Holland pendirini evdə hazırlayın! UCUZ və ASAN...

Holland pendirini evdə hazırlayın! UCUZ və ASAN...Salatların, əksər yeməklərin "canı" olan bərk pendiri evdə hazırlamağı da öyrənək və ondan bol-bol istifadə edək!

Ərzaqlar:

Yağlı (9%-dən yuxarı) kəsmik – 500 qr.
Kərə yağı – 50 qr.
Yağlı süd – 500 ml.
Yumurta – 1 ədəd
Soda – 0,5 ç.q.
Duz – 0,5 ç.q.

Hazırlanması:

Süd və kəsmik dərin qazanda qarışdırılır. Ən zəif odun üzərinə qoyulur, taxta qaşıqla süd qaynamağa başlayana kimi qarışdırırıq. Qaynamağa başladısa, qarışdırmağı dayandırırıq və 10-15 dəqiqə qaynadırıq. Sonra odu söndürürük və kütləni süzgəcə tökürük. Əgər süzgəcin gözləri iridirsə, o zaman bir neçə qat tənfizdən istifadə edin. Zərdabı axıb gedənə kimi gözləyirik.
Bir qazançada kərə yağı, yumurta, duzvə soda yaxşıca qarışdırılır. Kərə yağı yumurta ilə tam qarışıb həmcins oldusa, o zaman süzülmüş südlü kəsmik kütləsini bura - qarışığa əlavə edirik.
Sonra bu qazançanı vam odun üzərinə 5 dəqiqəlik qoyuruq ki, dəm alsın və dayanmadan taxta qaşıqla qarışdırırıq. Əgər kütlənin çox quruduğunu görsəz, süzülmüş zərdabdan (suyundan) bir neçə qaşıq bura əlavə edə bilərsiz. Kütlə bərk pendir rəngində (açıq sarı) olduğu zaman, demək, oddan götürmək lazımdır.
Pendiri istədiyimiz formaya töküb soyuducuya qoyuruq. Budur, bir neçə saatdan sonra bərk pendirimiz hazır. Bu reseptlə hazırlanan pendir çox duzlu olmayacaq, istəsəz duzun miqdarını artıra bilərsiz.

Mətbəx     Baxılıb: 2721   Tarix: 11 iyul 2021
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

turlar.az

qadın geyimi geyim necə seçməli toy makiyaji sekilleri asiq ana südü artırmaq tük çıxartma gənc qalmağın sirləri kosmetika gozellik burclerin uyumu qardasa aid haxistalar sanama yutube