EVDƏ – SOBADA TİKƏ KABAB HAZIRLA

EVDƏ – SOBADA TİKƏ KABAB HAZIRLABu resept gürcülərə aiddir. Gürcüsayağı ət – sobada bişən əsl kabab dadını verir. Bir sözlə, siz bu cür ətlə tanış olandan sonra daha kababı bişirmək üçün yer, şiş, manqal axtarmayacaqsınız. Ürəyiniz tikə kabab istəyən kimi onu elə mətbəxinizdə, sobanızda hazırlayacaqsınız.

Ərzaqlar:

Quzu əti – 1 kq.
Bal – 2 x.q.
Limon – yarım dənə
Xama – 1 x.q.
Xmeli-suneli – zövqə görə
Şüyüd, keşniş, rozmarin, reyhan, cəfəri – zövqə görə
Duz
İstiot

Hazırlanması:

Əti tikələrə bölürsünüz. Göyərtini xırdalayırsınız. Limonun şirəsini sıxırsınız. Onları ətə əlavə edirsiniz. Bal, ədviyyatlar vurulur, qarışdırılır və soyuducuda 2-3 saat saxlanılır. Soyuducudan çıxarandan sonra xama ilə qarışdırırsınız və ətləri soba listinə düzürsünüz. 180 dərəcədə 50-60 dəqiqə bişirin.
dadlar.az

Mətbəx     Baxılıb: 9905   Tarix: 27 fevral 2017
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

turlar.az

gelinlikler gozel gorunmek gözəllik məhsulları cinsi mövzular soda maskasi yalan danismaq haqqinda atalar sözləri cəmiyyət kosmetika mikayıl abdullayev turpun nağlı qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə novruz hakıştası narin faydasi