İnfeksion xəstəliklərdən sonra qara kif təhlükəsi

İnfeksion xəstəliklərdən sonra qara kif təhlükəsiMüxtəlif infeksion xəstəliklər, hətta qrip və koviddən sonra bəzi insanlarda, xüsusən immuniteti zəifləmiş şəxslərdə göbələk xəstəlikləri, qara kif yarana bilər.
Milli.Az bakupost-a istinadən xəbər verir ki, immunoloq Jemçuqov göbələk və qara kif yarana biləcək xəstə qruplarını açıqlayıb.
Bunlar QİÇS, diabet, xərçəng xəstələri, zülal defisiti olanlardır.
Bu hallar nadir olsa da, qorxmaq lazım deyil, lakin ehtiyatlı olmalısız.
Əgər xəstə ard-arda infeksiyaya yoluxub, güclü antibiotik dərmanları qəbul edirsə, o zaman qara kif ehtimalı artır.
Bu zaman xarakterik simptomlar olur.
Daxili göbələk ürəyi zədələyə, mədə-bağırsaq, qaraciyər, sinir problemləri verə bilər. Hətta ağciyər və beyni də zədələyə bilər.
Əgər insanın kovidə yoluxana qədər səhhəti ilə bağlı çoxsaylı problemləri olubsa, virusdan ağırlaşma ala bilər.
Ona görə belə xəstələr infeksiyadan sağaldıqdan sonra da bir müddət həkim müşahidəsində olub, göbələyə qarşı müayinələr olmalıdır.
Ardıcıl olaraq Omikron və qripə yoluxanlarda da bur risk artır. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1077   Tarix: 22 mart 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Siqaret çəkənlərdə bu vitamin çatışmır - Açıqlama

Siqaret çəkənlərdə C vitamini çatışmazlığı müşahidə olunur. xəbər verir ki, psixiatr və narkoloq, həkim Ruslan İsayev -ya açıqlamasında bildirib ki, siqaret çəkənlərin qan plazmasında askorbin turşusunun miqdarı siqaret çəkməyənlərl

.

Bu əlamətlər varsa, vaxtında müalicə olunun, yoxsa

Bağırsaq xərçənginin əsas əlamətləri və müayinə üsulları açıqlanıb. xarici mətbuata istinadla bildirir ki, bu barədə ABŞ-li kolorektal cərrah-onkoloq Karen Zagyan Daily Mail-ə açıqlama verib. Zagyan bildirir ki, ev şəraitind

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Bu yeməyi soyuducuda 5 gün saxlamaq olar - Açıqlama

Şorbanı soyuducuda 3-5 gün təhlükəsiz saxlamaq olar. xəbər verir ki, bunu biyoloq Asiyat Abdullayeva "gazeta"ya bildirib. Onun dediyinə görə şorbanın saxlanma müddəti tərkibindən və soyuducuda saxlama şəraitində

.

Musiqinin yaddaşa təsiri elmi cəhətdən isbatlandı

Musiqinin yaddaşa təsiri elmi cəhətdən sübut olunub. xəbər verir ki, nəticələr "The Journal of Neuroscience" jurnalında dərc olunub. Tədqiqatda 130 tələbə iştirak edib. Onlara gündəlik əşyaların şəkilləri göstərildikdə

.

Bu məhsul 50 yaşdan sonra infarkt və insult riskini artırır

Bu məşhur məhsul orqanizmdə iltihabı gücləndirir və 2-ci tip diabet riskini artırır. bu məhsulu təqdim edir:. Niyə qidalanma önəmlidir?. Ürək xəstəlikləri hələ də ən geniş yayılmış və təhlükəli problemlərdən biridir. Həkimlə

.

Belə yeməklərdən 4 saat sonra damarlar tıxanır - Diqqət

Doymuş yağlarla zəngin qidaların qəbulu beyin damarlarının funksiyasını poza bilər. xəbər verir ki, bu barədə "ScienceAlert" nəşrində yayımlanan məqalədə məlumat verilib. Araşdırmalar göstərir ki, doymuş yağlarl

.

Bəh-bəhlə yeyilir, amma xərçəng yaradır - Açıqlama

Emal olunmuş qidalar xərçəng riskini artırır. xəbər verir ki, bunu onkoloq Prof. Dr. Türkan Öztürk Topçu deyib. "Xüsusi qatqı maddəli hazır qidalar bağırsaq florasını zədələyərək immuniteti zəiflədir və xərçəngə yo

.

Evdə hazırlanan kolbasalarda bu infeksiya ola bilər - Açıqlama

Ev şəraitində hazırlanmış konserv və kolbasalardan botulizm infeksiyasına yoluxmaq mümkündür. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, bu barədə -ya açıqlamasında infeksionist Olqa Stolyarova söyləyib. Həkim bildirir ki

turlar.az

qis geyimləri 2025 qadin dunyasi geyim necə seçməli sonsuzluq öpüşmək qadin dunyasi.az sifahi xalq ədəbiyyatı kosmetika oglaq novruz hakistalari vətən haqqında bayatı ariqla qogal