sebet.az onlayn maqazin

Gündəlik istifadə etdiyimiz bu qidalar infarkt riskini artırır - SİYAHI

Gündəlik istifadə etdiyimiz bu qidalar infarkt riskini artırır - SİYAHIQidalar orqanizmimizə çox təsir edir. Bəzi qidalar isə infarkt riskinin qarşısını alaraq sağlamlığımıza müsbət təsir edir.

Bəzilərinin isə mənfi təsirləri var. İnfarkt, ürəyə qan axımında yaranan problemlər belə təsirlərdəndir. Bu hadisə ciddi tibbi hadisə sayılır və həyatı risk altına salır.

İnfarktı sürətləndirən qidaların siyahısını təqdim edirik.

İnfarkta əsasən ürək xəstəlikləri səbəb olur. Koronar çatışmazlıq adlı bu xəstəlik zamanı damarlar tıxanır. Damarlar ilə xolesterola görə tıxanır. Xolesterol əslində orqanizmin fəaliyyəti üçün lazımdır. Amma miqdarının çox olması da ziyandır. Qeyri-sağlam qida qara ciyərdə xolesterolun artımına səbəb ola bilər.

İnfarkt riskini azaltmaq üçün bu qidaları da menyunuzda azaldın:

– Ağ şokolad, dükanlarda satılan şirniyyatlar (peçenye, vafli, keks və s.), yağlı kremlə tortlar və s.;

– Xəmir yeməkləri;

– Sosis, hamburqer, basdırma və kabab kimi yağlı ətlər;

– Marqarin, palma yağı;

– Hind qozu, hind qozu kremi;

– Kremli süd, kremli pendir kimi yağlı süd məhsulları.

/Olke.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 315   Tarix: 11 aprel 2019
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.

Aylinelizade 17.aprel.2019
Salam siz öz evnizdə biznesnizlə məşqul ola bilərsiz xanımlar. İş təcrübəsi əhəmiyyətli deyil. İşi pulsuz şəkildə öyrədəcəyik. Sizdən tələb olunana yalnız işləmək qazanmaq istəyidir. İş gün ərzində 4-6 saat ( sizə uyğun olan vaxtlarda) aparılır. Ətraflı məlumat whaccappla göndərilir.0504426348
Cavab yaz (0)


DİGƏR XƏBƏRLƏR


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler geyim şəkilləri yay kolleksiyasi yaz geyimleri 2019 hamiləlik təqvimi ariqlama qripdən necə qorunmalı faydalı qidalar xeberler son xeberler kosmetika hər yeri açıq öpüşmək burcler haqqinda