Hansı qidalar toxluq hissi yaradır?
Oruc tutan şəxşlər əsasən onları tox tuta biləcək qidalara üstünlük verməlidirlər:
1) Pendir, süd və süd məhsulları, yumurta
Bu məhsullarda yüksək zülal olduğundan bu qidalar mədədə daha gec həzm olur və toxluq müddətini uzadır.
2) lifli qidalar.
Qatığın və ayranın tərkibində faydalı bakteriyalar çox olduğu üçün onlar bağırsaqların nizamlı işini tənzimləyir.
3) Çiy meyvə və tərəvəzlər.
Ərik və xurma kimi meyvələr bağırsağın işinə kömək edir. İmsakda 2-3 ədəd qozun, 8-10 ədəd badamın-fındığın yeyilməsi orqanizmi E vitamini ilə təmin edir, həm də toxluq yaradır.
4) Su.
İftardan sonra az-az, bol su için.
5) Şorba
İftarı şorbalarla açmağınız məsləhətdir. Sonra zeytun və xurma yeyib mədənizə 15 - 20 dəqiqə fasilə verin.
6) Ətli tərəvəz yeməyi, yarma, düyü plovu, salat.
Verilən fasilədən sonra belə qidaların yeyilməsinə üstünlük verin. Qızardılmış, qovrulmuş yeməklərdən imtina edin.









Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan
Tacir Şahmalıoğlu ilə Vüqar Əbdülov arasında qalmaqal
Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ
Üçüncü dəfə ata olan aktyor qızını göstərdi - FOTOLAR
"Bəzi qızlar oxumaq yox, ərə getmək istəyirlər" - İlhamə