Gilas kompotu

Gilas kompotuƏrzaqlar:Gilas kompotu

Gilas

Şəkər tozu

Su

Bankaların ağzına bağlamaq üçün yapışdırıcı

Hazırlanması:

Gilasın saplağını təmizləyib yuyuruq. Bankaya 6 sm hündürlüyündə gilası tökürük.

Hər bankaya 1 stəkandan bir barmaq aşağı şəkər tozu əlavə edirik. (Şəkər tozunu zövqə görə azaltmaq da olar. Çox şirin istəməyənlər 1 armudu stəkan tökə bilərlər)

Su qaynadırıq. Qaynar suyu bankaya əlavə edirik. Bankanın ağzını qapaqla örtüb yapışdırıcı ilə yapışdırırq. Sonra şəkər tozunun əriməsi üçün bankaları çalxalayırıq.

Gilas kompotuGilas kompotuBankaları ədyalın arasına qoyub bükürük.

Gilas kompotuSoyuyandan sonra bankaları çalxalayıb götürürük.

Nuş olsun! 

Mətbəx     Baxılıb: 3575   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Digər yazılar

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Tas kabab

Ərzaqlar:. 1,5 kq sümüklü qoyun əti. 1 kq baş soğan. 5 ç.q sumaq. 1/3 ç.q sarıkök. 500 q təmizlənmiş şabalıd. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuyub iki bölüb nazik doğrayırıq. Doğranmış əti yuyuruq.Əti

Badımcan küküsü

Ərzaqlar:. 8 ədəd orta ölçülü badımcan. 2 baş soğan. 3 ədəd yumurta. 2 x.q un. 1 ç.q sumax. 50 q kərə yağı. 1/2 st qoz ləpəsi. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın və badımcanın qabığını soyub yuyub 2-3 yerə bölürük. Hər ikisin

Bayram plovu

Ərzaqlar:. 5 st uzun düyü. 500 q xırda doğranmış qoyun əti. 3 ədəd baş soğan. 300 q təmizlənmiş şabalıd. 1/2 st sarı kişmiş. 1/3 st qara kişmiş. 1/2 st qoz ləpəsi. 6-7 ədəd xurma. 10 ədəd sarı alça turşusu. 5 x.q əridilmi

Sobada hinduşqa qızartması

Ərzaqlar:. 1 kq hinduşqanın qanad dibi. 1 ədəd limon. Zeytun yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Hinduşqa ətini yuyub təmizlədikdən sonra üstünə yağ,duz, istiot və limon suyu əlavə edib qarışdırırıq. Qarışığı sərin yerdə

Toyuğun döş ətindən pendirli bükmə

Ərzaqlar:. 500 q toyuğun döş əti. 150 q pendir(əriyən). 1 balaca dəstə cəfəri. 1-2 ədəd yumurta. 4-5 x.q un. 4-5 x.q suxarı. Duz. Istiot. Qızartmaq üçün zeytun yağı. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini yuyub nazik laylara bölü

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükmə

Ərzaqlar:. 500 q toyuğun döş əti. 15-20 ədəd qara gavalı. 2/3 st qoz ləpəsi. 1 diş sarımsaq. 1-2 ədəd yumurta. 4-5 x.q un. 4-5 x.q suxarı. Duz. Istiot. Qızartmaq üçün zeytun yağı. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini yuyub nazi

Qiymə ilə şüyüdlü makaron

Ərzaqlar:. 500 q lentvari makaron. 300-400 q hazır bişmiş qiymə. 5 ədəd pomidor. 3 diş sarımsaq. 1 dəstə şüyüd. 2 x.q əridikmiş kərə yağı. 3-4 x.q zeytun yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Pomidoru yuyub qabığını soyub xırd

Övriştə

Ərzaqlar:. 1 kq toyuq əti. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 3 ədəd baş soğan. 1 nəlbəki zoğal (ya da zoğal qurusu). 1 ç.q şəkər tozu. Duz. Istiot.  Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra dörd bölüb nazik doğrayırıq

turlar.az

sonxeber.az yay geyimləri 2022 qadin dunyasi adlarin menasi sevgi tərəvəz yeməkləri maraqlı qarasin qizlar ucun makiyaj kosmetika baldiza aid hakisda pakistan gəlinlikləri