İstanbul plovu hazərlanma qaydası
Xanim.az Milli.Az-a istinadən İstanbul plovunun hazırlanma qaydasını təqdim edir
Mətbəx sirləri: Kükü-qazmaq - FOTO
Tərkibi:
2 st. düyü
2.5 st. su
1 toyuq filesi
1 çimdik zəfəran
3 x.q. kərə yağı
50 q badam
1 st. göy noxud
1 ç.q. zəncəfil tozu
50 q fıstıq
duz
Toyuq ətini suda bişirin. Suyunu süzün (atmayın).
Zəfərənı 1/4 st. qaynar suda yarım saat dəmləyin.
Düyünü yarım saat duzlu suda isladın, yuyub suyunu süzün.
Kərə yağını əridin, badamı 1-2 dəqiqə qovurduqdan sonra düyünü əlavə edin. 5 dəqiqə qovurun. Zəfəranlı suyu toyuq bulyonuna əlavə edin.
Toyuq ətini didin, noxud, zəncəfil və duzla birlikdə düyüyə qatın. Üzərinə zəfəranlı toyuq bulyonunu töküb suyu çəkilənədək vam odda bişirin. Altını söndürüb fıstığı əlavə edin. Yarım saat dəmləyin.
Nuş olsun!
f Paylaş








İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Siyavuş Kərimidən Almaxanıma cavab: CƏFƏNGİYATDIR
Bu üsulla ömrümüz 150 il olacaq - yeni preparat
Pərəstişkarlarının sürprizi Qaqanı ağlatdı - FOTO
Aktrisadan həyat yoldaşına eşq etirafı - Yaxşı ki, varsan
Evdə nəmlik və kifə qarşı 7 effektli bitki - Ekspert məsləhəti ilə
Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki
İki vitaminin istifadəsində diqqət - Ekspertlər xəbərdarlıq edir
Kim boynuna alacaq ki, rüşvət alıb yerləri satmışam' - Almaxanımdan AÇIQLAMA
Heç evdə olmurdu, əcəl onu apardı' - Xuraman
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu