Gündəlik istifadə etdiyimiz bu qidalar infarkt riskini artırır - SİYAHI
Qidalar orqanizmimizə çox təsir edir. Bəzi qidalar isə infarkt riskinin qarşısını alaraq sağlamlığımıza müsbət təsir edir.
Bəzilərinin isə mənfi təsirləri var. İnfarkt, ürəyə qan axımında yaranan problemlər belə təsirlərdəndir. Bu hadisə ciddi tibbi hadisə sayılır və həyatı risk altına salır.
İnfarktı sürətləndirən qidaların siyahısını təqdim edirik.
İnfarkta əsasən ürək xəstəlikləri səbəb olur. Koronar çatışmazlıq adlı bu xəstəlik zamanı damarlar tıxanır. Damarlar ilə xolesterola görə tıxanır. Xolesterol əslində orqanizmin fəaliyyəti üçün lazımdır. Amma miqdarının çox olması da ziyandır. Qeyri-sağlam qida qara ciyərdə xolesterolun artımına səbəb ola bilər.
İnfarkt riskini azaltmaq üçün bu qidaları da menyunuzda azaldın:
– Ağ şokolad, dükanlarda satılan şirniyyatlar (peçenye, vafli, keks və s.), yağlı kremlə tortlar və s.;
– Xəmir yeməkləri;
– Sosis, hamburqer, basdırma və kabab kimi yağlı ətlər;
– Marqarin, palma yağı;
– Hind qozu, hind qozu kremi;
– Kremli süd, kremli pendir kimi yağlı süd məhsulları.
/Olke.az
f Paylaş








İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi
Anasının öldüyünü üç gün qızından gizlətdik' - Yaşar Nurinin qızı
Yatmazdan əvvəl nəyi, nə vaxt yemək lazımdır? - Mütəxəssislərin tövsiyələri
Ülviyyə onu tənqid edənlərə cavab verdi
Əfsanə geri qayıtdı: Bakıda möhtəşəm rok gecəsi - FOTOLAR
Tanınmış aktrisa Bakı-Sumqayıt avtobusunun sürücüsünü '102'yə şikayət edəcək
Məşhur aktrisanın içkisinə narkotik maddə atdılar, xəstəxanalıq oldu
Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida
Bunu biləndən sonra hər gün xurma yeyəcəksiniz - Ürəkdən şəkərə hər şeyə təsir edir
Samirə Əfəndi Akif Nağını məhkəməyə verir
Bu qidadan uzaq durun - Bədənə gizli təsirləri VAR