EVDƏ – SOBADA TİKƏ KABAB HAZIRLA
Bu resept gürcülərə aiddir. Gürcüsayağı ət – sobada bişən əsl kabab dadını verir. Bir sözlə, siz bu cür ətlə tanış olandan sonra daha kababı bişirmək üçün yer, şiş, manqal axtarmayacaqsınız. Ürəyiniz tikə kabab istəyən kimi onu elə mətbəxinizdə, sobanızda hazırlayacaqsınız.
Ərzaqlar:
Quzu əti – 1 kq.
Bal – 2 x.q.
Limon – yarım dənə
Xama – 1 x.q.
Xmeli-suneli – zövqə görə
Şüyüd, keşniş, rozmarin, reyhan, cəfəri – zövqə görə
Duz
İstiot
Hazırlanması:
Əti tikələrə bölürsünüz. Göyərtini xırdalayırsınız. Limonun şirəsini sıxırsınız. Onları ətə əlavə edirsiniz. Bal, ədviyyatlar vurulur, qarışdırılır və soyuducuda 2-3 saat saxlanılır. Soyuducudan çıxarandan sonra xama ilə qarışdırırsınız və ətləri soba listinə düzürsünüz. 180 dərəcədə 50-60 dəqiqə bişirin.
dadlar.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi
C vitamininin ən yüksək mənbələri: Portağaldan daha zəngin 10 qida
Stomatoloq öpüşməyin dişlərə faydasından danışdı
Məşhur aktyoru öldürən sürücünün həbsi tələb olunur
'UNFORMAL'dan 'Avroviziya' iddiası: 'Təklif gələrsə, gedərik'
Ürək-damar xəstəliklərinin əsas səbəbi bu imiş
Diyetoloq: Uşağınıza bu balığı verməyin