Hansı qidalar toxluq hissi yaradır?
Oruc tutan şəxşlər əsasən onları tox tuta biləcək qidalara üstünlük verməlidirlər:
1) Pendir, süd və süd məhsulları, yumurta
Bu məhsullarda yüksək zülal olduğundan bu qidalar mədədə daha gec həzm olur və toxluq müddətini uzadır.
2) lifli qidalar.
Qatığın və ayranın tərkibində faydalı bakteriyalar çox olduğu üçün onlar bağırsaqların nizamlı işini tənzimləyir.
3) Çiy meyvə və tərəvəzlər.
Ərik və xurma kimi meyvələr bağırsağın işinə kömək edir. İmsakda 2-3 ədəd qozun, 8-10 ədəd badamın-fındığın yeyilməsi orqanizmi E vitamini ilə təmin edir, həm də toxluq yaradır.
4) Su.
İftardan sonra az-az, bol su için.
5) Şorba
İftarı şorbalarla açmağınız məsləhətdir. Sonra zeytun və xurma yeyib mədənizə 15 - 20 dəqiqə fasilə verin.
6) Ətli tərəvəz yeməyi, yarma, düyü plovu, salat.
Verilən fasilədən sonra belə qidaların yeyilməsinə üstünlük verin. Qızardılmış, qovrulmuş yeməklərdən imtina edin.