İstanbul plovu hazərlanma qaydası
Xanim.az Milli.Az-a istinadən İstanbul plovunun hazırlanma qaydasını təqdim edir
Mətbəx sirləri: Kükü-qazmaq - FOTO
Tərkibi:
2 st. düyü
2.5 st. su
1 toyuq filesi
1 çimdik zəfəran
3 x.q. kərə yağı
50 q badam
1 st. göy noxud
1 ç.q. zəncəfil tozu
50 q fıstıq
duz
Toyuq ətini suda bişirin. Suyunu süzün (atmayın).
Zəfərənı 1/4 st. qaynar suda yarım saat dəmləyin.
Düyünü yarım saat duzlu suda isladın, yuyub suyunu süzün.
Kərə yağını əridin, badamı 1-2 dəqiqə qovurduqdan sonra düyünü əlavə edin. 5 dəqiqə qovurun. Zəfəranlı suyu toyuq bulyonuna əlavə edin.
Toyuq ətini didin, noxud, zəncəfil və duzla birlikdə düyüyə qatın. Üzərinə zəfəranlı toyuq bulyonunu töküb suyu çəkilənədək vam odda bişirin. Altını söndürüb fıstığı əlavə edin. Yarım saat dəmləyin.
Nuş olsun!
f Paylaş








Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış
Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır
Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama
Deniel Redkliff Dominik Maklaflinə məktub yazıb
Rəqsanə ev dustaqlığına buraxıldı
Zamiq bu ifaçını 'vicdansız' adlandırdı
Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir
İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin
Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət