Fındıq haqqında bilmədikləriniz

Fındıq haqqında bilmədiklərinizFındıq orqanizmə enerji verən, cinsi zəifliyi aradan qaldıran, orqanizmin müqavimətini artıran qida maddələrindən hesab edilir. Orqanizmin ümumi gücünü artırmaqla yanaşı,  fındıq yaddaşı möhkəmləndirmək, diqqət dağınıqlığını aradan qaldırmaq və hüceyrələrin yenilənməsinə səbəb olan meyvələrdən hesab edilir.
Fındığın qabığı böyrəklərin, özü isə ürəyin dostu hesab edilir. Belə ki, fındıq qabığının dəmləməsindən böyrək xəstəliklərində geniş istifadə edilir. Gün ərzində bir ovuc fındıq yemək, kişiləri prostat vəzi xəstəliklərindən xilas etmək qabiliyyətinə malikdir. Fındıq zehni və fiziki yorğunluğu aradan qaldırır və ürək xəstəlikləri riskini azaldır. 100 qram fındığın tərkibində aşağıdakı vitamin və minerallar var:
protein           15,98 mq
yağ               60,51 mq
doymuş yağlar    4,75 mq
karbohidrat      16,83 mq
yağ turşuları      50,32 mq
su                  4,45 mq
şəkər              3,58 mq
enerji             672 mq
maqnezium        40 mq
E vitamini        33,9 mq
riboflavin          0,1 mq.
piridoksin         0,3 mq.
selen             0,55 mq.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1192   Tarix: 15 iyun 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

Tarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. . xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin ola

.

Bunu hərgün için - Bağırsaqları qoruyur

Kefir təkcə həzm sisteminə deyil, həm də bağırsaqlardakı iltihabı azaltmağa kömək edir və sağlamlıq üçün mühüm içkidir. bildirir ki, bu barədə dietoloq Beyaz Tağraf bildirib. O qeyd edib ki, kefir təkcə həzm sisteminə deyil

.

Azərbaycanda gənclər ən çox hansı xəstəliklərə yoluxur? – SƏBƏB

Hər il gənclərin xəstəliklərə yoluxma sayı daha da artır. . 14-29 yaşlı gənclər arasında yayılan xəstəliklərə nəzər saldıqda, onların ən çox tənəffüs orqanları ilə bağlı xəstəliklərdən əziyyət çəkdikləri ortaya çıxır. -ı

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

.

Hər səhər bir dənəsini udun - 1 həftə sonra dəyişikliyə inanmayacaqsınız

Sarımsaq əsrlərdir həm yeməklərdə, həm də xalq təbabətində istifadə olunur. bildirir ki, çiy halda yeyildikdə bədəni toksinlərdən təmizləyib xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyur. Mütəxəssislər bildiriblər ki, hər səhər acqarın

.

Ölümcül virus yayıldı - 9 milyon insan təhlükədə

"Aspergillus fumigatus" adlı ölümcül göbələk növü yayılır. xəbər verir ki, alimlər bu patogenin Afrika və Cənubi Amerikadan şimala doğru hərəkət edərək, milyonlarla insanın sağlamlığını təhlükə altına ata biləcəyin

.

Solaxaylara pis xəbər - Bu xəstəliklərə daha çox meyllidirlər

Dünyadakı insanların təxminən 10 faizinin solaxay olduğu məlumdur. Lakin bu nadir xüsusiyyət əsrlər boyu təkcə fərqli əl üstünlüyü kimi deyil, eyni zamanda cəmiyyətlərdə sosial qərəzlərin hədəfi kimi də tanınıb. İndi is

.

Bu vərdişlər səssizcə beyninizə zərər verir

Zaman-zaman nəyisə unutmaq adi hal sayıla bilər. Lakin unutqanlıq gündəlik həyatınıza mənfi təsir göstərməyə başlayarsa və ətrafınızdakılar da bu vəziyyəti hiss edirsə, mütləq mütəxəssisə müraciət edilməlidir. xəbər veri

.

İndiki dövrün səssiz ölüm xəbərçiləri - Bunlari yeməyin

Müasir qidalanma vərdişləri sürətli həyat tərzinə uyğun olaraq dəyişməkdədir. Hazır və asan əldə olunan qidalar bir çox insanın gündəlik menyusunun əsas hissəsinə çevrilib. Lakin bu cür rahatlıq sağlamlıq üçün ciddi təhlükələ

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az adlarin menasi toy gecesi geyim seçimi ərzaqlar cinsi isteksizlik seksual pozalar aybasi qani ile cadu qizlar toy gecesı nagillar novruz bayrami arxadan olmag