Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudar

Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudarMətbəxlərimizin ayrılmaz hissəsi olan yaşıl soğan bəzən kəskin qoxusuna görə ikinci plana atılsa da, sağlamlığa verdiyi saysız faydalarla diqqət çəkir.
Milli.Az xəbər verir ki, yaşıl soğanın müntəzəm istifadəsi orqanizmi gücləndirir, bir sıra xəstəliklərin qarşısını almaqda köməkçi rol oynayır.
İmmunitet üçün təbii qalxan
Yaşıl soğan C vitamini və antioksidantlarla zəngindir. Bu da onun immun sistemini gücləndirməsinə, infeksiyalara qarşı müqaviməti artırmasına səbəb olur. Xüsusilə mövsüm dəyişikliklərində xəstəliklərdən qorunmaq üçün effektiv vasitədir.
Qanazlığına qarşı dəmir dəstəyi
Dəmir tərkibi sayəsində yaşıl soğan qırmızı qan hüceyrələrinin yaranmasını təşviq edir. Bu isə qanazlığı ilə mübarizədə təbii bir dəstək mənbəyinə çevrilir.
Ürək sağlamlığına töhfə
Xolesterolu balanslaşdırmağa yardım edən yaşıl soğan qan dövranını yaxşılaşdırır. Bu da infarkt və insult riskinin azalmasına kömək edir.
Həzm sisteminin dostu
Liflə zəngin quruluşu yaşıl soğanı həzmsizlik və qəbizlik kimi problemlərə qarşı təsirli edir. Mədə-bağırsaq sisteminin düzgün işləməsinə dəstək olur.
Qocalmanı ləngidir
Tərkibindəki antioksidantlar hüceyrələri sərbəst radikallardan qoruyur. Bu da həm erkən qocalma əlamətlərinin qarşısını alır, həm də dəri və daxili orqanların fəaliyyətini dəstəkləyir.
Sümük sağlamlığını qoruyur
K vitamini və kalsiumla zəngin olan yaşıl soğan sümük sıxlığını artırır. Bu xüsusiyyəti ilə osteoporozun qarşısını almağa kömək edir.
7. Gözlər üçün faydalıdır
A vitamini mənbəyi olan yaşıl soğan görmə qabiliyyətini qoruyur və göz xəstəliklərinin yaranma riskini azaldır.
Necə istifadə etməli?
Yaşıl soğanı çiy şəkildə salatlarda, omletlərdə və yeməklərə əlavə edərək asanlıqla istehlak etmək mümkündür. Gündəlik istifadəsi orqanizmin ehtiyac duyduğu vitamin və mineralları təmin etməyə kömək edir.
Kənan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 946   Tarix: 11 may 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Sabah hava meteohəssas insanlar üçün necə olacaq? - PROQNOZ

Oktyabrın 3-də gözlənilən tibbi-meteoroloji proqnoz açıqlanıb. Milli Hidrometeorologiya Xidmətindən -a verilən məlumata görə, Abşeron yarımadasında meteoroloji amillərin mülayim tərəddüdü gözlənilir ki, bu da meteohəssa

.

Getməyən kiloların səbəbi açıqlandı: "Problem yediklərinizdə deyil

Bir çox insan üçün arıqlamaq həm yorucu, həm də çətin prosesdir. Sağlam qidalanma və müntəzəm idmana baxmayaraq, bəzən çəki atmaq mümkün olmur. Məşhur arıqlama mütəxəssisi Professor Franklin Cozef, bu vəziyyətin arxasınd

.

Faydalı bilib yeyirdik, ən zərərli çərəz imiş

Qoz-fındıq sağlam qidalanmanın ayrılmaz hissəsi kimi tez-tez tövsiyə olunur. Tərkibindəki maqnezium, kalium, E vitamini və sağlam yağlar sayəsində ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir, enerji verir və uzun müddət toxluq hiss

.

Siqareti tərgitməyin ən təsirli üsulları

Yeni elmi təhlillər və beynəlxalq tövsiyələr göstərir ki, siqareti tərgitmək üçün farmakoterapiya ilə davranış dəstəyinin birgə tətbiqi ən yüksək uğur nisbətinə malikdir. Bu yanaşma dərmanlar (məsələn, vareniklin, sitizi

.

Ucuz kosmetika işlədənlərin NƏZƏRİNƏ

Son zamanlar sosial media platformalarında və şəhər küçələrində 1-2 manata satılan kosmetik məhsullar alıcıların diqqətini cəlb edir. Lakin bu məhsulların tərkibi, istehsal və saxlanma şəraiti barədə məlumat yoxdur. xəbə

.

Püstə və kaju deyil: Ən sağlam çərəz açıqlandı

Quru meyvələr uzun müddət yüksək yağ və kalori tərkibi səbəbilə "pəhrizə mane olan" qida kimi qəbul edilsə də, son araşdırmalar bu fikri tamamilə təkzib edir. Xüsusilə qoz, badam və Braziliya qozu yalnız kilo artırmır

.

Çay sevənlər üçün sevindirici xəbər

Çin və ABŞ alimlərinin birgə apardığı beynəlxalq tədqiqatın nəticələrinə görə, müntəzəm çay içmək qaraciyər xərçəngi riskini əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər. xəbər verir ki, araşdırmada 2 mindən çox qaraciyər xərçəngi xəstəs

.

Bu qidalar qadınlarda yaddaşı zəiflədir - XƏBƏRDARLIQ

Orta yaş dövründə tez-tez ultraemal olunmuş qidalar istehlak edən qadınlar yaşlananda yaddaş və düşünmə problemləri ilə daha çox qarşılaşırlar. xəbər verir ki, bu nəticəyə Nyu-York Universitetinin alimləri gəliblər. Tədqiqatı

.

Pendiri indiyə kimi səhv yeyirmişik – mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Səhər süfrələrinin ayrılmaz cütlüyü olan zeytun və pendir uzun illərdir birlikdə istehlak edilir. . Qidalanma mütəxəssisləri bildirir ki, həm zeytun, həm də pendir adətən turşulu və duzlu şəkildə hazırlanır, buna görə yüksə

turlar.az

yay geyimləri 2025 hamilelikde qidalanma kosmetoloq 1 hefteye 5 kq ariqlamaq kostyum modelleri 2025 qadın haqqinda sizanaqlara qarsi maskalar kosmetika baldiza aid haxisda porno uzeyir hacibeyli şəhid veten haqqinda bayatilar