İstanbul plovu hazərlanma qaydası
Xanim.az Milli.Az-a istinadən İstanbul plovunun hazırlanma qaydasını təqdim edir
Mətbəx sirləri: Kükü-qazmaq - FOTO
Tərkibi:
2 st. düyü
2.5 st. su
1 toyuq filesi
1 çimdik zəfəran
3 x.q. kərə yağı
50 q badam
1 st. göy noxud
1 ç.q. zəncəfil tozu
50 q fıstıq
duz
Toyuq ətini suda bişirin. Suyunu süzün (atmayın).
Zəfərənı 1/4 st. qaynar suda yarım saat dəmləyin.
Düyünü yarım saat duzlu suda isladın, yuyub suyunu süzün.
Kərə yağını əridin, badamı 1-2 dəqiqə qovurduqdan sonra düyünü əlavə edin. 5 dəqiqə qovurun. Zəfəranlı suyu toyuq bulyonuna əlavə edin.
Toyuq ətini didin, noxud, zəncəfil və duzla birlikdə düyüyə qatın. Üzərinə zəfəranlı toyuq bulyonunu töküb suyu çəkilənədək vam odda bişirin. Altını söndürüb fıstığı əlavə edin. Yarım saat dəmləyin.
Nuş olsun!
f Paylaş








Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Uşağın xatirinə boşanmamaq... - Seçim doğru, yoxsa?
Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi
Səhər vərdişləri böyrəklərinizi məhv edə bilər – 5 təhlükəli səhv
Çox adamın maşınında və evində var - Ölüm saçır
Hülya Avşar və məşhur fenomenə cinayət işi açıldı
Gələn ildən bu əməliyyatlar və dərmanlar pulsuz olacaq - RƏSMİ
Zita və Gita'nın ulduzu vəfat etdi
Məşhur aktyoru öldürən sürücünün həbsi tələb olunur
Stomatoloq öpüşməyin dişlərə faydasından danışdı