Günəbaxan tumundan istifadə edərkən nəyi bilməliyik

Günəbaxan tumundan istifadə edərkən nəyi bilməliyikGünəbaxan tumlarının müntəzəm istifadəsinin beş əsas təhlükəsi müəyyən edilib. Bu barədə tibb elmləri namizədi, Moskva Dövlət Universiteti klinikasının endokrinoloqu Zuxra Pavlova danışıb. Həkim günəbaxan tumunun tərkibində Omeqa-6 vitamininin çox olduğunu qeyd edib.
Yüksək kalorili hesab edilən günəbaxan tumlarının tərkibindəki turşular insan bədənindəki iltihab prosesinin inkişafına təkan verir. Həkim qızardılmış tumlarda faydalı maddələrin olmadığını, eyni zamanda tərkibindəki son qlikasiya məhsullarının sürətli qocalmağa səbəb ola biləcəyini qeyd edib. Tumlar dişlərlə bölündüyü zaman onların tez xarab olmasına gətirib çıxarır. Bundan əlavə, onların tərkibində parazit yumurtaları ola bilər. Bunun üçün tumlar çiy vəziyyətdə alınaraq, yaxşı yuyulduqdan sonra mikrodalğalı sobada qurudulmalıdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1168   Tarix: 15 iyun 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Gözümüzə baxıb xəstəliyimizi tapacaqlar - Tibbdə yeni era

Alimlər gözün tor qişasındakı kiçik damarların vəziyyəti ilə bioloji yaşlanma sürətini müəyyən etməyin mümkün olduğunu bildiriblər. xəbər verir ki, bu nəticəyə Kanada McMaster Universiteti və Xalq Sağlamlığı Tədqiqat İnstitut

.

Yüzlərlə insanın yoluxduğu xəstəliyin səbəbi bu tərəvəz imiş - Yumaq da bəs eləmir

Avropada on yeddi ölkədə yüzlərlə insanın yoluxduğu Salmonella epidemiyasının səbəbi müəyyənləşdib. xəbər verir ki, Avropa Xəstəliklərin Qarşısının Alınması və Nəzarət Mərkəzinin (ECDC) məlumatına görə təhlükəli bakteriyanı

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Hər 10 evdən 7-də var - Xərçəng yaradır

Evdə istifadə olunan bəzi ətirlər sağlamlıq üçün təhlükəlidir. xəbər verir ki, Fransanın "60 Millions de Consommateurs" təşkilatının araşdırmasına görə ətir çubuqları formaldehid, benzol, etilbenzol, furfural, stiren

.

Diş itkisi ölüm riskini artıra bilər - ARAŞDIRMA

Yeni elmi araşdırma göstərib ki, diş itkisi yalnız estetik problem deyil, həm də ümumi sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, ABŞ-də aparılan geniş tədqiqatın nəticələrinə əsasən, bir və ya bir neçə dişin

.

Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir

Dişlər üçün ən zərərli şirniyyat çubuqlu konfetlərdir. xəbər verir ki, bunu stomatoloq Viktoriya Radko deyib. Onun sözlərinə görə, bu tip konfetlər mina təbəqəsini dağıdır, kariyes riskini artırır və tez-tez istehlak edildikd

.

Bunları yeyən gec qocalır

Xəstəliklər bədənin qüvvəsini alır və yaşlanmağa səbəb olur. Buna görə hər şeydən əvvəl düzgün və balanslı qidalanmaya əməl etmək lazımdır. Bu qidalar vaxtından əvvəl qocalmağa qoymur, həm də gəncliyin ömrünü uzadır. qocalmağ

.

"Hazır suplar xərçəng yaradır"

Rusiyalı dietoloq və endokrinoloq Elvina Binatova geniş yayılmış 5 dəqiqədə hazırlanan əriştələrin ziyanı barədə danışıb. Həkimin sözlərinə görə, belə məhsulların tərkibindəki dad gücləndiricilər, konservantlar və süni rəngləndiricilə

.

Bu iki qidanı birlikdə yemək yaddaşınızı möhkəmləndirir

Mütəxəssislərin fikrincə, qaragilə və qoz birlikdə istehlak edildikdə "super beyin qəlyanaltısı"na çevrilir. xəbər verir ki, bu iki sadə qida, uzunmüddətli perspektivdə beynin qorunmasına və yaddaşın güclənməsin

turlar.az

geyim dəbləri makiyaj etmek qaydalari sade makiyaj sekilleri qargidali yaginin faydalari quru deri ucun maska qazan kotleti hazirlanmasi magura geyim kosmetika qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə qoğalın nağlı uşaq nece olur xanim.az veten haqqinda atalar sozu