Ət basdırmadan seçilməyən, çox ucuz başa gələn, toyuq filesindən basdırma-RESEPT
Mağazada satılan kolbasa məhsullarını yeməyənlər çörək arası üçün dadlı qəlyanaltı hazırlaya bilər.
Tərkibi:
2 ədəd toyuq döş əti (sümüksüz, dərisiz)
1 stəkan su
2 çay qaşığı duz
1,5 xörək qaşığı bitki yağı
1 çay qaşığı bal
1,5 xörək qaşığı pul bibər
0,25 çay qaşığı muskat qozu (rəndələnmiş)
3 diş sarımsaq
Hazırlanması:
İlk öncə 1 stəkan suyun içərisində 2 çay qaşığı duzu qarışdırın. Toyuq filesini yaxşıca yuyun və bir dərin qaba yerləşdirin. Üzərinə hazırladığınız duzlu suyu (üstünü örtəcək qədər) töküb ən az 3 saatlıq sərin yerdə saxlayın. Və ya gecədən duzlu suda saxlaya bilərsiniz. Sudan çıxardığınız fileni durulayın. Mətbəx sapıyla filenin formasını itirməmək üçün bağlayın. Bir qabda bitki yağı, rəndələnmiş və ya əzilmiş sarımsaq, duz, pul bibər, bal və muskat qozu rəndəsini töküb qarışdırın. Hazırladığınız sousu filenin hər tərəfinə yaxın. Yağlanmış soba sinisinə (yağlı kağız sərilmiş və yaxudda folqa kağızı sərilmiş ) fileni yerləşdirin. Əvvəlcədən 250 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin. Bişən basdırmanı sobanı qapağını açmadan sobada soyudun. Sobadan çıxartdığınız basdırmanın iplərini kəsin və dilimləyib süfrəyə verə bilərsiniz.









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır
Üç il idi danışıq qabiliyyətini itirmişdi' - Meyxanaçı Kərimin oğlu
Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR
Meyxanaçı Kərimin dəfn ediləcəyi yer məlum olub
Çay deyil, meyvədir
Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır
Güllünün qızı övladını öldürmək istəyib?' - İDDİA
Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı
Coşqun Rəhimova ağır itki
Azad "Bir əsər" adlı solo konsertinin efir variantını təqdim edəcək
Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır