Kartoflu börək
Ərzaqlar:
2 ədəd börək yuxası
4 ədəd kartof
1/2 st bitki yağı
1/2 st süd
1 ədəd yumurta
Balaca dəstə cəfəri
Duz
Istiot
Üstünə səpmək üçün çörəkotu
Hazırlanması:
Kartofun qabığını soyub suda bişiririk.Soyuduqdan sonra sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.
Cəfərini xırda doğrayırıq.Kartofa cəfəri, duz və istiot töküb çəngəl ilə yaxşı qarışdırırıq.
Südü, yağı və yumurtanın ağını çalırıq. Yumurta sarısını üzünə saxlayırıq.
Yuxanın birini səririk. Qarışığın yarısını töküb yayırıq.

İkinci yuxanı qoyuruq eyni şəkildə qalan qarışıqla onu da isladırıq.
Bıçaqla 8 hissəyə bölürük.
Yuxanın enli tərəfinə içlikdən qoyub bükürük.
Qaba yığıb üzünə yumurta çəkib çörəkotu səpirik. (Qabı ya yağlayın yığa bilərsiniz ya da altına kağız sərib yığa bilərsiniz)
210 dərəcə qızdırılmış sobada üzü tamam qızaranadək bişiririk.

Nuş olsun!









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır
Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq
Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş
Netflix' 'Warner Bros'u 82,7 milyarda aldı
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir
Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab
Məlahət Abbasova Türkiyədə "Əməyə hörmət" mükafatına layiq görülüb
Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?
Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır
Berenin çox danışılan filmi yayımdan qaldırıldı
İsrailə Avroviziya icazəsi verildi - 5 ölkə müsabiqədən çıxdı