Hər qadının bilməli olduğu mətbəx sirrləri

Hər qadının bilməli olduğu mətbəx sirrləriSağlam bir həyatın olmazsa olmaz şərtlərindən biri düzgün qidalanmaqdır. Bəslənmənin əhəmiyyətli bir qisimini də istehlak etdiyimiz tərəvəz və meyvələr meydana gətirir. Yaxşı bəs, tərəvəz və meyvələrdən qida dəyərindən yüksək nisbətdə faydalanmaq üçün nələr etməliyik?

Tərəvəz və meyvələri sürətlə axan suyun altında yumayın: Tərəvəz və meyvələrin içindəki bəzi vitaminlər suda itir. Sürətli axan su, səthdə oksigen itkisinə səbəb olaraq, yeməklərin qida dəyərini aşağı salır. Eyni şəkildə tərəvəzləri bişirərkən də qazana çox su tökməyin. Tərəvəzləri çox az suda ya da buxarda bişirin.
Tərəvəzləri böyük hissələrə ayırın: Tərəvəzləri kiçik parçalar halında bölmək və ya kəsmək ​​vitamin itkisinə səbəb olur.

Qazanın qapağını bağlı saxlayın: Tərəvəz və meyvələri bişirərkən qazanın qapağını bağlı saxlayın. Beləcə buxar itmir və yeməyin bişmə müddəti qısalır.

Tərəvəz və meyvələri çiy istehlak edin: B və C vitamini kimi vitaminlər istidə itkiyə uğrayır. İspanaq, brokoli, gül kələm, kələm, bamya, badımcan və balqabaq kimi tərəvəzləri ən çox 10 dəqiqə bişirin. Paxla üçün də 20 dəqiqə bişirmə müddəti kafidir.
Tərəvəzlərin bişirmə sularını şorbalara, yeməklərinizə və ya souslara əlavə edərək vitaminlərindən faydalana bilərsiniz

Yeməyə soda əlavə etməyin. Çünki bişirmə əsnasında əlavə olunan soda, tərəvəzlərə daha yaşıl bir rəng qazandırmaqla birlikdə bəzi vitaminlərin itkilərə səbəb olur.

Tərəvəz və meyvələrin qabıqlarını soymayın: Əgər soymaq lazımdırsa mümkün olduğunca incə soyun. Bir çox vitamin və mineral, tərəvəz və meyvələrin qabığında və ya qabığın dərhal altındakı qisimlərində var. Tərəvəz və meyvələrin daxili qisimlərindəki vitamin və mineral sıxlıqları daha az.

Yağları yandırmayın: Yağlar, uzun müddət yüksək istiliyə məruz qalsa, bədən üçün zərərli maddələr (sərbəst radikallar) meydana gəlir. Qidaların yüksək istilikdə qızardılaraq yeyilməsi sağlamlıq baxımından zərərlidir. Ayrıca bu yeməkləri çox qəbul etmək köklüyə səbəb olarkən, ürək-damar xəstəliklərinə tutulma riskini də artırır.
Süd qaynadılarkən şəkər əlavə etməyin. Bişirmə əsnasında əlavə şəkər ilə südün zülal itkisinə səbəb olur.

Qatığın suyunu tökməyin: Qatığın suyunun süzülməsi vitamin B2 (riboflavin) itkisinə səbəb olur. Riboflavin bədəndə əhəmiyyətli funksiyaları olan bir vitamindir

Maraqlı     Baxılıb: 2725   Tarix: 21 yanvar 2014
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

ADA Universiteti üçillik ali təhsil modelinin tətbiqi üzərində işləyir - Rektor

ADA Universiteti fəaliyyətdə olduğu 17 il ərzində keyfiyyətli müəllimlərin axtarışını və yetişdirilməsini qarşısına prioritet məqsəd kimi qoyub.  Trend-ə istinadən xəbər verir ki, bunu ADA Universitetinin rektoru, səfir Hafi

.

Elm adamları siçanlara maşın sürməyi öyrədəcək - FOTO

Elm adamları siçanlara maşın sürməyi öyrədəcək. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Riçmond Universitetinin nevroloqu Kelli Lambert "The Conversation" jurnalına yazdığı essedə siçovullara maşın sürməyi öyrətdiy

.

Kolleclərə qəbul olunanların qeydiyyatına başlanılır

Bu gün saat 11:00-dan ümumi orta təhsil bazasından orta ixtisas təhsili müəssisələrinə əlavə yerləşdirmə üzrə qəbul olunanlar üçün qeydiyyat prosesinə start veriləcək. Bu barədə  -a Elm və Təhsil Nazirliyindən bildirilib

.

MİQ üzrə müsabiqənin müsahibə mərhələsinə start verilir

Bu gündən müəllimlərin işə qəbulu üzrə müsabiqənin vakansiya seçimi mərhələsində uğur qazanmış namizədlər üçün müsahibə mərhələsinə start verilir. Təhsil İnstitutunun İnsan Resursları Mərkəzindən  -a bildirilib ki, müsahib

.

Müəllim və direktorlara ŞAD XƏBƏR

2024-cü ilin dövlət büdcəsinin layihəsində müəllimlərin sertifikasiyası üçün 71,0 milyon manat, məktəb direktorları və müavinlərinin əməkhaqlarına əlavələrin müəyyən edilməsi üçün 22,6 milyon manat (93,6 milyon manat) vəsai

.

Alim qlobal istiləşmənin inanılmaz səbəbini açıqladı

Qlobal istiləşmənin mümkün əsas səbəbi insan fəaliyyəti deyil, havada və okeanda karbon qazının tərkibindəki disbalans ola bilər. -a istinadla xəbər verir ki, bu sözləri Rusiya Elmlər Akademiyasının Fizika İnstitutunun Geosferləraras

.

Bağça müdiri olmaq istəyənlər üçün imtahan keçirilir

Bu gün məktəbəqədər təhsil müəssisələrinə müdir vəzifəsinə işə qəbul üzrə müsabiqənin test imtahanı mərhələsi keçirilir. "Azərbaycan Respublikası Elm və Təhsil Nazirliyinin tabeliyində olan məktəbəqədər təhsil müəssisələrin

.

Bu gündən müəllimlərin sertifikasiya imtahanlarının müsahibə mərhələsi başlayır

Bu gündən müəlimlərin sertifikatlaşdırma prosesinin müsahibə mərhələsinə başlanılır.  xəbər verir ki, müsahibə mərhələsinə dair Azərbaycan və rus bölmələri üzrə mövzular avqustun 18-də müəllimlərin şəxsi kabinetlərinə göndərilib

.

Azərbaycanda tanınmış alim vəfat etdi - FOTO

Filologiya elmləri doktoru, professor Məmmədhəsən Qəmbərli vəfat edib. bildirir ki, bu barədə İqtisadiyyat.az-a mərhumun yaxınları məlumat verib. Bildirilib ki, M.Qəmbərli uzun sürən xəstəlikdən sonra 89 yaşında dünyasın

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gözəllik məhsulları qadin sayti gozel gorunmek sacin horulmesi romantik pozalar ayaqların şişməsi sağlamlıq xəbərləri olumu qizlar qadin.az novruz bayramina aid hakistalar veten seirleri