Ət basdırmadan seçilməyən, çox ucuz başa gələn, toyuq filesindən basdırma-RESEPT
Mağazada satılan kolbasa məhsullarını yeməyənlər çörək arası üçün dadlı qəlyanaltı hazırlaya bilər.
Tərkibi:
 
 2 ədəd toyuq döş əti (sümüksüz, dərisiz)
 
 1 stəkan su
 
 2 çay qaşığı duz
 
 1,5 xörək qaşığı bitki yağı
 
 1 çay qaşığı bal
 
 1,5 xörək qaşığı pul bibər
 
 0,25 çay qaşığı muskat qozu (rəndələnmiş)
 
 3 diş sarımsaq
Hazırlanması:
 
 İlk öncə 1 stəkan suyun içərisində 2 çay qaşığı duzu qarışdırın. Toyuq filesini yaxşıca yuyun və bir dərin qaba yerləşdirin. Üzərinə hazırladığınız duzlu suyu (üstünü örtəcək qədər) töküb ən az 3 saatlıq sərin yerdə saxlayın. Və ya gecədən duzlu suda saxlaya bilərsiniz. Sudan çıxardığınız fileni durulayın. Mətbəx sapıyla filenin formasını itirməmək üçün bağlayın. Bir qabda bitki yağı, rəndələnmiş və ya əzilmiş sarımsaq, duz, pul bibər, bal və muskat qozu rəndəsini töküb qarışdırın. Hazırladığınız sousu filenin hər tərəfinə yaxın. Yağlanmış soba sinisinə (yağlı kağız sərilmiş və yaxudda folqa kağızı sərilmiş ) fileni yerləşdirin. Əvvəlcədən 250 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin. Bişən basdırmanı sobanı qapağını açmadan sobada soyudun. Sobadan çıxartdığınız basdırmanın iplərini kəsin və dilimləyib süfrəyə verə bilərsiniz.

 







  Hakışta
  İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
  Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
  Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
  Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
  Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
  DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
  Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
  Hər gün mixək çubuğu çeynəsək, NƏ OLAR?
  Dünyanın ən yaşlı qadınının uzunömürlülük SİRRİ
  Tez-tez münasibət yaşamaq xərçəngdən qoruyurmuş
  Püstənin faydaları
  Özcan yenidən Bakıda konsert verdi - FOTOLAR
  Yaşıl çay gündə nə qədər və nə zaman içilməlidir?
  Hande ilə Barışın serialı uğursuz oldu