Ətli badımcan boxçası (foto resept)

Ətli badımcan boxçası (foto resept)Tərkibi:
4 ədəd orta boy badımcan
1/2 çay stəkanı zeytinyağı
800 qram kiçik tikə quzu əti
1 ədəd orta boy quru soğan
1 diş sarımsaq
1 ədəd orta boy pomidor
1/2 şirin qaşığı bibər salçası1
çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı dənə istiot
1/2 şirin qaşığı kəklikotu
1 ədəd dəfnə yarpağı
2 çay stəkanı qaynar su

Hazırlanması:
Uc hissələrini aldığınız badımcanların qabığını alabəzək şəkildə soyun. Acısının çıxması və qaralmamaları üçün bol duzlu suda gözləməyə alın. Quru soğanı kiçik küplər halında yeməli doğrayın. Sarımsağı incə nazik dilimləyin. Ortadan ikiyə kəsib uc hissələrini aldığınız pomidoru rəndənin xırda hissəsinə rəndələyin. Zeytunyağının yarısını geniş əsaslı bir tavada qızdırın. Quru soğan və sarımsaq əlavə edib yüngül bir rəng alana qədər soteleyin. Ətleri əlavə edib yüksək atəşdə soğanlarla birlikdə qovurmaya başlayın. Ətlər rəng almağa başlayanda rəndələnmiş pomidor və bibər salçasını qatın, qarışdırın. Dəfnə yarpağı, kəklikotu, dənə istiot və isti su əlavə edib qapağı örtülü qazanda ətlər bişənə qədər bişirin. Bişirme əməliyyatı sonrasında ətləri ayrı bir kənara alıb qalan sousu süzgəcdən keçirin. Duzlayın. Duzlu suda saxladığınız badımcanların artıq suyunu sıxıb üstünü silin. Qalan zeytun yağıyla yüngülcə yağlayıb qızardın, ya da geniş əsaslı bir tavada tərs üz edərək qızardın.

Boxçaları hazırlamaq üçün; Üç ədəd qızarmış badımcan kəsiyini orta boy bir dərin boşqab içinə çarpaz şəklində yerləşdirin. İç qismini ətli qarışıqla doldurub uc hissələrini birləşdirərək sıx bağlayın. Hazır olan boxcanı tərsinə çevirib soba xonçasına alın. Eyni prosesi badımcan dilimləri və ət qurtarana qədər təkrar edin. Tomatlı sous qarışığını əlavə edib əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada 30-35 dəqiqə qədər pişirin. Sobadan çıxardığınız badımcan boxcalarını qalan tomatlı sousu üzərinə gəzdirərək servis edin.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1809   Tarix: 14 iyul 2021
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

turlar.az

reseptler kosmetoloq hamilelikde qidalanma yasil pomidor tutmasi hamiləlik həftələri hamiləlik və doğuş maraqli toy ideyalari kosmetika hesaplama veten haqqinda atalar sozleri dovsan hekaye janri oglaq