Göbələkli-qarabaşaqlı badımcan (foto resept)
Tərkibi (6 pay üçün):
1 kq badımcan (və ya qırmızı qabaq)
150 q göbələk
100 q qarabaşaq
100 q mal əti
100 q pendir
100 q soğan
"Azərduz" yodlu narın xörək duzu, istiot
Hazırlanması:
Badımcanları yuyub qurulayırıq. İki hissəyə bölürük. İçinin yumşaq hissəsini çıxarırıq.
Çıxardığımız içliyi kub şəklində doğrayırıq.
Soğanı da doğrayırıq.
Göbələyi də doğrayırıq.
Mal ətini də doğrayırıq.
Mal ətini tavada yağsız qovururuq.
Ət bir qədər bişdikdən sonra soğanı əlavə edirik.
Sonra göbələk qatılıb bişirilir.
Badımcanın içini də əlavə edib bişiririk.
İçliyin tərkibinə gedən ərzaqlar bişdikdən sonra bişmiş qarabaşağı əlavə edib azacıq qovururuq və içliyi soyumağa qoyuruq.
Soyumuş içliyi badımcanin içinə yığırıq.
Sevdiyimiz növ pendiri sürtkəcdən keçiririk (reseptdə holland pendiridir).
Doldurulmuş badımcanların üzərinə əlavə edirik.
Badımcanları sobada 180 dərəcədə bişiririk.
 
 Yeməyimiz hazırdır.
 
  Göbələkli-qarabaşaqlı badımcan (foto resept)
 
 Nuş olsun!

 







  Hakışta
  İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
  Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
  Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
  Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
  Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
  DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
  Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
  Hər gün mixək çubuğu çeynəsək, NƏ OLAR?
  Dünyanın ən yaşlı qadınının uzunömürlülük SİRRİ
  Tez-tez münasibət yaşamaq xərçəngdən qoruyurmuş
  Püstənin faydaları
  Özcan yenidən Bakıda konsert verdi - FOTOLAR
  Yaşıl çay gündə nə qədər və nə zaman içilməlidir?
  Hande ilə Barışın serialı uğursuz oldu