Kakao antioksidantlarla zəngindir...
Nyu-Yorkun Kornel Universitetinin alimlərinin idiasına görə, insan, gündəlik kakao içdikdə, insult və infarktın inkişaf təhlükəsinə az məruz qalır.
Alimlər təyin ediblər ki, kakaonun tərkibində olan aktiv maddələr, arterial damarların təbii yolla genişlənməsinə kömək edir, bununla da qan təzyiqinin azalmasına səbəb olur. Bundan əlavə kakaonun tərkibində çoxlu sayda antioksidantlar vardır ki, xərçəngin yaranmasına səbəb olan qanın tərkibindəki molekulları məhv edir.
Kakaoyla bərabər, mütəxəssislər, qırmızı çaxır və yaşıl çayın antioksidant xüsusiyyətlərini yoxlamışlar. Nəticəyə görə, kakao, antioksidant konsentrasiyası və keyfiyyəti üzrə onlardan üstün sayılır. Məsələn: 1 fincan kakaoda olan antioksidantların miqdarı, 3 fincan yaşıl çayda olan antioksidantların miqdarından daha çoxdur.
Kakaonun bir xüsusiyyəti də vardır ki, o, qısa zaman ərzində orqanizm tərəfindən çox yaxşı mənimsənilir. Buna görə, həzmlə, aktiv inqredientlər demək olar ki toxunulmamış qalırlar.
Saglamolun.Az
f Paylaş








Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Bu simptomlar sizdə varsa virusa yoluxmusunuz - Həkimə gedin
Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb
Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB
Azərbaycanda tanınmış alim vəfat etdi
Şer musiqidə ömürlük nailiyyətlərə görə 'Qremmi' alacaq
Ozanın həyat yoldaşı ürək əməliyyatı oldu - Çəkilişlər dayandırıldı
Dost xəyanət edib, arxadan vurmaz' - Zeynəb Həsəni