İstanbul plovu hazərlanma qaydası
Xanim.az Milli.Az-a istinadən İstanbul plovunun hazırlanma qaydasını təqdim edir
Mətbəx sirləri: Kükü-qazmaq - FOTO
Tərkibi:
2 st. düyü
2.5 st. su
1 toyuq filesi
1 çimdik zəfəran
3 x.q. kərə yağı
50 q badam
1 st. göy noxud
1 ç.q. zəncəfil tozu
50 q fıstıq
duz
Toyuq ətini suda bişirin. Suyunu süzün (atmayın).
Zəfərənı 1/4 st. qaynar suda yarım saat dəmləyin.
Düyünü yarım saat duzlu suda isladın, yuyub suyunu süzün.
Kərə yağını əridin, badamı 1-2 dəqiqə qovurduqdan sonra düyünü əlavə edin. 5 dəqiqə qovurun. Zəfəranlı suyu toyuq bulyonuna əlavə edin.
Toyuq ətini didin, noxud, zəncəfil və duzla birlikdə düyüyə qatın. Üzərinə zəfəranlı toyuq bulyonunu töküb suyu çəkilənədək vam odda bişirin. Altını söndürüb fıstığı əlavə edin. Yarım saat dəmləyin.
Nuş olsun!
f Paylaş








Keçmiş ərimin bu addımına görə uşaqlarım havada qalıblar
Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Gündə neçə fincan qəhvə təhlükəsizdir? - Həkim xəbərdarlığı
İshalın gizli səbəbləri: allergiya, ferment çatışmazlığı və daha nələr…
Süni mayalanma qorxusu aradan qalxır - Həkim hormonlarla bağlı mifləri qırdı
Musiqi önəmli tərbiyyə üsuludur' - Əməkdar artist
Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi
Yanğında zərər görən uşaqlarda psixoloji problemlər: Nələrə diqqət etmək lazımdır?
Xatundan eşq etirafı: 'Sən mənim son eşqimsən
Uşağın xatirinə boşanmamaq... - Seçim doğru, yoxsa?
Səhər vərdişləri böyrəklərinizi məhv edə bilər – 5 təhlükəli səhv
Məşhur müğənni təcili əməliyyat olundu