesini sürətləndirdiyini vurğulayırlar.
Milli.Az axşam.az-a istinadən bildirir ki, gün ərzində qida rasionunuza bu qidalardan hər hansı birini daxil etsəniz, orqanizminiz daim sağlam qalacaq.
Kefir probiyotiklərlə zəngindir və bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir, həzmi tənzimləyir və immunitet sistemini gücləndirir. Bundan əlavə, tərkibindəki kalsium və maqnezium sayəsində sümük sağlamlığını qoruyur və xroniki xəstəliklərdən qoruyur.
Qırmızı çay olaraq da bilinən "Rooibos" çayının bir çox sağlamlıq faydası var. Antioksidantlarla zəngin olan bu çay immunitet sistemini gücləndirir, ürək sağlamlığını dəstəkləyir və həzmi tənzimləyir. Kofeinsiz olması sayəsində günün istənilən vaxtında istehlak edilə bilər və rahatlaşdırıcı təsiri ilə stressi azaltmağa kömək edir.
Banan sağlamlığa bir çox fayda verən qidalı bir meyvədir. Kaliumla zəngindir, ürək sağlamlığını dəstəkləyir və qan təzyiqini tənzimləyir. Tərkibindəki lif sayəsində həzmi tənzimləyir və toxluq hissi verir. Bundan əlavə, tərkibindəki B6 vitamini və C vitamini immunitet sistemini gücləndirir və enerji səviyyəsini artırır. Bananlarda məşqdən sonra əzələlərin bərpasını dəstəkləyən təbii şəkər və elektrolitlər var.
Moruq çoxlu sağlamlıq faydaları təqdim edən dadlı və qidalı bir meyvədir. Yüksək miqdarda lif, C vitamini, manqan və antioksidantlarla doludur. Liflə zəngin olan moruq həzmi tənzimləyir, toxluq hissi verir və qəbizlik riskini azaldır. Vitamin C immunitet sistemini gücləndirir, dərinin sağlamlığını qoruyur və bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur. Manqan sümük sağlamlığını dəstəkləyir, enerji mübadiləsini tənzimləyir və hüceyrələrin qorunmasına kömək edir. Antioksidantlar hüceyrələri sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və xərçəng riskini azalda bilər. Moruq da aşağı kalorilidir və çəkiyə nəzarət etməyə kömək edə bilər. Təzə istehlak edilə bilər və ya "smoothies", salat və ya desertlərdə istifadə edilə bilər. O, həmçinin mürəbbə, marmelad və ya sous hazırlamaq üçün istifadə edilə bilər və sağlamlıq üçün faydalıdır.
Portağal C vitamini ilə zəngindir, immunitet sistemini gücləndirir və soyuqdəymədən qoruyur. Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində hüceyrələri sərbəst radikallardan qoruyur və dəri sağlamlığını dəstəkləyir. Liflə də zəngin olan portağal həzmi tənzimləyir və toxluq hissi yaradır. Tərkibindəki kalium ilə ürək sağlamlığını qoruyur və qan təzyiqini tarazlamağa kömək edir. O, həmçinin enerji verən təbii şəkərləri ehtiva edir və ümumi sağlamlıq üçün vacib olan müxtəlif vitamin və mineralları təmin edir.
Kivi sağlamlığa bir çox faydası olan qidalı bir meyvədir. C vitamini ilə son dərəcə zəngindir və immunitet sistemini gücləndirir, soyuqdəymə və infeksiyalara qarşı qoruyur. Yüksək lif tərkibi həzmi tənzimləyir və qəbizliyin qarşısını alır. Antioksidantlarla zəngin olan kivi hüceyrələri sərbəst radikalların zərərindən qoruyur və dəri sağlamlığını dəstəkləyir. Tərkibində ürək sağlamlığını qoruyan və ümumi enerji səviyyələrini artıran kalium və E vitamini kimi vacib minerallar və vitaminlər var. Bundan əlavə, aşağı kalorili və qidalı olduğu üçün diyetlər üçün əla seçimdir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 905   Tarix: 24 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz

Parmezan dünyanın ən məşhur pendirlərindən biridir, lakin bütün istehlakçılar bunun vegetarianlar və veganlar üçün uyğun olmadığını bilmirdi. Onun istehsalı buzov mədəsindən alınan fermentlə bağlıdır.  xəbər verir ki, mövzun

.

Bu hissin zəifləməsi qocalığın əsas əlamətidir

Yaşlı insanlarda qoxu hissinin zəifləməsi ürəyin işemik xəstəliyi riskini yüksəldə bilər. xəbər verir ki, bu nəticəyə ABŞ-ın Miçiqan Dövlət Universitetinin alimləri gəlib. Araşdırmanın nəticələri "JAMA Otolaryngology"

.

Baş və boyun xərçənginə niyə gec diaqnoz qoyulur?

Baş və boyun nahiyəsində yaranan xərçənglər çox zaman gec mərhələdə və ya səhv diaqnozla müəyyən edilir. Mütəxəssislərin fikrincə, bunun əsas səbəbləri arasında simptomların düzgün qiymətləndirilməməsi, biopsiyadan çəkinmə

.

İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeməməli olduğunuz 6 qida

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar istifadə müddəti bitdikdən sonra sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. . xəbər verir ki, bu məhsullar bakteriyaların sürətlə çoxalması səbəbindən qida zəhərlənməsinə, hətt

.

Gündə 5 saat yatmaq kifayət edir? - Alimlər açıqladı

Əgər siz saat 23:00-00:00 arası yatıb səhər 04:00-05:00-da özünüzdən asılı olmadan oyanırsınızsa, bu, sadəcə vərdiş deyil, nadir genetik xüsusiyyətin göstəricisi ola bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bəzi insanlard

.

Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır

"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır". xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyay

.

Alimlər ağciyər xərçənginin inkişaf səbəbini tapdı

Ağciyər xərçəngi iltihab nəticəsində inkişaf edə bilər. xəbər verir ki, Texas Universitetinin tədqiqatçıları bu qənətə gəliblər. Belə ki, ağciyər toxumalarında baş verən iltihab görünən şiş yaranmadan əvvəl xərçəngin inkişafın

.

Bu xəstəlik dünyada sadəcə 13 nəfərdə var

Dünyada yalnız 13 nəfərdə rastlanan yeni nevroloji xəstəlik tapılıb. xəbər verir ki, İspaniyanın Bellvitge Universitet Xəstəxanası və Idibell Tədqiqat Mərkəzi alimləri dünyada cəmi 13 nəfərdə müəyyən edilən nadir nevroloj

.

Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa

Ev şəraitində ət və digər məhsulları konservləşdirmək botulizm təhlükəsini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Nadejda Çernışova danışıb. "Botulizm bakteriyasını məhv etmək üçün 120C temperatur lazımdı

turlar.az

hamiləlik kosmetoloq geyim seçimi soda maskasi şirin xəmir işləri gavalinin faydasi islamda qadinlar kosmetika terezi englishdilində qulaq novruza aid hakışta bedii edebiyyat hakıştalar