Hər gün 1 bişmiş yumurta yemək üçün - 7 SƏBƏB

Hər gün 1 bişmiş yumurta yemək üçün - 7 SƏBƏBYumurta yeganə məhsuldur ki, orqanizm tərəfindən, demək olar, tam şəkildə (97-98%) mənimsənilir.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən xəbər verir ki, yumurta insan sağlamlığı üçün bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Bu çox faydalı diyetik məhsuldur.
Sizə hər gün 1 bişmiş yumurta yemək üçün 7 səbəb təqdim edirik:
1. Yumurta insanın inkişafı və normal fəaliyyəti üçün çox vacib olan zülallarla zəngindir.
2. Yumurta D vitamini ilə zəngindir. Bu vitamin sümüklərin sağlamlığını qoruyur. Həmçinin D vitamini immun sistemi üçün olduqca vacibdir, bəzi xərçəng növlərinin inkişafının qarşısını alır.
3. Yumurtanın sarısı lesitin maddəsi ilə zəngindir. Bu maddə beyin damarlarının sağlmlığını qoruyur, insultun qarşısını alır, qaraciyərin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, damarları xolesteroldan təmizləyir.
4. Xolin maddəsinin miqdarına görə yumurta bütün məhsullar arasında çempion sayılır. Xolin insan sağlamlığına çox müsbət təsir edir - sinir sistemi xəstəliklərinin qarşısını alır, qaraciyərin hüceyrələrinin bərpasını sürətləndirir, kişilərdə prostat vəzinin sağlamlığını qoruyur, qanda xolesterolun səviyyəsini aşağı salır, piylərin mübadiləsini normallaşdırır.
5. B qrupu vitaminləri ilə zəngin olan yumurta sinir siteminin fəaliyyətinə, dərinin, saçların vəziyyətinə çox müsbət təsir edir.
6. Yumurta arıqlamağa kömək edir. Araşdırmalar sübut edib ki, pəhriz zamanı hər gün səhər yeməyinə yeyilən 1 bişmiş yumurta arıqlamağı sürətləndirir.
7. Yumurta fol turşusu ilə zəngindir. Fol turşusu hamiləlik zamanı döldə sinir sistemi qüsurlarının inkişafının qarşısını alır. Həmçinin fol turşusu kişilərdə spermanın keyfiyyətini yaxşılaşdırır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 946   Tarix: 13 sentyabr 2023
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida

Ürəyə ziyan verən qidalar açıqlanıb. xəbər verir ki, Amerikalı ürək cərrahı Jeremy London ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün hansı qidaları və içkiləri azaltmaq lazım olduğunu açıqlayıb. Cərrah qeyd edib ki, dörd əsa

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları

Sink insan bədəni üçün həyati əhəmiyyət daşıyan minerallardan biridir. O, immun sistemi, dəri və saç sağlamlığı, dad və qoxu hissi, həmçinin hamiləlik və uşaqlıq dövründə sağlam böyümə üçün vacibdir. İnsan bədəni sinki öz

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL

Baş ağrısından əziyyət çəkənlər üçün həkimlər bir neçə sadə və sürətli üsul tövsiyə edirlər.  xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu metodlar dərman qəbul etmədən ağrını qısa zamanda yüngülləşdirə bilər. Tövsiy

.

Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?

Ayaq göbələyi geniş yayılmış dəri problemlərindən biridir və ayaq dərisində müəyyən göbələk növlərinin çoxalması nəticəsində yaranır. Ən çox barmaqların arasında müşahidə olunsa da, növündən asılı olaraq ayağın üst hissəsində

.

İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi

Səhər oyandıqdan dərhal sonra fiziki aktivliyin olmaması infarkt keçirmiş insanlarda geniş rast gəlinən vərdişlərdən biridir. xəbər verir ki, bunu britaniyalı kardioloq Sana Sadoksay "Daily Mirror" nəşrinə açıqlamasınd

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

turlar.az

toy makiyajlari qadin sayti qis geyimləri 2025 sarimsaq limon mocuzesi kələm salatı qısa saç düzümləri gözəllik və makiyaj kosmetika azerbaycan statuslar qadin.az sağlamlıq rus dilini öyrənək 2 ci dərs