Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudar

Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudarMətbəxlərimizin ayrılmaz hissəsi olan yaşıl soğan bəzən kəskin qoxusuna görə ikinci plana atılsa da, sağlamlığa verdiyi saysız faydalarla diqqət çəkir.
Milli.Az xəbər verir ki, yaşıl soğanın müntəzəm istifadəsi orqanizmi gücləndirir, bir sıra xəstəliklərin qarşısını almaqda köməkçi rol oynayır.
İmmunitet üçün təbii qalxan
Yaşıl soğan C vitamini və antioksidantlarla zəngindir. Bu da onun immun sistemini gücləndirməsinə, infeksiyalara qarşı müqaviməti artırmasına səbəb olur. Xüsusilə mövsüm dəyişikliklərində xəstəliklərdən qorunmaq üçün effektiv vasitədir.
Qanazlığına qarşı dəmir dəstəyi
Dəmir tərkibi sayəsində yaşıl soğan qırmızı qan hüceyrələrinin yaranmasını təşviq edir. Bu isə qanazlığı ilə mübarizədə təbii bir dəstək mənbəyinə çevrilir.
Ürək sağlamlığına töhfə
Xolesterolu balanslaşdırmağa yardım edən yaşıl soğan qan dövranını yaxşılaşdırır. Bu da infarkt və insult riskinin azalmasına kömək edir.
Həzm sisteminin dostu
Liflə zəngin quruluşu yaşıl soğanı həzmsizlik və qəbizlik kimi problemlərə qarşı təsirli edir. Mədə-bağırsaq sisteminin düzgün işləməsinə dəstək olur.
Qocalmanı ləngidir
Tərkibindəki antioksidantlar hüceyrələri sərbəst radikallardan qoruyur. Bu da həm erkən qocalma əlamətlərinin qarşısını alır, həm də dəri və daxili orqanların fəaliyyətini dəstəkləyir.
Sümük sağlamlığını qoruyur
K vitamini və kalsiumla zəngin olan yaşıl soğan sümük sıxlığını artırır. Bu xüsusiyyəti ilə osteoporozun qarşısını almağa kömək edir.
7. Gözlər üçün faydalıdır
A vitamini mənbəyi olan yaşıl soğan görmə qabiliyyətini qoruyur və göz xəstəliklərinin yaranma riskini azaldır.
Necə istifadə etməli?
Yaşıl soğanı çiy şəkildə salatlarda, omletlərdə və yeməklərə əlavə edərək asanlıqla istehlak etmək mümkündür. Gündəlik istifadəsi orqanizmin ehtiyac duyduğu vitamin və mineralları təmin etməyə kömək edir.
Kənan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 160   Tarix: 11 may 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Alçanı duzlayıb yeyənlərə vacib xəbərdarlıq

Alça yaz-yay aylarının əvəzolunmaz meyvələrindəndir. Bu meyvə daha çox duz ilə istehlak edilir. Bəs, alçanın duz ilə yeyilməsi orqanizmimizə necə təsir göstərir?. xəbər verir ki, bu meyvə duzla və həddindən artıq miqdard

.

Çayı belə içmək xərçəng yaradır

Səhər yuxudan oyanan kimi əlimizin uzandığı ilk şey adətən bir stəkan dəmli çay olur. Xüsusilə Azərbaycan mədəniyyətində çayın yeri ayrıdır; səhər yeməyində, qonaqlıqda, istirahətdə. Ancaq bir çoxumuz fərqinə varmadan sağlamlığımız

.

Niyə kariyes tez-tez təkrarlanır? - SƏBƏBLƏR

Karies yəni diş çürüməsi dünyanın ən geniş yayılmış diş problemlərindən biri olaraq qalır. Hər nə qədər stomatoloq tərəfindən uğurla müalicə edilsə də, bəzi hallarda bu problem zamanla yenidən üzə çıxır. Bəs kariyesin təkrar-təkra

.

Əzələ üçün istifadə edirlər, amma orqanları sıradan çıxarır - Ciddi xəbərdarlıq

Son illərdə gənclər arasında əzələ kütləsini artırmaq məqsədilə zülal (protein) tozlarından istifadənin artması sağlamlıq mütəxəssislərini narahat etməyə başlayıb. Qastroenterologiya üzrə tanınmış mütəxəssis zülal tozlarını

.

Ölümcül virus yayıldı - 9 milyon insan təhlükədə

"Aspergillus fumigatus" adlı ölümcül göbələk növü yayılır. xəbər verir ki, alimlər bu patogenin Afrika və Cənubi Amerikadan şimala doğru hərəkət edərək, milyonlarla insanın sağlamlığını təhlükə altına ata biləcəyin

.

Çiyələyə bənzəyir, dadı tam başqa - özü isə xəzinədir

Ağ rəngi və parlaq qırmızı toxumları ilə çiyələyi xatırladan ananaslı çiyələk, həm vizual cazibəsi, həm də tropik ananas ətirini daşıyan nadir dad təqdim edir. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ev şəraitində d

.

İmtahandan əvvəl bu meyvəni yeyin - Zehniniz açılacaq

Zehni performansınızı artırmaq istəyirsinizsə, qəlyanaltınıza bu qidanı əlavə etməyiniz tövsiyə olunur. xəbər verir ki, "Food & Function" jurnalında yayımlanan yeni araşdırmaya görə, hər gün 50 qram qoz yemə

.

İdmansız incə belin sirri - Bu qidaları nə qədər yesəniz də kökəltmir

Tanınmış qarın bölgəsindəki piylərdən qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, diyetoloq Tara Collingwood xilas olmaq üçün yumurta, yaşıl tərəvəzlər, avokado, qoz-fındıq, meşə meyvələri

.

Yayda soyuqdəymə: İsti havada insanlar niyə xəstələnir?

Soyuqdəymə adətən qış fəslilə əlaqələndirilsə də, bir çox insan elə yayın qızmar günlərində bu xəstəliyə tutulur. Bəs isti havada virusla yoluxmaq necə mümkün olur? . xəbər verir ki, ukraynalı pediatr Darya Vlasenko bu sual

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadin dunyasi gozel gorunmek geyim seçimi ayaq dirnaqlara qulluq viktoriya sekret xiyar tutmasi hazirlanmasi gavalinin faydasi kəlamlar zencefil bakire kahfe fali pomidor