Kiçik balıqlar necə təmizlənməlidir?

Kiçik balıqlar necə təmizlənməlidir?Kiçik balıqları təmizləmək çox vaxt hamı üçün işgəncə olur. Əslində balıq təmizləməyin pik nöqtələrini bilsəniz bu işdən qorxmazsınız.

Bunun üçün aşağıdakı üsullardan istifadə edə bilərsiniz.

- Pulsuz və kiçik balıqları təmizləyərkən bıçağa ehtiyac yoxdur.

- Balığı sol ovcunuzun içinə alıb sağ əlinizin işarə və baş barmağı ilə balığın başını qoparın. Sonra baş barmağınızı balığın qarnına salıb yararaq təmizləyin. Ardından bol su ilə balığı yuyun.

- Balıqları qılçıqlı və ya file olaraq süfrəyə verə bilərsiniz. Bunun üçün balığın qarnını yardığınız barmağınızı çıxarmadan quyruğa qədər uzatmalı və sonra qılçığı irəli-geri hərəkət etdirərək yerindən çıxara bilərsiniz.

- Sardina pullu balıq olmaqla bərabər yenə eyni qayda ilə təmizlənir. Ancaq təmizləməzdən əvvəl barmaqlarınızla pulları qazıya bilərsiniz. Bunun üçün bıçağa ehtiyac yoxdur, çünki pullar iri və yumşaq olduğu üçün barmaq təmasıyla təmizlənə bilir.

Mətbəx     Baxılıb: 3919   Tarix: 30 dekabr 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

turlar.az

qadın geyimi yay kolleksiyasi geyim necə seçməli dərslər kompot makaron reseptləri dəri xərçənginin əlamətləri kosmetika anabaci rus dili brusell bakteriyası oglan evi sekis