Holland pendirini evdə hazırlayın! UCUZ və ASAN...

Holland pendirini evdə hazırlayın! UCUZ və ASAN...Salatların, əksər yeməklərin "canı" olan bərk pendiri evdə hazırlamağı da öyrənək və ondan bol-bol istifadə edək!

Ərzaqlar:

Yağlı (9%-dən yuxarı) kəsmik – 500 qr.
Kərə yağı – 50 qr.
Yağlı süd – 500 ml.
Yumurta – 1 ədəd
Soda – 0,5 ç.q.
Duz – 0,5 ç.q.

Hazırlanması:

Süd və kəsmik dərin qazanda qarışdırılır. Ən zəif odun üzərinə qoyulur, taxta qaşıqla süd qaynamağa başlayana kimi qarışdırırıq. Qaynamağa başladısa, qarışdırmağı dayandırırıq və 10-15 dəqiqə qaynadırıq. Sonra odu söndürürük və kütləni süzgəcə tökürük. Əgər süzgəcin gözləri iridirsə, o zaman bir neçə qat tənfizdən istifadə edin. Zərdabı axıb gedənə kimi gözləyirik.
Bir qazançada kərə yağı, yumurta, duzvə soda yaxşıca qarışdırılır. Kərə yağı yumurta ilə tam qarışıb həmcins oldusa, o zaman süzülmüş südlü kəsmik kütləsini bura - qarışığa əlavə edirik.
Sonra bu qazançanı vam odun üzərinə 5 dəqiqəlik qoyuruq ki, dəm alsın və dayanmadan taxta qaşıqla qarışdırırıq. Əgər kütlənin çox quruduğunu görsəz, süzülmüş zərdabdan (suyundan) bir neçə qaşıq bura əlavə edə bilərsiz. Kütlə bərk pendir rəngində (açıq sarı) olduğu zaman, demək, oddan götürmək lazımdır.
Pendiri istədiyimiz formaya töküb soyuducuya qoyuruq. Budur, bir neçə saatdan sonra bərk pendirimiz hazır. Bu reseptlə hazırlanan pendir çox duzlu olmayacaq, istəsəz duzun miqdarını artıra bilərsiz.

Mətbəx     Baxılıb: 2825   Tarix: 11 iyul 2021
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

turlar.az

reseptler kosmetoloq hamilelikde qidalanma yasil pomidor tutmasi hamiləlik həftələri hamiləlik və doğuş maraqli toy ideyalari kosmetika hesaplama veten haqqinda atalar sozleri dovsan hekaye janri oglaq