Kimlərə qoz-fındıq yemək zərərlidir? - SİYAHI
Novruz xonçasının əsas atributları olan qoz, fındıq, badam və çərəzləri daha çox kişilər və uşaqlar yeyir.
Amma müasir insanların orqanizmində baş verən dəyişikliklər bu faydalı qidanı bəziləri üçün təhlükəli edib.
Sutkalıq qoz-fındıq kimi çərəzin norması 40 qramdır. Ondan artıq yemək olmaz.
Publika.az xəbər verir ki, 40 yaşından sonra bir çox insanlar qoz-fındıqla ehtiyatlı olmalıdır.
Novruz günlərində əsasən kimlər bu çərəzləri az yeməlidir?
- II tip diabet xəstələri
- Atipik diatez və dermatitis olanlar
- Mədəaltı vəzi xəstəliyi olanlar, pankreas
- Mədə-bağırsaq xorası olanlar
- Yüksək təzyiqi olanlar
- Piylənməsi olanlar
- Ağır əməliyyat keçirənlər
- Miqren və baş ağrısı olanlar
Bu şəxslər bayram günlərində sutkada 2-3 ədəddən artıq qoz-fındıq yeməməlidir.
Allergiyası olanlar bu allergenlərdən uzaq dursun.