Yumurta ilə qozlu toyuq salatı
Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə
Tas kabab
Ərzaqlar:. 1,5 kq sümüklü qoyun əti. 1 kq baş soğan. 5 ç.q sumaq. 1/3 ç.q sarıkök. 500 q təmizlənmiş şabalıd. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuyub iki bölüb nazik doğrayırıq. Doğranmış əti yuyuruq.Əti
Badımcan küküsü
Ərzaqlar:. 8 ədəd orta ölçülü badımcan. 2 baş soğan. 3 ədəd yumurta. 2 x.q un. 1 ç.q sumax. 50 q kərə yağı. 1/2 st qoz ləpəsi. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın və badımcanın qabığını soyub yuyub 2-3 yerə bölürük. Hər ikisin
Bayram plovu
Ərzaqlar:. 5 st uzun düyü. 500 q xırda doğranmış qoyun əti. 3 ədəd baş soğan. 300 q təmizlənmiş şabalıd. 1/2 st sarı kişmiş. 1/3 st qara kişmiş. 1/2 st qoz ləpəsi. 6-7 ədəd xurma. 10 ədəd sarı alça turşusu. 5 x.q əridilmi
Sobada hinduşqa qızartması
Ərzaqlar:. 1 kq hinduşqanın qanad dibi. 1 ədəd limon. Zeytun yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Hinduşqa ətini yuyub təmizlədikdən sonra üstünə yağ,duz, istiot və limon suyu əlavə edib qarışdırırıq. Qarışığı sərin yerdə
Toyuğun döş ətindən pendirli bükmə
Ərzaqlar:. 500 q toyuğun döş əti. 150 q pendir(əriyən). 1 balaca dəstə cəfəri. 1-2 ədəd yumurta. 4-5 x.q un. 4-5 x.q suxarı. Duz. Istiot. Qızartmaq üçün zeytun yağı. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini yuyub nazik laylara bölü
Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükmə
Ərzaqlar:. 500 q toyuğun döş əti. 15-20 ədəd qara gavalı. 2/3 st qoz ləpəsi. 1 diş sarımsaq. 1-2 ədəd yumurta. 4-5 x.q un. 4-5 x.q suxarı. Duz. Istiot. Qızartmaq üçün zeytun yağı. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini yuyub nazi
Qiymə ilə şüyüdlü makaron
Ərzaqlar:. 500 q lentvari makaron. 300-400 q hazır bişmiş qiymə. 5 ədəd pomidor. 3 diş sarımsaq. 1 dəstə şüyüd. 2 x.q əridikmiş kərə yağı. 3-4 x.q zeytun yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Pomidoru yuyub qabığını soyub xırd
Övriştə
Ərzaqlar:. 1 kq toyuq əti. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 3 ədəd baş soğan. 1 nəlbəki zoğal (ya da zoğal qurusu). 1 ç.q şəkər tozu. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra dörd bölüb nazik doğrayırıq