Gündəlik istifadə etdiyimiz bu qidalar infarkt riskini artırır - SİYAHI
Qidalar orqanizmimizə çox təsir edir. Bəzi qidalar isə infarkt riskinin qarşısını alaraq sağlamlığımıza müsbət təsir edir.
Bəzilərinin isə mənfi təsirləri var. İnfarkt, ürəyə qan axımında yaranan problemlər belə təsirlərdəndir. Bu hadisə ciddi tibbi hadisə sayılır və həyatı risk altına salır.
İnfarktı sürətləndirən qidaların siyahısını təqdim edirik.
İnfarkta əsasən ürək xəstəlikləri səbəb olur. Koronar çatışmazlıq adlı bu xəstəlik zamanı damarlar tıxanır. Damarlar ilə xolesterola görə tıxanır. Xolesterol əslində orqanizmin fəaliyyəti üçün lazımdır. Amma miqdarının çox olması da ziyandır. Qeyri-sağlam qida qara ciyərdə xolesterolun artımına səbəb ola bilər.
İnfarkt riskini azaltmaq üçün bu qidaları da menyunuzda azaldın:
– Ağ şokolad, dükanlarda satılan şirniyyatlar (peçenye, vafli, keks və s.), yağlı kremlə tortlar və s.;
– Xəmir yeməkləri;
– Sosis, hamburqer, basdırma və kabab kimi yağlı ətlər;
– Marqarin, palma yağı;
– Hind qozu, hind qozu kremi;
– Kremli süd, kremli pendir kimi yağlı süd məhsulları.
/Olke.az
f Paylaş








İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Siz kimsiniz ki, onu qınayırsınız?' - Səmradan Samirəyə dəstək
Kirkorov qızının ad günündə səhnəyə çıxacaq
Özlərini müğənni adlandıran bəzi insanlar efirləri zəbt edib' - Leyla dilə gəldi
Oturaq həyat tərzi yerişi dəyişir - Araşdırma
4 manata keçəllikdən ömürlük qurtuldu - FOTO
Almaniyada 1000 manat olsa da, Azərbaycanda 3000-dir - Kosmetoloq və influencerlər icazəsiz satır
Çox addam ciddiyə almır - Ağır xəstəliklərin əlaməti ola bilər
Kişilərin yataqda ən böyük düşməni açıqlandı
Saçlar niyə vaxtından tez ağarır? - Stresslə əlaqəsi yoxdur
Budun forması sağlamlıq problemlərini göstərirmiş
Fatimə yenidən plastik əməliyyat etdirəcək